14/11/2021 - BUIC

Vandaag ging de eerste speeldag door van het BK indoor voor open teams. We hebben 4 teams in competitie

Nationale divisie 1 - Freezzz Beezzz 1 & Masters

Freezzz Beezzz 1 - Flywin survive 13-5
Jetset - FBZ Masters 13-7
Freezzz Beezzz 1 - FBZ Masters 13-5
Flywin survive - FBZ Masters 10-6
Freezzz Beezzz 1 - Jetset 7-11
FBZ Masters - Flying Rabbits Stoeffers 11-6
Freezzz Beezzz 1 - Flying Rabbits Stoeffers 13-3

FBZ1 wordt 2de in de poule en blijft in 1ste divisie, Masters wordt 4de en zakt naar 2de divisie

FBZ1:

Verslagje van Lucca R: Op speeldag 1 van de BUIC heeft FBZ 1 een knappe prestatie kunnen neerzetten. We zijn aan de eerste match begonnen met 100% inzet en wonnen met 13-5 tegen Flywin. Ook de volgende match tegen de masters zijn we goed begonnen en wonnen 13 -5.

De 3de match was tegen Jetset. Ze begonnen er iets vlotter aan waardoor we een achterstand van 0-3 al moesten inhalen. We vochten goed terug maar verloren toch met 7-11. De laatste match was een vlotte overwinning tegen de Flying Rabbits met 13 -3.

FBZ Masters:

Verslag van Dries DM: Het was zo ver! Na 4x trainen en 2 oefenmatchen tegen onze vrienden uit Aalter was het tijd voor de competitie.
2 jaar geleden eindigde ons avontuur bij de beste 8 ploegen van België, en dus starten we dit seizoen in 1ste divisie!

Na wat gepuzzel, een adoptieprocedure en wat overtuigingskracht geraakten we toch weer aan een wreed geestig ploegske om onze huid duur te verkopen!

1ste match tegen jetset, die haalden meteen snoeihard uit. Ze speelden het spelletje veel sneller dan ons en wisten meteen een kloof te maken! We probeerden in de 2de helft van de wedstrijd toch ons eigen spel te zoeken en vonden onze spitsen in de lucht. Een voor de rest faire wedstrijd eindigde op 7-13 voor de Leuvenaars.

2de match derby time. De witte tegen de rooie.

Ook freezzzbeezzz one was niet naar de xaverianenhal gekomen om ons te onderschatten. Ze domineerden het middenveld en wisten telkens makkelijk hun puntje mee te pikken. De verdedigende druk was zo groot dat we niet in ons spel kwamen en de witte dan ook zagen uitlopen.
Opnieuw een stevige maar plezante match, die zoals de traditie het ondertussen wil, met het grootste respect voor mekaar werd uitgespeeld!

3de match tegen flywin, mooie nieuwe truitjes op oude bekende gezichten! Een tegenstander die we misschien wel beter konden controleren. We starten echter dramatisch en geven 2 punten af. De kloof is lange tijd niet groter dan 3 punten maar ondanks de hulp uit de tribunes wisten we het tij niet meer te keren. Ook voor junior en le long moesten we de duimen leggen.

Een 4de en laatste wedstrijd was tegen een blauwe ploeg uit Brussel, maar het waren geen Moons. De flyingrabbits!
Yes! Eindelijk zat onze start mee! De passen kwamen toe en we konden onze voet neerzetten naast hun middenveld. Ieder had zijn minder momentje al gehad vandaag, deze match zouden enkel top worpen worden gegooid! En ja hoor, we liepen uit en wisten te controleren. Met enkele pareltjes wisten we ons op een veilige afstand te knokken. Nu enkel nog het laatste punt weten te maken!

Knak! Het noodlot sloeg alsnog toe. In het laatste punt plaatste onze voorzitter zijn voet verkeerd en ging meteen neer.
Nadat ook Eddy geblesseerd moest afhaken mankte ook Boris met ondersteuning naar de kant!
De ambulance werd meteen gebeld. Verdorie, zo onnodig! (Hopelijk straks een update) We scoorden ons laatste puntje wel nog en kunnen de speeldag met opgeheven hoofd verlaten.

Wellicht vinden we in divisie 2 meer onze maat qua tegenstanders. Maar hey, niemand verliest graag dus is deze laatste match zeker een oppepper geweest! Hopelijk komt alles goed met Eddy en Boris!

Regionale divisie west 1 - Freezzz Beezzz 2

Freezzz Beezzz 2 - De Karolingers 13-1
Freezzz Beezzz 2 - Gentle Rockets Groen 13-2
Freezzz Beezzz 2 - Eulchtimate 2 12-5
Freezzz Beezzz 2 - Disco duro legacy 9-4

FBZ2 wordt 1ste in de poule en blijft in 1ste divisie

Verslagje volgt

Regionale divisie west 2 - Freezzz Beezzz 3

Flying Spartans 1 - Freezzz Beezzz 3 10-3
Disco duro Prodigy - Freezzz Beezzz 3 4-9
Flying Spartans 2 - Freezzz Beezzz 3 2-11
Gentle Rockets Zwart - Freezzz Beezzz 3 3-9
Freezzz Beezzz 3 - Flying Spartans 1 7-12

FBZ3 wordt 2de en promoveert naar 1ste divisie

Verslag van Raven P: We stonden allemaal aan het station klaar om naar het zaaltje in Zwijnaarde te vertrekken. We kwamen om 9u30 aan en hadden nog wat tijd om ons op te warmen. Om 10u15 speelden we onze eerste match.

Die was tegen de eerste ploeg van Kortrijk, een toffe vriendengroep die al veel ervaring had met elkaar. Wij als pick-up team hadden wat moeite om elkaar te vinden in het spel. Niet iedereen was wakker op het veld en de tegenpunten kwamen snel binnen. We hebben ons met enkele punten kunnen verweren maar uiteindelijk werd het 10-3 voor hen.

We begonnen de tweede match met een frisse mindset tegen Disco Duro en het verliep al heel wat soepeler. We vonden onze flow en maakten enkele punten, Disco Duro vocht terug en maakte het spannend. Nadat zij hun zone zetten, braken wij door een rustig spel gemakkelijk door en wonnen we uiteindelijk 9-4.

Nu kwamen we voor de tweede ploeg van Kortrijk te staan. We zagen al dat het niveau van hen heel wat lager lag dan bij de eerste ploeg. We begonnen met dezelfde mentaliteit als de vorige match en al snel werd duidelijk dat ze niet veel kans hadden. Maar hun goede sfeer hield hen overeind en zorgde toch voor 2 tegenpunten. Eindstand 2-11.

Nu zaten we in de halve finale en speelden we tegen Gentle, we zagen al dat hun techniek beter was dan de onze. We wisten dat we ons 100% gingen moeten inzetten. Wat we dan ook deden: al snel stonden we 3-0 voor en we waren verrast van de prestatie die we leverden. Gent maakte ook enkele punten en leverde een mooie partij maar uiteindelijk namen wij de leiding en het werd 9-3, met een mooie Callahan bij punt 8 van Raven :)

We mochten door naar de finale en keken er al naar uit om onze vrienden uit Kortrijk weer te zien. We waren nu allen wakker en klaar om keihard te winnen. We begonnen langzaam aan de match en kregen al snel tegenpunten binnen zoals bij match 1. We vochten keihard terug maar door een tekort aan inzet en enkele diepe passen waren zij opnieuw het sterkere team en werd het 7-12.

Desondanks toch een tweede plek behaald waar we zeker trots op mogen zijn. We stijgen nu een divisie en kijken er al naar uit om even enthousiast deel te nemen!

Info

Alle info over BUIC vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier