13/11/2022 - BK Indoor open dag 1

Nationale divisie 1A - Freezzz Beezzz ONE 1.1

Oufti-Tchanchès - FBZ 1.1 10-7
FBZ 1.1 - Eulchtimate 1 13-7
FBZ 1.1 - Jetset 12-8
Gentle open A - FBZ 1.1 11-9

Verslag van Niels:

We spraken om 10u af aan het KTA want we hadden een lange rit naar Luik voor de boeg. Na meer dan 2 uur rijden kwamen we ruim op tijd toe.

We begonnen onze speeldag tegen Ouftimate. In deze match konden we niet ons spel spelen omdat we niet genoeg zelfvertrouwen hadden en niet wakker waren. We verloren met 7-10.

We waren uiteraard heel teleurgesteld met dit resultaat. Na een motivational speech van Tom herpakten we ons tegen eulchtimate. In deze match waren we duidelijk de betere ploeg. We wonnen dan ook met 13-7.

Het was duidelijk dat we de goeie mindset hadden. Daardoor konden we met de juiste hoeveelheid vertrouwen winnen van Jetset. De score was 12-8.

De laatste match waren we maar met 6. Dit zorgde voor een intense match tegen Gent. We kwamen voor tot 7-4 maar we hebben jammer genoeg toch nog verloren met 9-11.

Door onze slechte start van de dag werden we 4de in onze reeks en zakken we naar 2de divisie

Nationale divisie 2A - Freezzz Beezzz ONE 1.2

FBZ 1.2 - Skywalkers 1 10-7
FBZ 1.2 - XL Open 1 13-2
FBZ 1.2 - Ostend Sea Freeze 13-4
FBZ 1.2 - Adrénalinnes Open 1 13-5

Verslagje van Frank:

Speeldag 1, wat er aan vooraf ging: FBZ ONE schrijft 2 ploegen in voor de indoor competitie '22-'23 en een 3-tal masters mogen meespelen, zij appreciëren dat enorm. Nu moest er nog uitgemaakt worden welke ploeg in 1e divisie (in Luik) of in 2e divisie (in Brugge!) mocht starten. Bedankt teamgenoten om de match hiervoor te winnen, zodat we geen verre verplaatsing moesten doen.

1e match tegen Skywalkers, op papier de moeilijkste tegenstanders van de dag. Dat bleek ook. We kwamen snel voor met 2-0 maar Skywalkers kwamen goed terug tot 3-3 en zelfs tot 6-6. Tijd voor een time-out dacht Aaron, waarin hij zei dat we goed aan het spelen waren maar niet goed genoeg. We moeten een tandje bijsteken in verdediging. Uiteraard luisteren wij naar de coach en zetten een eindsprintje in en winnen de match met 10-7. Jammer dat Arne na een heel mooie catch in de eindzone geblesseerd moest afhaken. Beterschap Arne!

Volgende wedstrijd tegen XL Open 1. We winnen deze gemakkelijk met 13-2. Achteraf krijgen we de opmerking dat onze intensiteit wel heel hoog was en zij het ervaarden als niet altijd zo sportief. Jammer dat zij het zo aanvoelden, was zeker niet de bedoeling.

Volgende tegen Oostende. Met de masters afgelopen woensdag nog van hen gewonnen. Echter Oostende had 3 'grote' versterkingen uit Nederland meegenomen en wij waren toch op onze hoede voor deze ploeg. We begonnen heel geconcentreerd en maakten direct het verschil. Zij bleven nog een aantal punten aanklampen met blades naar de zone, maar dat hielden ze niet vol. Leuke match, uiteindelijk gewonnen met 13-4. De tegenstand was groter dan de stand uiteindelijk liet verstaan. Goede spirit!

Laatste wedstrijd van de dag tegen Adrénalinnes. We begonnen direct sterk, bleven dat vasthouden en wonnen vrij vlot met 13-5. Jammer dat ik het laatste punt maakte en dus dit verslag moest maken ...

Ik heb genoten van een super dagje frisbee, in een heel fijn team en kijk al uit naar de volgende speeldag in 1e divisie waar we oa moeten spelen tegen FBZ Hive.

Nationale divisie 2B - Freezzz Beezzz Hive

Flywin Batnam - FBZ Hive 8-9
Antwerp Ultimate 1 - FBZ Hive 8-10
Flying Rabbits Stoeffers - FBZ Hive 6-7
DH Open 1 - FBZ Hive 11-8

Verslag van Berber:

7u30 aan 't station, dat was de start van onze buic. We vertrokken met 11 spelers voor de lange rit richting Hasselt, de thuishaven van Diabolic Heaven. Vol spanning trekken we naar onze eerste speeldag in de nationale competitie, we zijn benieuwd!

Een dikke 3u later begint onze eerste wedstrijd tegen Flywin. We moesten direct wakker zijn, anders ging deze wedstrijd en alle andere verkeerd aflopen. Gelukkig waren we wakker! We beginnen rustig en trekken onze motor op gang. Na een zeer intensieve wedstrijd weten we toch te winnen! 9-8 in ons voordeel!

Als 2de ploeg krijgen we Antwerp open voorgeschoteld. We zagen hen al spelen en we keken ons de ogen uit de kop. We wisten dan ook goed hoe we hun spel konden doorbreken, en dat van ons op punt konden zetten. We straffen de weinige foutjes af, 10-8! Hive is on a roll!

Nu beginnen we toch stilaan te dromen, wie had gedacht dat we hier baas gingen zijn! We staan paraat wanneer we het opnemen tegen Flying Rabbits. Met een wall op hun eigen zone is het zeer moeilijk om punten te pakken, toch slagen we erin om die mondjesmaat te maken! 7-6, opnieuw winst!

Het feit dat we al zeker zijn van promotie naar 1ste divisie, doet ons de das om. De sterkste ploeg blijkt de thuisploeg te zijn, Diabolic Heaven. Ook een jonge ploeg, die duidelijk weet hoe om te gaan met ons jong geweld. We worden afgestraft om onze foutjes, Jammer genoeg kunnen wij die van hen niet afstraffen, 8-11 nederlaag maar een fantastische wedstrijd!

We hebben veel bijgeleerd en staan al te popelen om ons weer van onze beste kant te laten zien! Onze ploeg staat er!

Regionale divisie 1 - Freezzz Beezzz Wuk

Flying Spartans 1 - FBZ Wuk 11-4
Gentle Open B - FBZ Wuk 13-0
FBZ Wuk - Disco Duro Legacy 4-8
FBZ Wuk - Eulchtimate 2 7-9

Verslag van Rayen:

We begonnen de dag met verkeerd te rijden en de volleyballers te bezoeken. Onze eerste match speelden we tegen Kortrijk. We begonnen met 3-3, maar Kortrijk heeft dan een sprintje getrokken naar de 11-4. Voor ons was het de eerste keer dat we in deze groep speelden en dit was niet het geval bij Kortrijk. Dus een wel verdiende overwinning voor de Flying Spartans.

Onze tweede match was tegen de open B van Gentle. Hun team bestond uit leden die individueel al heel wat meer ervaring hadden. Dit hield ons niet tegen om nog steeds onze volle 200% te geven, maar toch verloren we met een pijnlijke score van 0-13. We hadden toch gehoopt om minstens een puntje te maken!

Voor onze derde match moesten we er weer inkomen na een lange pauze. Onze tegenstander, Disco Duro kwamen net uit hun vorige match. We hebben ze dan onderschat met de gedachte dat ze geen energie meer gingen hebben. Dus hiermee hebben we ze een voorsprong gegeven van 4-0. We hebben ons dan herpakt en gezorgd voor een 4-4 in mid game, maar hierbij lieten onze tegenstanders zich niet kennen en behaalden ze een eerlijke overwinning van 4-8.

Nadat we 3 matchen verloren hadden, besloot ons team om te zorgen voor een positieve mindset voor onze laatste match tegen Eulchtimate 2. We warmden ons nog eens goed op om ons helemaal te gooien voor de laatste match. We begonnen met 0-3 voor de tegenstanders en dan hebben wij er een 3-3 van gemaakt. Hierna werden er afwisselend punten gescoord, maar dan heeft Eulchtimate er een einde aan gemaakt door met 7-9 van ons te winnen.

Als ons team nu terugblikt naar deze speeldag. Kijken we naar een zeer leerrijke dag voor ons als team!

Links

Alle informatie over het BK indoor vind je hier

All resultaten van de speeldag vind je hier

De tussenstand staat hier

De spiritscores vind je hier