10/03/2019 - In Zwijnaarde werden vandaag de play-offs van de mixed indoorcompetitie gespeeld.

We beginnen de play-offs met de kwartfinale tegen Gentle coop. Tegen Gentle hebben we dit seizoen al telkens moeite gehad om in ons spel te geraken, maar dit lag vandaag anders. We komen toch 3 punten achter te staan, maar kunnen al snel weer gelijk komen. Het wordt 7-7. Er is een goeie inzet van iedereen, maar jammer genoeg kunnen we toch niet met de winst afsluiten. We verliezen met 7-10 en weten nu al dat we onze 5e kampioenentitel op rij niet meer kunnen halen.

De volgende wedstrijd is tegen Flying Rabbits Salsifis. Een ploeg waar we in het verleden al veel tegen gespeeld hebben. Ook dit seizoen konden we al van hen winnen. De druk voor beide ploegen lag hoog en er werd duidelijk voor de winst gestreden. Dit leed tot wat calls, body contact en frustraties van onze kant. We komen 4-7 achter te staan, maar kunnen 3 punten op rij maken, 7-7. De tijd is om en wie scoort, wint de wedstrijd. Na wat turns in het laatste punt, kunnen de Rabbits toch met de winst gaan lopen. Ontgoocheling aan onze kant.

Onze laatste match spelen we tegen Skywalkers mixed. Zij konden het de andere ploegen in de play offs al telkens moeilijk maken, dus dit ging ook geen makkie worden. We komen, net als zij, goed in de wedstrijd en wij kunnen de halftime nemen 7-6. We lopen uit tot 9-7, maar het spel is duidelijk nog niet gespeeld. Ze komen snel aanzetten en komen gelijk 9-9. Wie scoort wint de wedstrijd. Deze keer trekken wij aan het langste eind. 10-9 voor ons.

We worden 7e op 42 teams. Jammer genoeg kunnen we onze streak aan kampioenentitels niet verlengen. Er werd goed gestreden vandaag en we onthouden vooral dat we het niet zomaar uit handen gegeven hebben. Op naar volgend jaar!

Alle resultaten vind je op www.belgianultimate.be