Bologna is back met FBZ ONE

Bologna is back met FBZ ONE

21/10/2019 - Bologna is Back is een traditietornooi van de kersverse Europese clubkampioenen CUSB La Fotta/Shout.

FBZ ONE ging hier aanvankelijk aan deelnemen als eerste voorbereidingstornooi op het nieuwe seizoen met een volledig verjongde ploeg. Dit plan viel echter wat in het water doordat veel spelers andere verplichtingen hadden (werk, school, reeds geëngageerd voor de juniorendivisie). Zo kwam het dat uiteindelijk maar zes spelers van ONE de verplaatsing naar Italië konden maken, maar gelukkig kon er beroep worden gedaan op een aantal andere spelers van de club en een hele resem pick-ups uit Zwitserland, Italië, Duitsland, Polen, Rusland en Leuvense legende Fax.

Deze verschillende invloeden en speelstijlen zorgden er wel voor dat het een heel weekend zoeken was naar goede connecties en samenspel. Bijgevolg gingen alle zes matchen van het tornooi verloren, maar kregen we toch de kans ons te meten met enkele van de sterkste spelers in Europa en hen goede en spannende matchen te geven met close scores als resultaat.

Met wat meer ‘lijm’ binnen de ploeg waren we er zeker in geslaagd enkele van de matchen in ons voordeel te laten overhellen. Door de behaalde scores werden we uiteindelijk wel nog elfde op twaalf ploegen in de Open Elite divisie. Speciale dank aan de FBZ U17 ploeg en hun begeleiders voor het supporteren (en een dikke proficiat voor het behalen van de derde plaats in de U20 (!) divisie). Alsook aan onze gast, entertainer en trouwe supporter Tim Copman, de verschillende pick-ups en Harry voor het wegwijs maken in de stad waar hij momenteel op Erasmus is.

Tot volgend jaar Bologna is Back!