12/05/2019 - Met 29 U14 spelers, verdeeld over 4 ploegen, trokken we vandaag naar het Belgian ultimate Youth outdoor championship op de Blaarmeersen in Gent.

Ons team Red onder leiding van Jan verloor nipt zijn zevende en laatste wedstrijd die besliste over de negende plaats met 6-5 en werd mooi tiende op twaalf teams.

De teams Blue en Gold van Frank en Steven namen het tegen elkaar op voor de zevende plaats. De wedstrijd ging gelijk op en uiteindelijk trok Gold aan het langste eind en werd zevende, gevolgd door Blue op de achtste plaats.

Team Black, het team van Corneel won vlot zijn eerste 5 wedstrijden en kwam in de halve finale uit tegen Gentle Fors. Het werd een spannende wedstrijd die Black uiteindelijk won met 6-5. De andere finalist was Gentle sterk die verrassend de indoorkampioen Pipxl had uitgeschakeld. De finale ging gelijk op en na 25 minuten was de stand 6-6. Gentle maakte echter het beslissende punt en werd zo de nieuwe outdoorkampioen. Freezzzbeezzz Black werd mooi tweede.

We gingen echter niet enkel met een zilveren medaille naar huis, freezzzzbeezzz Red won de spirit of the game award voor freezzzbeezzz black dat tweede werd en freezzzbezzz blue werd derde.

Met 20 spelers van de 29 die minder dan één jaar frisbee spelen haalden we hele mooie resultaten. Dat belooft voor volgend jaar...

Spiritwinnaars FBZ Red:

FBZ Blue en Gold:

Finalisten FBZ Black: