05/12/2021 - BUWIC

Tweede speeldag van het BK indoor voor damesteams

Divisie 1

Freespect 1 - wuf. 7-13
wuf. - Skyettes 6-5
wuf. - OneLUV 7-9
Flying Rabbits Athena - wuf. 8-5

wuf. wordt 3de en blijft in 1ste divisie

Verslagje van Noola S: we hoopten om deze speeldag iets dichter bij Brugge te mogen spelen, maar het geluk was niet aan onze kant. Vandaag zakten we af naar Mechelen. Na een vlotte rit kwamen we aan in een mooie zaal met een goeie vloer.

We speelden opnieuw tegen LUV en Flying Rabbits en onze nieuwe tegenstanders waren Freespect 1 en Skyettes. We hadden veel goesting om eraan te beginnen!

Toen we toekwamen was Freespect 1 al aan het opwarmen. We maakten ons klaar en niet veel later begonnen ook wij aan onze opwarming. Om 9:28 nog een korte teambespreking en 2 minuten later begonnen we aan de match. Het begin was nog een beetje zoeken. Het ging gelijk op en we kwamen ook even achter, maar we bleven vechten. We vonden beter onze draai en konden uitlopen tot 13-7!

1 Match pauze en het was alweer aan ons. De tweede match van de dag was tegen de Skyettes. Het vrouwenteam van Skywalkers. We waren klaar om opnieuw te winnen. We begonnen goed en kwamen al snel 2-0 voor. Maar het kon niet blijven duren, al snel werd het 2-2. Oeioei, tandje bijsteken. Het was een fysieke match met veel calls. Met nog een paar minuten op de klok stond het 6-5 voor ons. We konden scoren en maakten het zo 7-5. Laatste punt deden we nog ons best om te scoren, maar dat lukte jammer genoeg niet. De match eindigde met een score van 7-6 voor ons!

Derde match van de dag was tegen LUV. We wisten al dat LUV wou winnen van ons. We hadden zelfs horen waaien dat ze speciaal voor de match tegen ons een speciale defence hadden opgesteld en die werkte zeer goed. Het was net zoals op de vorige speeldag een intense match. Deze keer trokken we niet aan het langste eind. We verloren met 7-9.

Na de match kwam 1 van de speelsters van LUV naar ons. Ze vertelde ons dat ze vonden dat we met heel veel vertrouwen op het veld staan en dat het leek alsof we speelden als 30 jarige vrouwen. Mooi complimentje! Met een goed gevoel konden we beginnen aan onze laatste match.
Met een beetje stress warmden we op. Voor de match maakten we goede afspraken en dit hielp. Met onze korte passen geraakten we door hun zone. Maar de Flying Rabbits zetten weer een sterke defence. Ook vandaag konden we niet winnen. We verloren met 5-8.

Na twee gewonnen en 2 verloren matchen eindigen we derde en blijven we dus in eerste divisie!

Info

Alle info over BUWIC vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier