08/03/2020 - U17 Play-Offs in Louvain-La-Neuve

FBZ U17 Black

Voor het eerst ooit gingen we met 2 U17 teams naar de play-offs! Voor de eerste match kwamen we uit tegen Mooncatchers. Een sterke ploeg die 1e werd in hun poule. We starten traag aan de match en komen 2-8 achter. Het moet beter en we komen volledig in de match! We verliezen met 6-9, een mooie prestatie tegen een sterke ploeg!

De match voor de 3e plaats spelen we tegen Gentle. Het is duidelijk dat iedereen met een medaille naar huis wil en we beginnen sterk aan deze match. Aangemoedigd door onze vrienden van Gold zijn de overwinning en dus 3e plaats voor ons na 10-6 winst!

(c) Fien N

FBZ U17 Gold

We hadden om 12h40 onze eerste match dus we spraken pas om 10h30 af aan het station. Iedereen was op tijd. Behalve Senne.... Maar we hadden genoeg auto's dus we konden vertrekken. Na 1h30 rijden kwamen we aan. Eerst hebben we ons omgekleed in de kleedkamer (met code 😀) en daarna zijn we begonnen aan de opwarming. 2 toertjes lopen, beetje smijten en nog een korte end zone.

Onze halve finale was tegen Gentle. Een jong ploegje met maar 7 spelers. We konden vrij makkelijk puntjes maken, maar Gentle maakte ook nog een puntje. Eindstand: 13-1.

We hadden met een groot verschil gewonnen, maar niet top gespeeld. We wisten als we zo zouden spelen tegen Moon in de finale, we zeker niet zouden winnen. Het moest beter!

We begonnen daarom op tijd met een teambespreking en een stevige opwarming. 10 minuten voor de match begon speelden we nog een kleine match 5 tegen 5.

Oké, we waren er klaar voor. We begonnen in defence. De pull werd gegooid en het eerste breakpoint was een feit. Callahan van Jakob! We bleven goed spelen en konden zelfs nog een breakpoint maken. Moon bleef echter wel vechten en speelde ook zeer goed. We moesten ons elk punt 100% blijven inzetten. En dat loonde. Eindstand: 7-6!

We kunnen ons nu de rest van het jaar Belgisch kampioen ultimate frisbee U17 noemen. Volgend jaar gaan we weer voor de winst!

(c) Noola S

 

Eindstand U17 Play-Offs

1. FBZ Gold
2. Mooncatchers
3. FBZ Black
4. Gentle

Videoverslagen van onze matchen vind je hier