18/05/2020 - Het Coronavirus is ondertussen al een tijdje in het land en dat heeft invloed op heel wat organisaties & evenementen.

Ook voor ons zijn er maatregelen & richtlijnen om te volgen, waar we jullie graag van op de hoogte houden.

In het exitplan om stapsgewijs uit de lockdown-light te treden is er plaats gemaakt voor sportactiviteiten in clubverband. Om de veiligheid van spelers en trainers te bewaken hangen hier enkele voorwaarden aan vast. Hierbij volgen we het advies van de Belgische overheid en de frisbeefederatie. We geven jullie enkele maatregelen mee die ons het trainen moeilijk maken:

  • Er wordt te allen tijde een afstand van minimaal 1,5 meter tussen de spelers en trainers aangehouden. De spelers zelf houden een afstand van 5 meter tussen elkaar.
  • Alle vormen van een matchsituatie (ook van hetzelfde team) zijn verboden. Alle vormen van marking (verdediging) zijn verboden.
  • Het ruilen/werpen van een disc kan enkel binnen een ‘oefengroep’ van maximaal 3 spelers. Voor opeenvolgende trainingen worden dezelfde oefengroepen behouden. Trainers blijven buiten deze oefengroepen.
  • Alle handen alsook het gebruikte materieel wordt voor en na de trainingen grondig ontsmet.
  • Administratief worden alle aanwezigheden, oefengroepen, veiligheidsmaatregelen voor iedere training vastgelegd.
  • Als je naar de training wil komen ben je verplicht om dit vooraf te laten weten aan de trainer(s).
Wij hebben dan ook beslist om de trainingen nog niet meteen te hervatten, hoe graag we het ook anders zouden willen.

De situatie wordt op de voet gevolgd. We hopen dat er binnenkort – in een verdere fase van versoepeling – voldoende mogelijkheden zijn om de trainingen herop te starten, met haalbare beperkingen.

Vanaf het moment dat de trainingen worden hervat, word je hier meteen van op de hoogte gebracht. Op deze manier blijft alles duidelijk en creëren we geen valse vooruitzichten. Tot dan kan je in je eigen bubbel het frisbeetalent laten bruisen.

Blijf vooral gezond, ga af en toe gaan sporten en laat die frisbee maar vliegen! Indien je met vragen zit, kan je bij de trainers terecht of mag je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.