13/01/2019 - 18 Belgische U14 teams speelden in Leuven het Belgisch kampioenschap. Onze club was vertegenwoordigd door 4 teams!

FBZ Gold

FBZ Gold (Ewoud, Warre V., Marie, Guillaume, Milo en Nina) wonnen vlot met 9-3 van Gentle 9000 maar verloren hun tweede wedstrijd nipt van ULM met 8-7. We dachten dat het toen al over was maar gelukkig had elke ploeg één wedstrijd gewonnen en werden we met een beter puntensaldo toch eerste. We speelden voor de top 6 en na twee vlotte overwinningen tegen Pipistrelles (8-3) en Gentle 9040 stonden we zowaar in de finale tegen XL. Het werd een echte thriller. We kwamen 7-3 achter maar vochten terug tot 7-7 en vervolgens 8-8. Het universe punt was er ééntje die bol stond van discussies en spelonderbrekingen en uiteindelijk scoorde XL het winnende punt. We speelden heel goed maar botsten op een erg sterke tegenstander die zeker niet onverdiend kampioen werd. Proficiat met de zilveren medaille!

FBZ Black

FBZ Black (Elmo, Theo, Sofie, Zafir en David) was een ploeg met weinig ervaring maar met veel enthousiasme en inzet en slaagde er in om hun eerste match te winnen met 9-4 tegen Red Nuts. Gentle Jago was te sterk en we verloren onze 2de wedstrijd met 12-5. We speelden dus voor plaats 7 tot 12. De resterende twee wedstrijden waren super spannend en we slaagden er twee keer in om de overwinning te behalen (7-6 en 5-4). Drie overwinningen op 4 wedstrijden, goed voor een mooie zevende plaats op achttien ploegen. Sterke prestatie!

FBZ Red

FBZ Red (Bavo, Warre F, Janne, Maare, Jarne en Eleonore) won zijn eerste wedstrijd met 9-4 tegen Mule-T-Vitamin maar moest in de tweede poulematch het onderspit delven tegen Gentle 9000. Tweede in de poule dus, goed voor een plaats tussen 7 en 12. Tegen ULM maakten we geen kans, ze waren groter, sneller en hadden vooral meer ervaring, we verloren met 10-1. De laatste match hadden we graag gewonnen maar dat lukte net niet. We verloren met 8-7 tegen Gent Blaarmeersen en eindigden zo op een knappe elfde plaats. Mooi resultaat!

FBZ White

FBZ White (Eli, Stan, Linus, Noor, Natan, Madelief) startte pas laat en was dan ook goed wakker : Gentle 9040 werd met 9-6 verslagen en de Flying Spartans uit Kortrijk werden aan de grond genageld : 10-1 en zo verzekerden we ons van een plaats bij de beste zes! De tegenstand was echter te sterk en we verloren onze volgende twee wedstrijden. Tijdens de laatste wedstrijd voor de vijfde plaats konden we aardig weerwerk bieden maar verloren we tegen Gent 9000 met 8-5. We eindigden op de zesde plaats maar daarboven won dit team ook nog eens de spirit of the game award, de mooiste trofee op een frisbeetornooi. Proficiat, dik verdiend!