23/10/2022 - BUYIC U14

De eerste speeldag van het BK indoor voor U14-teams

Divisie 1 - FBZ Orange

Gentle Marta - FBZ Orange 11-2
Jetset Red - FBZ Orange 8-6
Gentle Roos - FBZ Orange 9-2
FBZ Orange - Gentle Jelle 3-8

Verslagje van coach Frank:

Team Orange (Biebe, Hélène, Juliette, Sena, Elad, Joren, Simon & Tiemen) speelden in de 1e divisie van de U14 competitie. We moesten hiervoor vroeg op pad, 8u vertrekken richting Leuven.

1e match tegen Gentle M. We hadden al gezien tijdens de eerste wedstrijd van de dag dat dit jaar het niveau heel hoog lag in deze 1e divisie. We begonnen vol goede moed, inzet en enthousiasme aan de wedstrijd. De tegenstand bleek te sterk. Elk foutje van ons werd direct door hen goed uitgespeeld. Uiteindelijk 2-11 verloren.

2e wedstrijd tegen Jetset. We beginnen gehaast en een beetje nerveus omdat we het zo graag goed willen doen. We komen achter met 5 punten. Uiteindelijk verliezen we met 6-8 na een heel goede comeback. Achteraf krijgen we mooie commentaren van Jetset dat we heel goed verdedigen, ze hebben daar volledig gelijk in! Volgende match tegen Gentle R. We vinden elkaar steeds beter op het veld, we verdedigen goed maar Gentle maakt minder foutjes dan wij. Uiteindelijk 2-9 verloren.

Laatste match, we zijn er gebrand op om een goede match te spelen en we beginnen ook goed, de supporters laten ondertussen luid van zich horen, net zoals in de vorige matchen trouwens. Het staat 2-2 en hebben een goede kans om op 3-2 te komen, wat jammer genoeg niet lukt. Gentle J maakt dan snel 2 punten achter elkaar en het lukt ons niet meer om terug te komen, 3-8 eindstand.

Nogmaals, de coaches - Charles en Frank - zijn trots op de ploeg. Ze hebben geen enkel moment een enthousiasme en moed verloren, ze zijn blijven vechten en er 200% voor gegaan. Dat is de spirit! We zijn nu al klaar om de volgende competitiedag weer het beste van ons zelf te laten zien en terug te promoveren naar de 1e divisie.

Divisie 3 - FBZ Blue

FBZ Blue - Rising Moon 6-5
FBZ Blue - Gentle Ella 11-4
Diabolic U14 - FBZ Blue 5-4
FBZ Blue - Red Nuts JR 9-1

Verslag volgt

Divisie 6 - FBZ Pink & Purple

FBZ Pink - Jetset Black 3-13
FBZ Purple - Jetset Black 1-13
FBZ Pink - FBZ Purple 3-9
Red Nuts U11 - FBZ Purple 1-11
Flying Penguins U14 - FBZ Pink 3-4
Ch'ti Disc - FBZ Purple 7-5
Jetset Black - FBZ Pink 12-2
FBZ Purple - FBZ Pink 7-5

FBZ Purple

Verslagje van coach Annemie:

Afgelopen zondag vertrokken we om 8h30 's ochtends richting Braine-Le-Comte voor de eerste speeldag van de Belgische Indoorcompetitie.
Alle 6 fantastische spelers leerden onze mooie sport pas in september kennen, dus dit zou hun eerste ervaring worden met competitie!

We startten onze eerste wedstrijd tegen Jetset Black uit Leuven. We waren gewaarschuwd dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden aangezien Freezzz Beezzz Pink al tegen hen gespeeld had en verloren had. We vochten hard, moesten nog wat in ons spel komen, verloren helaas de wedstrijd maar slaagden er toch in een punt te pakken tegen een veel sterkere Jetset Black.

Even slikken maar dan mochten we al snel tegen ons eigen andere team Freezzz Beezzz Pink spelen. Zo'n wedstrijd is altijd extra speciaal. Het werd een heel toffe wedstrijd waarin Purple hard inzette op strak verdedigen en dit loonde. We wonnen de westrijd! Blij met de winst maar toch met een dubbel gevoel.

Geen pauze en onmiddellijk moesten we onze derde wedstrijd spelen. Onze tegenstander was Red Nuts U11 uit Nijvel. Ze hadden een aantal spelers van 7 jaar oud dus er werd op voorhand gevraagd om extra voorzichtig te zijn met body contact. Iedereen speelde super respectvol. We wonnen met 11-1.

Alweer een korte pauze om snel iets te eten en we mochten aantreden voor de halve finale tegen Ch'ti Disc, team uit Frankrijk! We speelden een erg mooie, close wedstrijd maar we verloren met twee puntjes. We hoorden in de Spirit Circle dat alle spelers minimum 1 jaar ervaring hadden en een aantal zelfs 3 jaar ervaring dus een verlies met 2 punten verschil was een fantastisch resultaat.

Onze laatste wedstrijd, voor plaats 3 en 4, was opnieuw tegen onze eigen Freezzz Beezzz Pink. We wisten dat zij keihard zouden gaan voor winst. De wedstrijd ging meer gelijk op dan de eerste maar we wonnen toch opnieuw met 7-5. We eindigen de eerste speeldag met een derde plaats waar we terecht heel fier op mogen zijn!

Ik, als coach, vond het een topdag met Olivia, Freya, Wiebe, Seppe, Remi en Titus. Wat een enthousiasme, wat een fijne kids! Blij dat jullie in mijn team zaten! Dank ook aan de ouders die voor vervoer zorgden en mee supporterden! Volgende speeldag is op zondag 20 november en dan spelen we in onze eigen stad!!!

FBZ Pink

Verslag van coach Tiebe: 

Op zondag 26/10 speelden de u13 hun allereerste frisbeetoernooi. Om 8u30 stond iedereen aan het KTA om met de auto op weg naar Braine-le-comte te gaan. Iedereen had wel een beetje stress, de spelers voor hun eerste toernooi te spelen, de trainers om hun eerste tornooi te coachen. FBZ Pink startte in divisie 6 samen met FBZ Purple.

De eerste match van de dag was tegen Jetset Black. Een zeer ervaren team dat al lang frisbee speelde. Iedereen had er zin in en we waren gestart met een kleine opwarming op de speeltuin. Daarna direct naar binnen en alles geven. Jammer genoeg verloren we deze match met 3-13.

Na even te pauzeren en te supporteren voor FBZ Purple mochten we nog een match spelen. Alle Beezzz heel blij want het was Pink tegen Purple. Het was een zeer toffe match met alleen maar blije gezichtjes. FBZ Purple gebruikte hun grootte goed en wist zo de match te winnen met 3-9.

Onze derde match van de dag was tegen de Flying Penguins, we wisten dat we deze match konden winnen en dat deden we ook. Een paar lange punten, maar FBZ Pink trok aan het langste eind en won de match met 4-3!

De vierde match was alweer tegen Jetset Black. Vele spelers hadden in het begin de vorige match tegen hen nog in het achterhoofd, maar iedereen maakte veel plezier. We verloren deze match met 2-12.

De laatste match van de dag was weer tegen FBZ Purple. FBZ Pink wou deze match absoluut winnen en ging er volledig voor. We speelden veel beter dan de vorige match tegen hen en maakten zeer mooi punten. Uiteindelijk was FBZ Purple toch een tikkeltje te sterk voor ons. De eindscore was 5-7.

Na een zeer leuke dag eindigde FBZ Pink 4de in hun divisie.

Info

Alle info over BUYIC U14 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier