06/02/2022 - BUIC

Derde speeldag van het BK indoor voor open teams. We hebben 4 teams in competitie

Nationale divisie 1 - Freezzz Beezzz 1 & Freezzz Beezzz Masters

Flying Penguins open 1 - Freezzz Beezzz 1 8-13
Jetset - FBZ Masters 13-8
Freezzz Beezzz 1 - Flying Rabbits Stoeffers 13-8
Flying Penguins open 1 - FBZ Masters 10-4
Freezzz Beezzz 1 - FBZ Masters 13-6
FBZ Masters - Flying Rabbits Stoeffers 9-4
Jetset - Freezzz Beezzz 1 8-12

FBZ1 wint de poule en plaatst zich als derde voor de play-offs

Verslag van Merlijn DB: Voor de derde speeldag trok uw favoriete witte brigade met 1 auto en dus 6 spelers naar het verre Rixensart. Ze staan voor een moeilijke opdracht met slechts 1 wissel, maar dat tempert de strijdlust allesbehalve.

We begonnen de dag tegen de thuisploeg, Flying Pinguins. De eerste minuten gaan zeer vlot en we nemen direct een paar breaks voorsprong. Deze geven we niet meer uit handen en winnen de wedstrijd met een overtuigende 13-8

Match 2 begint iets minder vlot en het gaat relatief lang gelijk op tegen de Flying Rabbits, maar na een goeie tweede helft trekken wij aan het langste eind en sluiten de wedstrijd opnieuw af met 13-8.

Als derde tegenstander staan de ons goedbekende Masters op de planning. De vele vertrouwde gezichten kunnen ons niet van onze derde overwinning houden. We winnen met 13-6.

De laatste tegenstander is Jetset. De eerste speeldag verloren we van deze ploeg, maar we weten ook dat ze te pakken zijn als we onze goeie flow van de voorgaande matchen kunnen aanhouden. Ook nu nemen we snel enkele breaks voorsprong en hun tactiek om ons moe te maken lijkt weinig effect te hebben. We sluiten de felbevochten match af met 12-8.

Vier overwinningen dus vandaag. Laat deze dag het bewijs zijn dat we klaar zijn voor de play-offs!

 

De masters worden 4de en eindigen 9de in de eindstand. Alleen de top-8 speelt de play-offs, dus net niet geplaatst

Verslag van Dries DM: Vandaag gingen we voor de 3de maal aan de bak in de indoor competitie.

We bleven het hele seizoen zweven tussen divisie 1 en divisie 2. En wisten dus ook dat het een stevige opdracht zou worden vandaag. Temeer omdat we niet aan ons gewenste aantal spelers dreigden te geraken.

Om 12u vertrokken we aan onze thuisbasis het KTA om vervolgens met zen allen in de teambus van Frank af te zakken richting Rixensart.
Een belangrijke tussenstop in Oost-Vlaanderen leverde ons nog 2 extra basketspelers op! En die zouden we kunnen gebruiken vandaag.
Uiteindelijk konden we de eerste match aanvangen met 9 spelers tegen jetset uit Leuven . Hun spelletje was ons gekend. Pijlsnel en enorm efficiënt. We slaagden er wel in om de helft van de punten mee te spelen . Maar de toon was wel gezet!

Ook de 2de wedstrijd kwamen we snel op achterstand de Flying Penguins hadden net ferm op hun doos gekregen van FBZ ONE en waren gebrand op een revanche op ons. Opnieuw hoge defensieve druk en prima looplijnen. 4-10 eindstand. Een van onze grootste nederlagen tot nog toe.

Tijd voor een Brugs onderonsje, ze zijn maar met 6, werd er hier en daar gefluisterd. Maar die 6 spelers hadden vandaag nog niet verloren en toonden zich enorm matuur in hun spel. Ze vlogen er in en zetten ons ook al snel op een achterstand. M'n verwondering was dan ook groot dat ze een time out aanvroegen, ook zij kunnen dus moe worden. One maakte geen fouten en speelde de match voor tijd uit.

Verdomme, ook al weet je dat je vandaag niet veel kan rapen, verliezen is toch echt niet geestig.

Nog 1 match te gaan, nog een keer opladen en vol aan de bak! Dit keer misten we onze start niet. De Flying Rabbits hadden hun kruid al verschoten in hun vorige matchen en maakten hun laatste pas telkens niet af. We profiteerden maximaal en konden een grote kloof slaan. De eindstand kwam niet meer in gevaar en de hele ploeg speelde goed. Prima voor de moraal, en de sfeer in de bus op de terugweg.

Dikke merci voor alle spelers die er voor zorgden dan we ook deze competitie dag konden spelen. Extra merci aan Jahil Debaets die zijne zondag voor ons opofferde. Florian Goetinck kreeg zijn competitie doop meteen in eerste divisie, chapeau. Harm Loontiens deed opnieuw wat we van hem gewend zijn. Voor nu is het uit onze handen, play-offs of niet, maakt verder ook niet uit, twas were geestig en da's het belangrijkste!

Regionale divisie west 1 - Freezzz Beezzz 2

Freezzz Beezzz 2 - Flying Spartans 1 12-8
Freezzz Beezzz 2 - De Karolingers 13-5
Gentle Rockets Zwart - Freezzz Beezzz 2 2-11
Freezzz Beezzz 2 - Eulchtimate 2 8-5

FBZ2 wordt 1ste in de poule en stijgt naar de nationale competitie!

Verslagje van Berber L: We spraken af om 9u aant het station voor een tripje naar Zwijnaarde. Weliswaar volledig doorweekt vertrokken we met 9 spelers en vooral met volle goeste.

De eerste wedstrijd tegen flying Spartans was direct een stevige, we waren nog niet zo goed wakker en kwamen rap 0-3 achter. Maar we kwamen met een antwoord, diepe passen afblokken en rustig aanvallend opbouwen was the key tot succes. 12-8 eindstand na een zeer intensieve match

Uitgerust begonnen we aan de 2de wedstrijd tegen de reuzen van de karolingers, een zeer prettige wedstrijd die eindigde op 13-5. Shout out naar Kamiel die de wedstrijd afsloot met een no look defense sky en een pareltje rechtstreeks de eindzone binnen.

De 3de wedstrijd liep op wieltjes tegen gentle rockets, we zitten nu echt in de flow. Swings, dumps snelle give and goes laten ons makkelijk uitlopen naar 11-1. Maar het spel van gentle rockets is niet slecht en ze kunnen eindigen met een positieve noot, een puntje. 11-2 eindstand.

De laatste wedstrijd die we vandaag speelden was ook de meest intensieve. Bedankt eulchtimate, We spelen nek aan nek en moeten echt vechten voor elke punt. 5-5, we krijgen ons spel niet onder controle en nemen onze allereerste time out op de buic. En een goeie! We pakken terug controle en eindigen met 8-5. Play offs here we come!

Peace out Berber

Regionale divisie west 2 - Freezzz Beezzz 3

Freezzz Beezzz 3 - LIFT 10-3
Freezzz Beezzz 3 - Disco Duro Prodigy 10-4
Freezzz Beezzz 3 - Gentle Rockets Groen 7-5
Freezzz Beezzz 3 - Disco Duro legacy 8-5

FBZ3 wint de poule en start volgend seizoen een divisie hoger

 

Verslagje van Raf DV: Onze eerste match was tegen Lift, het was een spannende match maar we voelde toch dat we het betere team waren. Dit lag ook aan het meerdere spelers in ons team waardoor iedereen fit blijft. Door een leeftijd en gestalte verschil moesten we snel en rap spelen. Een mooie beginner zonder veel fouten of contact. 10-3

De tweede tegen disco duro match was tof, leuk, en intensief. We hielden ons hoofd koel en speelden rustig en gefocust. We hebben ons sterk moeten houden op defence. Toch hebben we goed samen gespeeld en tot een eindstand van 10-4 gekomen.

Onze derde match was een belangrijke, dat voelden we al aan de stress op voorhand. Gentle speelde hard, snel en uitputtend. Door ons groot en fit team hadden we op het einde een voorsprong kunnen halen. De eerst punten was het snakken naar een break. Een bloedstollende match die ons leidde naar een 7-5 overwinning.

De laatste match was de finale tegen disco duro. Na een lange pauze deed het opwarmen een beetje zeer, maar vol goesting stonden we klaar om te vechten. We begonnen met een break weg te geven maar we gaven nooit op. Door iedere keer ons 300% te geven hebben we nog 2 breaks kunnen pakken en de vierde overwinning binnen te halen. Deze thriller eindigde op 8-5!

Info

Alle info over BUIC vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De eindstand vind je hier

De eindstand van de spirit vind je hier