13/01/2019 - In Leuven streden 16 Belgische U17 teams voor een plaats in de play-offs in het Belgisch indoorkampioenschap. Onze club speelde mee met 3 teams

FBZ Black

Met torenhoge ambitie vatte FBZ black U17 de poulefase van het BUYIC aan. Met de ervaring en het talent aanwezig zou niets minder dan dagwinst het team tevreden stellen. We kwamen in een poule terecht met teams die jonger en minder ervaren waren dan ons.

Tegen Diabolic wonnen we met 13-0, daarna tegen Gentle met 13-0 en tegen Leuven A met 13-0. Met een perfect rapport sloten we de poulefase af.

De cross-over zouden we tegen Leuven B spelen, die tweede was geworden in de andere poule. Ook hier konden we ons spel meteen opleggen. We wonnen 12-0.

Al bij al een zeer succesvolle dag, maar we hadden op iets meer tegenstand gehoopt. Aan ons om het nu waar te maken tijdens de play-offs met 4!

FBZ Red

FBZ Red begon meteen met de moeilijkste opdracht aan de dag: een match tegen poulefavoriet Mooncatchers. We hielden goed stand en konden de Moons in hun eerste match goed onder druk zetten, maar uiteindelijk konden zij toch iets meer fouten afstraffen, het werd 4-6 in ons nadeel.

De volgende match was tegen JetsetB, Het ging enorm gelijk op zelfs tot universe op 5-5, maar we verspeelden de disc en verloren helaas met 5-6.

De derde en laatste poulematch was tegen Antwerp, een nieuw en onervaren team. Hier waren we in staat om ons spel op te leggen, en we wonnen met 12-2.

In de strijd om de vijfde plaats wonnen we van JetsetA met 6-3! Een lastige, maar goeie dag frisbee, waarin we veel bijgeleerd hebben.

FBZ Gold

Als vervang-trainers met de examens van de echte trainers in het zicht vertrokken we vroeg richting Leuven.

In tegenstelling tot ons hadden de jonkies geen probleem met het vroege uur, de eerste match tegen VosLil werd vlot gewonnen. Er was een duidelijk niveau-verschil in de match maar dat hield ze niet tegen om gefocust te blijven en mooi frisbee werk te tonen dat uiteindelijk leidde tot een 10-1 overwinning.

De volgende match was tegen Moonz. Een klein maar dapper ploegje, onze beezzz toonden het beste van zichzelf. Heel mooi samenspel en een paar schitterende acties brachten 25min later de overwinning.

Dan was het tijd voor de mannen van Gent, het niveauverschil bij deze ploeg werd in de loop van de dag al duidelijk na het bekijken van een paar van hun matchen. Ondanks een fantastische start waarin we een paar defences konden afdwingen bij de Gentenaren kroop de stress gauw in het lichaam van de ploeg. De match hebben we helaas verloren maar als ik zie dat we zelf in het uiterste hoekje van de zone op stall 7 nog kunnen presteren en scoren, dan ben ik niets anders dan hoopvol voor de toekomst.

Als 2de van de poule werd de volgende match er eentje voor de finale dag. De jongens en meisjes begonnen met enorm veel grinta aan de match, ze wouden niets anders dan ook een kansje maken op de finale. Het mocht echter niet baten, Helchtre begon stevig aan de match en heeft de concentratie en het foutloos spel er de hele tijd ingehouden. Desondanks de nederlaag kan ik met een callaghan en schitterend samenspel achter de kiezen enkel maar trots toekijken! 5de plaats!