12/05/2019 - Vandaag gingen we naar Gent voor het BK outdoor voor jeugdteams!

Freezzz Beezzz Black had enorm veel zin in deze dag. Het weer, de gemoederen en het enthousiasme zaten goed mee. Onze eerste match werd er meteen eentje tegen onze FBZ White. Door de ongelijkheid in ervaring en grootte wonnen we deze met 15-0. Zowel FBZ Black als White kwamen hier sterker uit om het vervolg van de dag goed in te zetten. Onze tweede poulematch was tegen Alpha Jet. Ook hen legden we het vuur aan de schenen, winst met 12-0.

Indien we ons wouden kwalificeren voor de grote finale, moest we nog over Mooncatchers geraken. We begonnen deze match met teveel zelfvertrouwen. Al snel kwamen we 1-4 achter. We bleven vechten voor ieder punt en wonnen uiteindelijk op universe met 7-6! Er was wat discussie tussen de coaches over de tijd, waardoor de match spirit-gewijs een totale ramp was. Jammer maar regels zijn regels...

In de halve finale namen we het op tegen AirBenders. Een team die maar 6 spelers had en niet echt vocht voor de overwinning. Opnieuw een winst voor Brugge met 15-1. In de finale kwamen we uit tegen Gentle, een match waar we een heel jaar naar uitkeken. Het was nu dat het moest gebeuren. Vanaf de start lieten we de Gentenaren teveel hun ding doen. Hierdoor konden ze al snel tot 0-4 uitlopen. We wilden nog even alles geven, maar hadden enkele tegenslagen. De warmte, krampen en vermoeide benen speelden ons parten. We scoorden nog enkele mooie punten maar verloren net de finale met 4-9. Proficiat aan Gentle met hun eerste plaats!

Proficiat aan Freezzz Beezzz Black met onze zilveren medaille! We kunnen dit seizoen tevreden afsluiten en blikken alweer vooruit naar volgend jaar! Een dikke merci aan alle ouders en supporters!

Freezzz Beezzz Red begon vol goede moed aan het tornooi. We begonnen goed aan de eerste match en bouwen al snel een voorsprong op tegen Gentle U17 Black, maar in de tweede helft laten we ze in de match komen en wordt het nog spannender dan gewenst. Uiteindelijk winnen wij toch met 7-5. De andere twee poulematchen kunnen we jammer genoeg niet winnen. We verloren van Airbenders met 6-7-en konden niks inbrengen tegen Gentle U17, we konden zelf niet scoren.

Zo eindigden we 3de in onze poule en kwamen we uit tegen FBZ White. Wij kwamen snel 0-2 achter, maar beslisten toen om onze zone op te zetten en dat zorgde voor veel moeilijkheden bij de tegenploeg. Wij wonnen uiteindelijk met 9-4 en onze ogen waren nu gericht op de vijfde plaats, maar daarvoor dienden we eerst nog te winnen van Alpha Jet.

Na een sterke match van beide kant won FBZ Red uiteindelijk op universe! De vijfde plaats was een feit!

FBZ White kwam in een moeilijke poule terecht en botste meteen op 2 sterke ploegen: ons goede vrienden van FBZ Black en Mooncatchers. We maakten veel kleine fouten en verloren zo onze eerste 2 matchen.

Iedereen was vastberaden om de volgende match tegen Jetset te knallen! We gaven het beste van onszelf en speelden geweldig samen als team. Na een punt van 20 minuten verloren we echter op universe. Veel tijd om te rusten was er niet. Bij de 2e derby van deze dag tegen FBZ Red nam de vermoeidheid de overhand en we konden geen antwoord vinden op hun zoneverdediging. Uiteindelijk werden we 7e na een overwinning tegen Gentle Black!