01/12/2019 - Belgisch kampioenschap indoor ultimate, 2de speeldag in de open divisie

Freezzz Beezzz 1

Vandaag trokken we naar Gent voor de 2de speeldag van de BUIC. Nadat we ons de eerste speeldag goed hadden verweerd met een kleine ploeg hoopten we nu op een ruimere bezetting. Blessures en andere verplichtingen zorgden er echter voor dat we maar met z’n zessen waren... Verstandig omgaan met onze energie was dus de opdracht. We begonnen de speeldag tegen de flying pinguins, wetende dat de eerste punten zeer belangrijk zouden worden draaiden we de gashendel direct goed open. We slaagden in onze opzet om snel een aantal breaks te nemen zodat we de 2de helft van de match wat economischer konden spelen. We kwamen nooit in de problemen maar waren wel nog wat zoekende naar ons beste spel. De goede start gaf ons vertrouwen voor het verdere verloop van de dag en we wisten dat winst in de poule er in zat met deze ploeg.

De 2de match namen we het op tegen de Schijnwerpers uit Antwerpen, een ploeg met heel wat ervaren spelers. Hoge intensiteit en snel spel zorgden er voor dat we al gauw een comfortabele voorsprong uitbouwden. We duwden door, konden onze tegenstander goed vastzetten en in offence vonden we oplossingen tegen hun zone. Op het einde gaven we nog enkele punten te gemakkelijk weg maar behaalden toch een ruime overwinning.

Volgende horde was Gentle, net als ons misten ze heel wat spelers waardoor ze maar met 7 waren. Dit zou de match worden die besliste over winst in de poule. Hoewel we maar met zessen waren hadden we toch nog heel wat energie in de benen. We waren gefocust en voelden dat winst er in zat, door enkele spectaculaire defences in de eindzone en secure punten in offence bouwden we een kleine doch veilige voorsprong uit. Op het einde werd het weer wat spannender maar we behielden steeds de controle over de wedstrijd, we moesten er hard voor werken maar behaalden zo onze 3de overwinning van de dag.

We sloten de dag af tegen Eulch’timate uit Rijsel. Deze laatste wedstrijd had eigenlijk geen invloed meer op onze positie in de stand maar we waren toch gemotiveerd om in schoonheid af te sluiten. De eerste punten zorgden wat individuele fouten er voor dat we op achterstand kwamen. We bleven kalm en wisten ons al gauw te herpakken, de tegenstander geraakte ook wat vermoeid naar het einde toe terwijl wij het zelfde tempo konden aanhouden. We moesten voor elk punt vechten maar trokken uiteindelijk aan het langste eind.

We kunnen terugblikken op een geslaagde dag, voor de zes aanwezigen was het een goede fysieke training en een uitdaging om efficiënt te spelen

(c) Sebastiaan W

 

Freezzz Beezzz 2

Verslag volgt

(c) Milan W

Freezzz Beezzz 3

Beginnen met wat niet goed was : de teamfoto. Compleet vergeten, mea culpa. Gelukkig stonden er nog een paar spelers onder de douche zodat we toch nog een gedeeltelijke foto kunnen afleveren; na de douche welteverstaan. Staan er niet op maar hebben een even verdienstelijke prestatie geleverd : Senne, Raven, Noa, Lucca, Elias, Jacob, Tuur G. en niet te vergeten: de talrijke meegereisde ouders!

In de eerste match tegen UFO kregen we al direct een wake up call. Nul twee achter (met kans op nul drie). Een zoneverdediging tegen krijgen in een kleine zaal, daar moesten we toch even aan wennen. Langzaam aan kwamen we in ons spel. We beenden bij en wonnen uiteindelijk nog vlot met 11-5. De tweede match tegen oufti-M’fi - wie vindt in godsnaam die namen uit - was een leuke wedstrijd. Snel spel aan beide kanten, maar waar de tegenstander wat overhaast speelde maakten wij met weinig risico’s en veel tussenstations het net iets beter af. 9-6, we zagen vierde divisie al om de hoek loeren.

De derde match tegen de plaatselijke Karolingers was de moeilijkste. We kwamen achter maar namen de leiding met 5-4. We maakten nu wel de fout om mee te gaan in het snelle spel. We sloegen tussenstations over en maakten daardoor teveel foutjes met een 6-9 nederlaag als gevolg. Jammer, we kunnen deze ploeg aan. We komen ze graag nog eens tegen in deze competitie.

Om zekerheid te hebben van promotie wilden we de laatste match tegen Hasselt winnen. We kwamen verschroeiend uit de startblokken en legden hun sterkte - vlug scoren met overheads - aan banden. Halverwege stonden we 8-1 voor met heel mooi frisbee. De trotse ouders genoten langs de zijlijn. Eens de overwinning binnen was zakte het niveau wat naar het einde van de match en we wonnen uiteindelijk met 11-6.

Op naar vierde divisie! Leuke speeldag, leuk team, leuke supporters!

(c) Steven S

 

Freezzz Beezzz Masters

Met 197 kilometers op de teller kwamen we toe in Luik met als doel om niet te zakken uit tweede divisie. Onze eerste match tegen Flywin was er meteen eentje van niveau. Beide kanten lieten hier en daar een steek vallen, Namur wint met 8-11.

Zonder echte pauze vlogen we er meteen terug in, winst met 11-10 tegen Ouftimate!

Om in de huidige divisie te blijven of eventueel te stijgen moest we nog winnen van de White Foxes. Prachtig spel kon ons tot de winst brengen met 13-9.

Gentle Torpedo’s kwam niet opdagen, winst met 13-0. Volgende speeldag starten we zowaar in eerste divisie ...

Bedankt aan alle supporters, groot en klein! Obey your masterzzz!

(c) Jord L

Alle resultaten vind je op deze link