27/01/2019 - Belgisch kampioenschap indoor ultimate voor dames, tweede speeldag

We zakten af naar de sportschuur in Wilsele, voor de eerste keer in eerste divisie. We starten tegen de Flying Rabits Diamond. Het gaat goed op en we komen voor te staan met 4-2. De diamonds toverden een plotse zone boven. Het was moeilijk om hierop een antwoord te bieden. Daardoor kwamen we tot de eindstand 5-8 in ons nadeel.

De volgende match was tegen het sterke Luv. De plannen in ons hoofd kwamen niet tot stand en dit was ook te zien in ons spel. We raakten moeilijk in de wedstrijd en zij konden de match naar hun hand zetten. Jammer genoeg verloren we met het zwakke 1-13.

Het was duidelijk dat we ons moesten herpakken en dat probeerden we ook tegen Gentleladies blauw. Tot 4-4 ging het gelijk op. Zij gingen een versnelling hoger en maakten enkele punten na elkaar. Uiteindelijk verloren we 6-9.

De laatste match was tegen de Pussycat d’Owls. Het was duidelijk dat beide teams voor de winst gingen. De eerste punten waren voor ons. Zij haalden ons in waardoor we 3 minuten voor het einde achter stonden met 4-6. Bij iedereen kwam de vechtlust naar boven en kwamen we toch nog gelijk 6-6. Eline schudt een upside-down uit haar mouw en Silke maakt het verlossende punt. Het feest barst los! Wat een ontlading.

Met opgeheven hoofd verlaten we de keet. We gaan als vierde naar de play-offs! Woehoew! We sloten af in frituur de Giraffe.