FBZ MIX Belgisch indoorkampioen!

12/03/2017 - Na de open play-offs was het de beurt aan de mixed teams. Onze mixed ploeg was uitgesproken favoriet, enkel de eerste match van het seizoen verloren we en daarna volgden 15 opeenvolgende overwinningen.

De kwartfinale tegen Gentle begonnen we niet goed. Er was niets van kwaliteitsverschil te merken op het veld, we probeerden teveel fantasietjes met de nodige fouten als gevolg. Pas na een minuut of 10 bij een 3-2 stand begon onze machine aan te slaan. Het tempo ging omhoog en we liepen uit tot 9-3. Eindstand was 11-4.

In de halve finale speelden we tegen de thuisploeg Flying Penguins. In deze match konden we van bij de start ons spel spelen. We liepen steeds verder uit en na 10 minuten hadden we reeds een voorsprong van 5 punten. Eindstand 13-3!

De andere halve finale was vrij nipt. Flying Rabbits won de match met 10-8 van Diabolic Heaven.

De finale was dus een heruitgave van die van vorig jaar. Toen waren de Rabbits in de reguliere competitie 4x te sterk voor ons maar in de finale konden we het wel afmaken. Dit jaar kon Flying Rabbits niet 1x winnen van ons, een omgekeerd scenario als vorig jaar wilden we dus vermijden!

De eerste 5 punten gingen zonder fout naar de aanvallende ploeg. Onze punten duurden wel vrij lang door hun zeer goed werkende zoneverdediging; hun aanvallen gingen zoals steeds zeer vlot. Bij 3-2 kon Robin het verschil maken met een diving D gevolgd door een snelle 4-2. Via 4-3 liepen we nog een puntje verder uit naar 6-3 en zelfs 7-3. Onze verdediging was snoeihard waardoor verschillende foute passen afgedwongen werden. Met nog 5 minuten op de klok was het 8-4 en wisten we dat het goed ging komen. We maakten er zelfs 9-4 van en net voor tijd viel de 9-5. Nog 1 puntje te spelen en dat was ook het onze: 10-5. Derde indoor mixed titel op rij!

Speelden voor Freezzz Beezzz mixed: Naomi, Liesbeth, Sofie, Kathleen, Silke, Tijs, Merlijn, Robin, Jasper, Thomas & Glenn