22/09/2019 - We begonnen het weekend onder de stralende zon tegen het Duitse Zamperl.

De vakantiemodus stond bij ons nog aan en we moesten het met 9-12 afleggen tegen hun 'sturm und drang'. Wakker waren we nog altijd niet voor onze tweede confrontatie met de Britse Super Panda's. Na veel ups en downs, en een foute cap, wonnen we toch met 10-8. De laatste match van vrijdag was tegen hun kleine broertje, 'Inbeartweeners'. De 'College Boys' zaten er fysiek al door en de 13-1 eindstand stond dan ook rap op het scorebord. Met een verfrissende duik in de Ionische zee sloten we dag 1 af.

Zaterdagochtend waren we gefocust en toonden we direct onze ambities met een ruime overwinning tegen 'Quatro stagioni' uit München. Ondanks hun 'Oktoberfest-time-out' werd het 11-7. Tegen het Franse Dahultimate speelden we 's middags 12-8, onze sterkste match tot dusver. We konden ons opmaken voor de topper tegen de ongeslagen masters van Zoccoli Misti. Na een ware thriller trokken de Nederlanders aan het langste eind. 11-13. Na teleurstelling volgde toch ook trots.

Als derde van de poule stond er ons zondag een halve finale tegen Zamperl te wachten. We wisten hun diepe dreigingen de kiem in te smoren en liepen van hun weg naar een 10-4 overwinning. Het feestje op de zaterdagavond vergeten loont. Na euforie moesten we ons richten op de finale tegen wie anders, Zoccoli Misti. We deden ons uiterste best om hun Viareggiaanse hegemonie te doorbreken maar onze foutenlast brak ons zuur op. 9-13 en zilver was het eindverdict. Als ploegmaten van Glenn op EBUC is er toch nog een Brugs kantje aan het goud :-)

Veel dank aan het bestuur en in bijzonder Jord Laporte voor deze unieke kans en onvergetelijke ervaring!