01/03/2020 - Play-offs van de Belgische indoorcompetitie

Freezzz Beezzz ONE

Dit jaar werden de playoffs gespeeld in het verre Genk. Freezzz Beezzz is dit jaar met 3 ploegen vertegenwoordigd: Boobeezzz , Masters en ONE. Dit was de kans om met een spelers bus, aangevuld met trouwe supporters de grote afstand te overbruggen. Merci Fien & Sikken voor dit briljant idee!

Starten doen we met een derby. FBZ ONE tegen de Masters. Het was exact 9 jaar geleden dat dit nog eens voorkwam. Dit waren toen de legendarische HazzzBeezzz. De masters van nu zijn aangevuld met jong geweld en opkomend talent.

We wisten dat ze het indoorspel goed beheersen en waren dus gewaarschuwd. De masters beginnen onmiddellijk met een break en komen 1-0 voor. We moeten hard werken om turns te creëren en vergeten het steeds af te maken in het begin. Zo gaan ze vlot mee in de begin fase. Maar dan lukt het ons wel de turns om te zetten in breaks en lopen we 3 puntjes uit. We blijven hard werken tegen onze vrienden maar kunnen deze marge niet verder uitdiepen.

Merci masters voor een goede wedstrijd waarin jullie ons vooral leren en tonen dat het beter zal moeten indien we deze avond met de feestbus naar huis willen!

De volgende wedstrijd is de halve finale tegen Jetset. Een jonge ploeg met een vinnige en gevarieerde speelstijl. De defense van ons haalt een beter niveau, en turns worden sneller omgezet in breaks. Onze offense maakt minder fouten en we kunnen half weg uitlopen en winnen de match met 10-9.

Dit was een goeie wedstrijd met veel inzet en energie, een belangrijke test voor ons moment supreme. De finale tegen de Mooncatchers. En nadien met de partybus opnieuw naar huis. Het stond in de sterren geschreven, het moest ons moment worden. Maar de Moons hebben een sterk roster ;-) (stomme Jonas) We weten dus dat we alles uit de kast moeten halen om geen “drama van Genk” te creëren en het “drama van de sportoase” uit te wissen.

Vooral dit laatste gaf ons een extra motivatie! We spelen in een zaal met een tribune vol met supporters. Waarvan er deze keer toch heel wat aan onze kant staan!

We starten met een verschroeiend tempo aan de wedstrijd. De offense loopt goed en we voeren een defensief hoogstandje op, merci Aaron voor de tactics. Er werd een nooit geziene druk uitgevoerd op de Mooncatchers! De eerste break wordt ingezet na een prachtige lay-out van Robin. Bam Klets break nummer een.

Daarna ging het snel, de defensieve druk werd enkel hoger en we dwongen ze in de fout. Na elke break ging het zeer snel. Lay-out, huck, sky, easy peasy. KLETS KLETS KLETS 5-1 en time out voor Moon.

We zijn ongelooflijk goed bezig en moeten nog 10 min verder vechten. Onze O-line houdt stand en wordt nooit gebroken. De D blijft druk uitoefenen en verhindert alles. Er komt zelf geen enkele hammer richting eindzone.

Na een tactische time out kunnen we de overwinning ruiken, maar na vorig jaar weten we dat alles kan. We houden het hoofd wel koel dit jaar en maken het feest compleet met een hammer van Jonas naar PJ over 1000 moons ofzo :) met één voet 1 mm van de eindlijn. 10-7 boeken toe! FBZ kampioen! De voorzitter pikt ook nog z'n puntje mee en loopt nog de longen uit z'n lijf! Kampioen zijn is plezant.

De rest van de dag was al lang gepland in onze hoofden en werd nu ook werkelijkheid! Een FEEZZZT BUZZZ (merci bommie) richting Brugge en een lange feestnacht tegemoet.

Merci Tom, Aaron, Jonas voor de coaching
Merci Samuel en Stan: nu al rookies van het jaar!
Merci kampioenen voor de fantastische dag en de beste indoorwedstrijd ooit!
Merci aan alle supporters!
Merci sikken voor de organisatie
Proficiat boobeezz voor de 4de plaats proficiat masters!
Merci Brugge om de beste club van het land te zijn

PJ out

Freezzz Beezzz Masters

Het is gebeurd, de Freezzz Beezzz masters mogen zich tot de 8 beste indoorclubs van België rekenen. Na een prachtig parcours in de competitie mochten we ons meten tegen de grote mannen. Te beginnen met een Brugs onderonsje zo’n 2u rijden van onze thuishaven, het KTA.

Tom had ons gewaarschuwd op de nieuwjaarsreceptie, het zou hard tegen onzacht worden. In defense en in het wit begonnen we aan de match. We konden onze punten maken. Althans in het begin van de match.

Aaron had blijkbaar voor elke wedstrijd match-ups gemaakt en zo kreeg elke speler van de masters zijn “vriendje” toegewezen met duidelijk maar 1 taak, geef je man niets. Toch waren we niet van plan ons zonder slag of stoot over te geven. Jasper vocht als een leeuw en slaagde er in telkens wat rode Beezzz mee te trekken waardoor er ietwat ruimte vrijkwam op het middenveld. We bleven in het zog van de topfavoriet. En ook de pickupspelers langs onze kant bleven strijden voor elke cut en elke pass. Tot ook de druk op de handlers toenam. Onze opties werden punt na punt kleiner. Er gold een andere wet in deze match. Obey 's lands beste defense! Op onze speelstijl werd telkens gepast geantwoord. En Freezzz Beezzz ONE kon controle nemen over de wedstrijd. Behalve dan wanneer Robbe uitpakte met een fenomenale greatest en merlijn plompt verloren de frisbee kon vangen net voor de zone. Heerlijk momentje! En wat een visitekaartje van de "kleine" Wets!

Einde van de wedstrijd, we werden niet ingemaakt, maar er was een klasseverschil. Maar bon, het is geen schande in het feit dat we na 7 divisies onze meerdere moesten erkennen in onze eigen eerste ploeg. Daar zou verder niemand om malen.

De 2de match was tegen Gentle Open, ook zij hadden hun kwartfinale verloren en wellicht nog een eitje met ons te pellen, nadat we ze vorige speeldag in eigen huis hadden verslaan. Ze haalden verschroeiend uit, en konden al in het begin van de wedstrijd op ons uitlopen. Te laat anticipeerden we nog met een laatste man om hun hucks tegen te gaan. Maar de tijd tikte weg, en dit keer niet in ons voordeel. Gentle bleef sportief en opnieuw was het scorebord geen drama, we konden met opgegeven hoofd naar onze 3de en laatste match van het jaar, en Gentle had toch een stukje van hun eer kunnen herstellen.

Laatste match tegen Lille. Onbekend, maar ze zullen hun plaats in de play-offs vast ook niet bij de cornflakes hebben gekregen. Oef, tegenstanders met gezichtshaar, en niet allemaal 20-ers, was mijn eerste gedacht. Maar ook zij begonnen de match met 4 ultra snelle punten. We speelden 20 van de 25 minuten goed, maar lieten het echt wel liggen in die eerste minuten.

Obey your masters, rolde het van de tribunes, de hele Brugs bus schaarde zich achter hun veteranenploeg, maar het kon niet meer baten, we kwamen nog tot 1 puntje terug maar moesten ook in onze laatste match de duimen leggen. Hier had meer in gezeten en dat wisten we allemaal.

Zo, onze zoektocht naar ons plafond is ten einde. 3 maal verliezen op 1 dag, plezant is het niet maar binnen zijn context perfect acceptabel. We verrasten onszelf en het hele land door ons te plaatsen en die gedachte is meer dan voldoende.

Volgend jaar opnieuw? En dan misschien niet in wit ? ;D

(c) Dries DM

Videoverslagen van al onze matchen vind je op deze pagina

Alle resultaten:

Kwartfinales:

Freezzz Beezzz - Freezzz Beezzz Masters 11-7
Mooncatchers - Flywin 11-5
Helgtre Open - Eulchtimate 11-9
Gentle Open - Jetset Open 5-9

Halve finales voor plaatsen 1-4:

Freezzz Beezzz - Jetset 9-8
Mooncatchers - Helgtre Open 10-7

Halve finales voor plaatsen 5-8:

Flywin - Eulchtimate 12-10
Freezzz Beezzz Masters - Gentle Open 9-12

Finales:

Titelmatch: Freezzz Beezzz - Mooncatchers 10-7

Voor brons: Helgtre Open - Jetset Open 11-5

Voor plaats 5: Flywin - Gentle Open 10-4

Voor plaats 7: Eulchtimate - Freezzz Beezzz Masters 11-8

Alle resultaten en de eindrangschikking vind je op belgianultimate.be