16/11/2022 - Oefenmatch masters - U20

Het leek wel een familie dag met bijhorende ouderavond!

Een verbroedering/clash tussen heel wat verschillende generaties, Frank en Annemie kwamen uit tegen hun dochter, en Stanny en Pam kwamen niet voor ons maar voor hun zoon supporteren. Ook Jan kwam het jonge geweld mee aanschouwen vanaf de zijlijn. Toen ook Myriam werd ingeschakeld om Glenn te voorzien van zijn sportgerief, konden we aan de avond beginnen.

Met heel wat enthousiasme kwamen de youngsters het KTA binnen, lopen, lachen en vliegen. Een onuitputtelijke bron van energie die er op gebrand stond om te komen winnen. De avond werd opnieuw ingedeeld; een half uurtje 'niet voor echt' een uurtje 'wel voor echt' en dan nog een afsluitend matchke tot 5. Op zich zou het geen schande zijn om met onze gemiddelde leeftijd de boot in te gaan tegen een ploeg van u20. Maar iedereen weet dat verliezen nu ook niet onze sterkste kant is.

Het eerste half uur bleken onze passen, rust en lengte superieur aan het spel van de jonge gasten. Maar ze waren wel op hun hoede en wisten dat de echte match nog moest komen. We speelden een aangename eerste helft. Het ging gelijk op, de masters hadden de toss gewonnen en konden ook breken op hun offence. Het ideale scenario om met de half time 2 punten verschil te creëren. Echter misten we deze kans en werd er stevig verdedigd. We verloren onze break en onze voorsprong. Het was de U20 die als eerste de rust inging. Een welkome rust voor onze masters, maar compleet overbodig voor de jeugd. Snel stonden ze weer op de lijn om verder te spelen. De masters kenden ook 2 punten na de half time een dipje, voor het eerst dit seizoen kwamen we op 4 punten achterstand 6-10. Het beloofde dus zeer pittig te worden om hier nog onze fout recht te zetten en de overhand te nemen. We vonden ons spel, konden enkele punten keren en gingen uiteindelijk de finale in met een 10-12 achterstand.

Ook de laatste puntjes werden spannend, maar uiteindelijk wisten ze met hun snelle lopers en passen toch het gat te vinden om de wedstrijd te beslissen.Einde van de match, toegegeven, met iet wat minder foutjes had deze match gemakkelijk op universe kunnen eindigen.

We waren sneller klaar dan verwacht en beslisten er nog een 3de helft aan toe te voegen. Hierin waren we als masters wel heel efficient, en we maakten foutloos onze 5 punten. Einde van de avond, pittige avond, maar het enthousiasme van de u20 werkte wel aanstekelijk.

Merci voor de wedstrijd! En tot de volgende keer!

Dries DM