28/04/2019 - Dit weekend vochten FBZ ONE voor een plek bij de top vier van België om zo een plek te veroveren voor de finals op 18 mei.

Onze eerste dag werd geteisterd met zeer veel wind en met stevige regenbuien. Geen gemakkelijke condities om perfect ultimate frisbee te spelen. De eerste match was tegen Mooncatchers 1. Ondanks een stevige opwarming van Sebastiaan bleek dat we nog niet klaren waren voor deze match. Het was vooral mentaal dat nog niet alle kopjes in dezelfde richting stonden. We verloren de match met 7-12.

Onze tweede tegenstander van de dag was Freespect, omdat de vorige match toch een grote ontgoocheling was geweest, toonden we in deze match het beste van ons zelf. Dit resulteerde in een overtuigende overwinning van 15-3. Ten slotte was er nog de match tegen Mooncatchers A. We wisten dat dit waarschijnlijk de sterkste ploeg van het weekend was, en dat bleek ook zo te zijn. We verliezen de laatste match van de dag met 6-15.

Op zondag wisten we wat ons te doen stond om ons een weg te knokken naar die top vier. Ons eerste obstakel was Gentle. De wind was ondertussen al gaan liggen, hierdoor was het feller beginnen regenen. Gentle bleek de sterkere en meer ervaren ploeg te zijn in deze match we verloren met 7-12. Daarna volgde de match tegen Jetset, om nog een plaats te claimen moesten we winnen van deze talrijke en getalenteerde ploeg. Jetset geeft ons meteen lik op stuk en komt 4-0 op voorsprong, in de tweede helft probeerden we nog terug te vechten maar het kalf was al verdronken. We verloren van de Leuvenaars met 8-14. Hierdoor wisten we dat een plaats in de top vier verloren was.

Onze laatste match was tegen Helgtre, de revelatie van het weekend. Deze ploeg heeft zich voor het eerst geplaatst voor de finals. Ze hadden al gewonnen van Jetset en Gentle dus wisten we dat dit een stevige match ging worden. In de gietende regen begonnen we aan de match met een nieuwe ingesteldheid. We speelden zonder O- of D-line, en iedereen moest zich zoveel mogelijk amuseren. Dit loonde ook, we pakken meteen een voorsprong van 3-0 en lieten dit niet meer los. Uiteindelijk wonnen we met 13-7.

Voor FBZ ONE zit de BUOC er helaas op, wat toch een grote ontgoocheling is. Maar we hebben het weekend op een positieve noot afgesloten waardoor iedereen vertrouwen heeft in volgend seizoen. Deze jonge en ietwat onervaren ploeg zal zich volgend jaar zich terug een weg naar de top vechten.