30/10/2022 - Herfstleague Gent met onze U20

Vandaag trokken we met de U20 naar Gent voor de herfstleague. We speelden er tegen 3 ploegen: Gentle, SWAT en YUG. En hoewel twee spelers zich hadden overslapen, zat de sfeer goed en waren we klaar om te spelen. Onze eerste match was tegen Helgtre. Het ging gelijk op en het was nek aan nek. Beiden hadden we één break gepakt en bij de half time stonden het 7 - 8 in ons nadeel. Erna herpakten we ons echter en wonnen we met een mooie score van 13 - 10.

De tweede match tegen Gentle hadden we slecht ingezet. Door te veel foutjes in de aanval kwamen we 5 - 1 achter te staan. We lieten het hoofd echter niet hangen. Door een goeie druk in verdediging en een spectaculaire handblok van Broes konden we zo verschillende breaks pakken. We kwamen terug tot 8 - 8. De tijd was op en er moest dus nog één punt gespeeld worden. We startten in defense en door de foutloze aanval van Gent verloren op universe. Jammer van het verlies, maar we mogen toch trots zijn op onszelf.

De laatste match speelden we tegen SWAT, het nationale mixed team van Nederland. Opnieuw gaven we het een beetje weg in het begin. We vochten voor elke disc en gingen er volledig voor. Ondanks een paar calls bleef het spirited en was het een zeer leuke match. Het was 7 - 7 en we begonnen in defense. We wisten hem af te pakken en een puntje te scoren. Hier wonnen we dus op universe.

Na de geslaagde matchen keken we nog met heel de ploeg naar Gentle - Helgtre en hoe Benny een mooi puntje scoorde. Voor onze verdiende tweede plaats kregen we een lekkere zak snoepjes en werd het een geslaagde herfstleague!

Charles W