27/01/2019 - Derde en laatste speeldag van het Belgisch indoorkampioenschap

Freezzz Beezzz 1

Vorige speeldag was een dag vol met overwinningen dus waren we gebrand om vandaag hetzelfde te doen en dit voor eigen volk. We speelden onze eerste match tegen Jetset een match waar het meeste supporters waren om ons naar de overwinning te leiden 12-4.

FlyWin bezorgde ons een lastige wedstrijd, het was ook de eerste keer dit seizoen dat we tegen hen speelden. Na een moeizame start kwamen we op gang en wonnen we deze match met 11-8.

De derde match tegen Helgtre was een match die we absoluut wilden winnen. Iedereen was dus enorm gedreven om nog meer te geven dan we ooit hadden gedaan. dit resulteerde in een vlotte overwinning 13-4.

De laatste match dan, tegen de welbekende Mooncatchers. we speelden al eerder tegen dit team dat vol met jonge talenten en een paar bekende gezichten loopt. Desondanks wilden we hun ook een super wedstrijd geven van het allerhoogste niveau. We wonnen de match met 13-3.

We deden waar we op mikten, en dat was alles winnen. Nu zullen we ons klaarstomen voor de play-offs om ook daar te proberen onze winning streak verder te zetten!

Freezzz Beezzz 2

Vorige speeldag wisten we ons op te werken naar de 2de divisie 2A. We zakten af naar Brussel en speelden onze eerste match tegen Tabasco. Zij zakten vanuit de divisie dus we wisten dat het hard zou zijn. We boden eerst weinig tegenstand, maar in de tweede helft van de match werden we wakker en konden we hun knappe zone een paar keer breken. 7-10.

De tweede match tegen Eulchtimate beloofde ook pittig te worden. Wederom lieten we de eerste helft in hun handen. We vochten terug, maar moesten het onderspit delven met 8-11.

De derde match na wat rusten kwamen we uit tegen Gentle Torpedo's. De beloften van Gentle die elkaar makkelijk vonden op het veld. Voor ons was het terug wat zoeken om elkaar te vinden. 6-11.

Onze laatste match tegen de torens van de Flying Pinguïns. We konden weinig weerstand bieden tegen hun hoge spel. Een intensieve match. We verloren ook onze laatste match met 7-11.

We hebben ons zeker niet laten kennen in tweede divisie. Volgend jaar willen we terug naar tweede!

Freezzz Beezzz 3

Zondag trokken we met onze jeugdploeg richting Brussel, niet voor de klimaatbetoging, maar voor onze laatste BUIC speeldag in divisie 3A. Onze eerste match tegen de Schijnwerpers was er eentje met behoorlijk wat afwisseling. Hun punten volgenden op onze punten, maar door hun zone maakten ze het ons wat te moeilijk, 8-12 voor Antwerpen.

De tweede match van de dag was tegen de Flying Pinguins, de thuisploeg. We lieten al snel onze hoofden zakken, door de aanhoudende tegenpunten van de tegenstander die bleef gebruik maken van het hoogteverschil met onze jeugdspelers. We bleven echter wel doorbijten en konden eindigen op een score van 6-12.

We vonden onze motivatie terug en bleven vechten. Mooie punten werden uitgespeeld en onze defence werd bikkelhard. Op die manier verloren we net onze derde match tegen XL Master met 7-9 en wonnen we een universe tegen Eulchtimate met 9-8.

We eindigen het tornooi op plaats 27 van de 66 en starten volgend jaar in divisie 4. Tot dan zullen we blijven trainen, bijleren en plezier maken. Bedankt aan alle supporters en onze spelende coach Steven die iedere speeldag het beste in deze jeugdspelers naar boven haalde.

Freezzz Beezzz Masters

De masters mochten terug thuis spelen in het vertrouwde KTA, opnieuw een reeks hoger dan vorige maand. We gingen van start tegen Gentle Rockets. De start was wat moeizaam maar toen we eenmaal op stoom kwamen konden we toch wat afstand nemen. 10-5 winst.

Daarna tegen de jonge gasten van Jetset Propellers Jetstream. We hadden ze daarnet zien spelen en zagen dat het jonge snelle jongens waren. We gingen dan ook verschroeiend van start en liepen 9-1 uit. Daarna vond Jetset hun spel terug en konden ze ons toch enkele keren uit verband spelen en tegenprikken. We wonnen met 11-7

We begonnen om de één of andere reden zeer zenuwachtig tegen FreaXL en tot 3-3 bleven ze goed meedoen. Dan hadden we een antwoord gevonden op hun zoneverdediging en dat was duidelijk de sleutel tot het succes: 10-5.

De laatste wedstrijd van de dag was niet meer belangrijk in die zin dat we al zeker waren van de eerste plaats en bijhorende promotie. Maar we wilden onze ongeslagen status natuurlijk behouden en gingen vol voor de winst. Rochefort speelde zeer goed mee, maakte enkele mooie punten en slaagde erin om ons een paar keer naar huis te lopen. We trokken wel aan het langste eind: 13-7

Conclusie

FBZ1 wint al hun wedstrijden in eerste divisie en eindigt ook als 1e team na de reguliere competitie. Ze gaan naar de play-offs als topfavoriet. Afspraak op 24 februari!

FBZ2 eindigt als 22e op 66 in de eindstand. Begonnen in derde divisie en dat is ook de startpositie voor volgend jaar

FBZ3 is 26e. In 4de divisie gestart en vandaag terug gezakt naar dezelfde divisie waar ze volgend jaar van start zullen gaan

De masters worden 37e. Begonnen als nieuw team in 6de divisie en net zoals FBZ1 als enige 2 teams alle 12 matchen gewonnen! Volgend jaar starten ze in 3de divisie

Hier vind je alle resultaten: www.belgianultimate.be/championships/

Spiritgewijs: Masters 11e met 11,42 gemiddeld, FBZ3 38e met 10,75, FBZ2 44e met 10,58 en FBZ1 is 54e 10,42