10/11/2019 - Belgisch kampioenschap indoor ultimate, eerste speeldag in de open divisie

Freezzz Beezzz 1

Dag 1 van de indoorcompetitie, en ploeg 1 mag al onmiddellijk op verplaatsing naar het Leuvense. Wegens het verlengde weekend zijn een aantal spelers niet aanwezig, en dus zakken we met 7 af naar de sportschuur in Wilsele. Redelijk wat anciens, maar ook twee nieuwe spelers Stan en Samuel- die hun debuut maken in de eerste divisie.

Eerste match van de dag is tegen de vrienden uit Helgtre, en het loopt nog wat stroef. De indoortrainingen zijn nog niet lang bezig en veel kansen om samen te spelen hebben we nog niet gehad. Langzaamaan begint er wat schwung in ons spel te komen, maar we kunnen het niet afmaken tegen de mannen uit Limburg, die dan ook verdiend winnen met 7-11.

De volgende match is tegen Ouftimate, een ploeg uit Luik. Na de vorige match werden wat aanpassingen gedaan, en dat werpt duidelijk z’n vruchten af. We slagen er in om de jonge spelers beter in ons spel te betrekken, en dat heeft duidelijk een positieve invloed op het eindresultaat. We winnen deze match met 13-7.

In de voorlaatste match van de dag nemen we het op tegen de locals van Jetset. Deze ploeg heeft heel wat meer spelers mee, wij met ons zevenen waren op dit moment al wat uitgeput. De vorige match heeft ons echter een enorme boost gegeven, en we komen al snel op voorsprong. De Leuvenaars geven echter niet op en komen nog dichtbij, maar we slagen erin om onze voorsprong te behouden. Deze match winnen we met 9-8.

Als laatste rest ons nog een match tegen de Mooncatchers uit Brussel. Helaas voor ons besloten Stan en Jonas om er de brui aan te geven, omdat ze liever naar een concert van Brihang gingen kijken. De vijf helden die overblijven zijn genoodzaakt om het slim aan te pakken en zich zo weinig mogelijk uit te putten. Het verlies aan mankracht lijkt echter geen probleem te zijn, en al snel bouwen we een comfortabele voorsprong uit, dit is met voorsprong onze beste match van de dag. De aanval wordt vlot opgebouwd, en Mooncatchers kan ons niet tot turns dwingen. In verdediging zijn we genoodzaakt om een halve zone op te zetten, maar dit is genoeg om de Brusselaars te doen zweten, en we slagen erin om een groot deel van de turns om te zetten in punten. Samuel vindt nu helemaal zijn draai in ons spel en kroont zich dan ook tot topscorer van deze match. Uiteindelijk winnen we met 13-6!

Al bij al een geslaagde eerste dag, waarbij we met drie overwinningen zeker zijn van het behoud in eerste divisie. Nog belangrijker is dat we er in geslaagd zijn om onze jeugd goed te doen meedraaien in eerste divisie.

Freezzz Beezzz 2

We startten de dag met vertraging, aangezien onze eerste tegenstanders vastzaten in de file. Zo hadden wij wat meer tijd voor een “uitgebreide” opwarming.

Skywalkers kwam dan toch toe, en starte de match zonder opwarming of voorbereiding. Er waren veel turns langs beide kanten in de eerste punten, aangezien beide teams nog wat naar hun eigen flow moesten zoeken. Wij hadden nog nooit samen gespeeld en hadden moeite om elkaar te vinden. We verloren de eerste match met 2-8 tegen het sterk teruggekomen Skywalkers.

Onze tweede match tegen Jetset verliep verrassend vlot, we vonden de open man, maar ook met een paar mooie hammers wisten we punten te verzilveren. We eindigden met een mooie 9-6 overwinning.

Onze derde match was tegen onze eigen club, de FreezzzBeezzz masters. Twee masters en de rest was van team ONE dus. Zij hadden al elke match gewonnen, en we begonnen gespannen aan de match. We moesten al snel het onderspit delven tegen deze ervaren spelers, en verloren met een verpletterend 2-13.

We lieten echter onze kop niet hangen, en startten onze vierde en laatste match vol goede moed. Misschien iets te overmoedig begonnen we in verdediging, en kregen direct een punt tegen. De rest van de match bleef het ploeteren tegen het ervarener Flywin 2. We hadden moeite met hun aparte speelstijl, en tussen ons waren er wat miscommunicaties. Er werd langs beide kanten niet veel gescoord en we eindigden de match met een nipte 5-6 winst voor Flywin.

Onze eerste dag was een dag van zoeken naar eenheid, de open man en vooral rust in ons spel. Volgende speeldag gaan we weer vol voor de winst

Freezzz Beezzz 3

De U17 trok naar Turnhout voor de eerste speeldag van de buic in divisie 4a. De eerste match tegen Disco Duro verloren we met 6-11. We vonden geen gepast antwoord op hun snelle spel. De eerste match indoor is toch altijd even wennen als je alleen op gras traint.

De tweede match kwamen we opnieuw 2-6 achter maar plots lukte het wel. We vonden elkaar steeds beter en op karakter vochten we terug en we wonnen op universe met 11-10. We hielden ons niveau aan tijdens de derde match en wonnen vlot met 9-4 tegen Zero Gravity.

De laatste match was tegen Tof en Pierre van moon die al hun wedstrijden gewonnen hadden. Ze waren maar met 5 dus we hielden het tempo hoog en stonden voortdurend 2 punten voor. Op ervaring kwamen ze terug naar 10-10. Opnieuw universe dus, maar dit maal lukte het niet om het af te maken.

Een wereld van verschil in de eindstand want ondanks twee overwinningen werden we vierde en zakken we naar vijfde. Niet voor lang want wat ons betreft hoort deze talentrijke groep zeker in vierde divisie thuis!

Freezzz Beezzz Masters

Nadat de Masters vorig jaar al hun matchen wonnen, mochten we vandaag het seizoen aanvangen in derde divisie! De ploeg onderging wel wat veranderingen. Zo werd er dit jaar een mengeling gemaakt tussen Masters en ONE. Het was duidelijk dat iedereen er zin in had vandaag. 

In het begin was het nog wat zoeken, maar eens de motor op gang was, was ze niet meer te stoppen. We leggen dan ook een perfect parcours af!

Met winst tegen Flywin 2 met 13-3. Winst op Universe tegen Skywalkers met 8-7 en winst tegen Jetset Propellers, 11-5.

De derde match was een Brugse Derby tegen Freezzz Beezzz 2 met plots veel supporters in de zaal. Deze match werd ook gewonnen door de Masters, 13-2!

Na deze speeldag stijgen wij dus opnieuw een divisie en mag je ons volgende speeldag verwachten in Divisie 2 met die eerste in het vizier.

Alles resultaten vind je op deze link