BUYIC U17 - Dag 1

23/10/2022 - BUYIC U17

De eerste speeldag van het BK indoor voor U17-teams

Divisie 1 - FBZ Gold

FBZ Gold - XL Pink 1-10
FBZ Gold - Gentle Tilde 9-4
FBZ Gold - Gentle Pita 9-7
FBZ Gold - Gentle Lise 9-5

Verslagje van coach Noola:

Voor de eerste speeldag van het indoorseizoen mocht Freezzzbeezzz Gold in divisie 1 beginnen. Voor hen was deze eerste speeldag direct een thuismatch, ze speelden in Xaverianen!

De eerste match was tegen XL Pink. We waren goed opgewarmd en klaar voor de match zo konden we het eerste punt al direct een break pakken, maar verder doorheen de match ging het minder vlot. We waren nog niet goed op elkaar ingespeeld en dat merkte je. We bouwden telkens goed op, maar konden het aan de eindzone telkens niet goed afwerken. We verloren met 1-10.

De volgende 3 matchen waren tegen Gentle. We begonnen tegen Gentle Tilde. Na enkele punten merkten we al direct dat we veel beter op elkaar waren ingespeeld, we speelden vlot en konden gemakkelijk scoren. We wonnen met 9-4!

Onze 3de match van de dag was tegen het eerste team van Gentle. De mindset zat goed en dat merkte je tijdens de match. Onze verdediging was super strak en we konden telkens onze punten vlot afwerken. Al snel stonden we 5-1 voor. We werden niet overmoedig, want we wisten dat Gentle nog een paar punten ging pakken. En dat was zo! Plots was het 8-7, de match duurde nog iets langer dan een minuut! We moesten dus scoren anders was er kans op universe. Na een paar turn-overs en zeer veel spanning scoorden we! We wonnen met 9-7!

Onze laatste match van de dag was wederom tegen Gentle. Net zoals in de vorige match begonnen we sterk en dit konden we ook aanhouden. We wonnen met 9-5!

Na een vermoeiende, spannende, maar vooral heel leuke dag kon iedereen met een gerust hart naar huis. We werden tweede in onze divisie en beginnen daardoor de tweede speeldag wederom in eerste divisie!

Divisie 2 - FBZ Black & Red

Antwerp Pineapple - FBZ Black 7-8
Jetset Red - FBZ Red 9-1
FBZ Black - Gentle Libelia 8-2
Antwerp Pineapple - FBZ Red 8-1
FBZ Black - FBZ Red 8-4
FBZ Red - Gentle Libelia 6-5
Jetset Red - FBZ Black 8-5

FBZ Red

Verslagje van Kamiel F: 

De eerste match liep het allemaal nog wat stroef tegen Jetset, we verloren helaas met 1-8. Gelukkig konden we wel nog een punt maken tegen een heel sterke tegenstander. De tweede match tegen Freezzz Beezzz Black ging het een stuk beter en ging het redelijk gelijk op. Maar we verloren opnieuw met 4-8. Wij begonnen beter, maar ze herpakten zich goed.

De derde wedstrijd tegen Antwerpen Ultimate Pinapple verloren we zwaar met 1-9 omdat ze vaak een diepe pas gaven en met hun gestalte makkelijk boven ons uit staken. Als we de disc hadden keken we niet genoeg naar onze tweede handler. De vierde wedstrijd tegen Gentle konden we winnen met 6-5. We bleven veel rustiger aan de disc en keken veel meer naar onze tweede handler. Het was een zeer spannende wedstrijd tot het laatste punt.

Als we nog meer op elkaar ingespeeld zijn zal het de volgende keer beter lopen!

FBZ Black

Verslagje van Guillaume Van Mullem:

De dag begon vroeg aan het station in Brugge om 7u30. Om 7u50 vertrokken we met veel zin naar Hoboken. Wij speelden de eerste match om 9u30 tegen Antwerpen pineapple en dat was direct een pittige, maar zeer leuke match om mee te beginnen. Het ging gelijk op en het was zeer spannend. Het was 7-8 voor hun en het was laatste punt, dus hebben we alles gegeven en ook dat punt kunnen pakken. Toen was het universe en de disk ging vijf minuten aan een stuk van de ene naar de andere kant van het veld. We hebben toch nog dat laatste puntje kunnen pakken en zijn uiteindelijk gewonnen met 9-8, maar het was een team dat mega fair speelde en met een goede mindset!

Er zat een halfuur tussen onze tweede match en die was normaal tegen gentle, maar ze waren niet op tijd dus is heel het schema aangepast. Omdat we niet nog konden wachten hebben we eerst een match gespeeld tegen de andere Freezzz Beezzz. Zij waren vanaf het begin goed wakker en speelden zeer goed. Uiteindelijk hebben we toch met 8-4 gewonnen en was dat dus al onze tweede winst.

De derde match was tegen jetset en we wisten dat het niet makkelijk zou worden, maar we waren zeer goed gestart en stonden 5-4 voor. Vanaf dan werden we geleidelijk aan moe en zijn ze nog uiteindelijk met 8-5 gewonnen. Dat is jammer maar een veldslag verloren is nog geen oorlog verloren, dus begonnen we extreem goed onze laatste match. Dat was tegen gentle en we hebben die ook gewonnen met 8-2. Jammer voor hen want ze hadden maar 1 wissel.

We zijn zeer trots op onze prestatie vandaag en zullen alles uit de kast moeten halen om volgende speeldag in de eerste divisie te kunnen overwinteren.

Divisie 3 - FBZ Yellow

Red Nuts U17 - FBZ Yellow 4-5
Jetset Black - FBZ Yellow 9-2
Helgtre White - FBZ Yellow 6-7
FBZ Yellow - Soucoupes U17 3-6

Verslagje van coach Tilde: de eerste speeldag van BUYIC, voor sommigen hun eerste toernooi. We spelen in divisie 3. Om 15u start onze eerste match tegen Red Nuts U17. Iedereen is nog wat zoekend naar zijn positie. Het gaat gelijk op maar we blijven vechten voor de disc. Dit werd beloond met een winst van 5-4.

Na een korte teammeeting waarin we even alle rules herhalen (of leren aan de nieuwelingen), beginnen we aan onze tweede match tegen Jetset Alpha Jet Black. Snelle give-and-go’s, strakke defence en veel diepe passen van Jetset waardoor wij moeilijk ons spel konden spelen. Toch konden we nog 2 punten scoren die uitbundig gevierd werden. Een verlies van 2-9 maar we laten ons niet doen.

De derde match van de dag tegen New Kids Helgtre White. We hadden ze even kunnen observeren en wisten dat het vechten ging zijn. Iedereen deed waarin hij of zij goed was. Gecontroleerde passen, goede defence en een positieve mindset brachten ons tot universe. De spanning was te snijden! De tweede winst met 7-6 was binnengehaald. Joepie!

Laatste match van de dag tegen Soucoupes U17 ging pittig worden. Ze hadden een sterke zone-defence waardoor het een uitdaging was om tegen te spelen. Met de hulp van een extra coach, Anna, konden we veel tegendruk bieden. Er werd prachtig rond gespeeld. Diepe passen werden verboden dus een rustige opbouw was noodzakelijk. Dit zorgde jammer genoeg niet voor een winst, 3-6, maar wel trotse trainers langs de zijlijn en contente spelers die zeker trots mogen zijn op hun prestatie van de dag!

Volgende speeldag mogen wij naar 2e divisie! Nogmaals joepie!

Divisie 4 - FBZ Lime

FBZ Lime - Gentle Mia 13-4
FBZ Lime - KUFC U17 10-2
FBZ Lime - Ostend Youth 6-5
FBZ Lime - Lil'Foxes 9-3

Verslag volgt

Divisie 5 - FBZ Lemon

Diabolic U17 - FBZ Lemon 12-1
FBZ Lemon - Helgtre Blue 4-7
FBZ Lemon - Flying Penguins U17 5-2
Gentle Romy - FBZ Lemon 8-4

Verslagje van coach Stach Legein:

Op een regenachtige zondagochtend vertrokken we om 10u richting Hasselt. Na een gelukkig vlekkeloze rit kwamen we aan in het sportcentrum van Herk-de-Stad, de thuisbasis van onze eerste tegenstanders. Diabolic Heaven is een ploeg met heel wat lengte. Dat en het feit dat we nog niet echt op elkaar ingespeeld waren, zorgden jammer genoeg voor een zware nederlaag. 25 minuten en heel wat hoge passen later stond het 1-12.

Met een beetje twijfel in ons hoofd startten we tegen de kleinere jongens uit Helchteren. Deze match ging wel gelijk op, maar zij waren toch dat tikkeltje sneller. We verloren met 4-7. Na deze match was de sfeer wel veel beter en we begonnen elkaar op het veld te vinden. Na een leuke, maar chaotische wedstrijd met enkele heel lange punten trokken we deze keer wel aan het langste eind. Een korte pas na een lange discussie over de stall zorgde voor een 5-2 overwinning.

Tot slot speelden we nog tegen Gentle, een snel team dat in zijn vorige matchen hun hex-systeem al succesvol had kunnen toepassen. We wisten dat het dus moeilijk ging worden. Toch speelden we zonder stress, het was ongetwijfeld onze beste wedstrijd. Al snel stonden we 0-3 in het krijt, maar we kwamen terug. Het verschil met onze eerste matchen was duidelijk te zien. Bij 3-4 waren er kansen voor beide teams, maar uiteindelijk maakte Gentle toch dat belangrijke puntje. Hierna slaagden we er niet meer in om hen echt te bedreigen. We verloren met 4-8.

Met 1 overwinning en 3 nederlagen worden we vierde in onze reeks. We zakken daarom een divisie, maar wat we echt onthouden van deze dag is het plezier en de trots die op het veld aanwezig waren. Als coach heb ik mijn team duidelijk zien groeien doorheen de dag en daar kan ik alleen maar trots op zijn!

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier