BUYIC U17 - Dag 2

20/11/2022 - BUYIC U17

De tweede speeldag van het BK indoor voor U17-teams

Divisie 1 - FBZ Gold & Black

Jetset Alpha Jet Red - FBZ Gold 3-12
FBZ Gold - FBZ Black 13-1
XL Pink - FBZ Black 9-1
FBZ Gold - Gentle Pita 4-8
Gentle Pita - FBZ Black 10-1
XL Pink - FBZ Gold 6-5
Jetset Alpha Jet Red - FBZ Black 6-5

FBZ Gold wordt 3de en blijft in D1, FBZ Black wordt 5de en zakt naar D2

FBZ Gold: verslag van coach Noola:

Voor de tweede speeldag moest Freezzzbeezzz Gold naar Leuven. Met het volledig team namen we de trein. De dag begon niet zo heel goed, want Marie voelde haar op de trein al niet zo goed. Gelukkig tegen de eerste match was het beter dus ze speelde mee.

We begonnen tegen Jetset. Een team dat we niet kenden en we dus ook niet wisten wat we moesten verwachten. Daarom zijn we er direct vol voor gegaan en dat werkte, we wonnen met 12-3!

Onze tweede match van de dag was tegen Freezzzbeezzz Black. We konden snel puntjes maken, maar team Black maakte het ons niet gemakkelijk. Hun verdediging was super strak, elk puntje moesten we ervoor vechten. Onze verdediging zat ook goed en team Black had iets meer moeite om daar door te spelen. We wonnen met 13-1.

De volgende match van de dag was tegen Gentle, de vorige keer hadden we nipt gewonnen van hen dus we wisten dat het moeilijk ging zijn. En dat was het ook, Gentle had een strakke defence waar we moeilijk door geraakten. Bij een turn speelden ze telkens heel snel en dat was soms moeilijk om bij te houden. We verloren met 4-8.

De laatste match van de dag was een pittige. We moesten tegen XL waar we de vorige keer redelijk hard van verloren hadden, maar we hadden er zin in. We speelden goed en het ging redelijk gelijk op. Met nog maar een paar minuten op de klok was het belangrijk dat we scoorden. Dat lukte jammer genoeg niet, we verloren met 5-6.

Met 2 gewonnen en 2 verloren matchen eindigen we 3de, we blijven dus in divisie 1!

FBZ Black: verslag van Tuur VDG:

De eerste match ging niet zo vlot. We verloren tegen onze Freezzzbeezzz Gold met een verdiende 1-13 we deden hard ons best, maar dat was niet genoeg voor de ervaren spelers van onze tegenstander. Toen konden we wat rusten. En waren we klaar voor XL brussel met een goed gevoel begonnen we de match en verdedigden we 100 % maar dat was ook jammer genoeg niet genoeg.

Ze hebben met wat geluk mooie puntjes kunnen maken. En dan was het tijd voor Gentle. De mannen/vrouwen die driekoppen groter zijn. We deden heel hard ons best en dat kon je zien. Maar jammer genoeg speelde ervaring hier een grote rol. Dan was het tijd voor de laatste match. Nog een laatste keer alles geven en het was zeer spannend we hebben ons spel kunnen spelen. En we hebben 5 puntjes kunnen maken. Jammer genoeg zijn we dat ook verloren.

Nu keren we terug naar de tweede divisie met meer ervaring en spelkennis!

Divisie 2 - FBZ Yellow

Gentle Lise - FBZ Yellow 10-1
Gentle Tilde - FBZ Yellow 9-0
Soucoupes U17 - FBZ Yellow 12-1
Antwerp Pineapple - FBZ Yellow 7-3

FBZ Yellow wordt 5de en zakt naar D3

Verslag en foto volgt

Divisie 3 - FBZ Red & Lime

FBZ Red - FBZ Lime 3-8
Red Nuts U17 - FBZ Lime 6-9
FBZ Red - Ostend Youth Freeze 4-7
Gentle Libelia - FBZ Lime 8-6
Red Nuts U17 - FBZ Red 5-6
FBZ Lime - Ostend Youth Freeze 8-7
FBZ Red - Gentle Libelia 5-6

FBZ Lime wordt 2de en stijgt naar D2, FBZ Red wordt 5de en zakt naar D4

FBZ Red

Verslag van Louis Gussé:

We startten de dag om 8u45 aan het station. Om 11u was de eerste match tegen Freezzzbeezzz lime in Braine-le-compte. Het was zeer spannend in het begin. Het was al rap 3-2 voor ons, maar we waren niet goed wakker in het tweede deel van de match en ze wonnen met 3-8.

De tweede match liep al beter, tegen Oostende. We waren nog altijd niet goed wakker, we verloren met 4-7.

De derde match was de eerste goeie match van ons. We speelden zeer sterk tegen Red Nuts. We speelden goed in op elkaar en hadden bijna geen drops. We wonnen de spannende match op universe, met 7-6. Onze eerste overwinning van de dag!

De vierde en laatste dan tegen Gentle. Het was een zeer spannende match. We stonden 4-6 achter in de laatste minuut in defense. We zochten en vonden zeer snel een turn-over en hoopten nog snel voor het einde van de match een universe af te dwingen. Helaas lukte dit niet. We verloren met 5-6.

De 2de dag van BUYIC zat erop. We hebben veel bijgeleerd en volgende keer zal het zeker veel beter gaan!

FBZ Lime

Verslag van Stan, Stan & Theo:

De eerste match was tegen FreezzzBeezzz Red. In het begin ging het redelijk gelijk op maar na 3 punten waren we wakker en staken we er boven uit. We wonnen uiteindelijk met 8-3.

De tweede match was onze tegenstander de Red Nuts. Ze waren zeer goed en we lieten ons vaak verrassen door diepe passen. Uiteindelijk werd het toch 6-5 voor ons.

De derde match was tegen Gentle Libelia. We waren niet echt wakker en we lieten veel punten hangen en we gaven ook puntjes weg. We durfden ons niet uitspreken van fouten die ze maakten. We verloren met 6-8.

De laatste match tegen OYF (Oostende) we stonden 1-3 achter en toen schoten we wakker Stan Coppejans deed een geweldige lay-out D en maakte daarna ook een callahan we kwamen terug in de match en maakten gelijk met 7-7. Het laatste punt was super spannend, zelfs coach Thomas had schrik. Uiteindelijk was het punt voor ons en eindigden we met 8-7. In die match hebben we ook de regels een beetje meer begrepen en de trainers van Oostende waren ook heel vriendelijk.

Volgende speeldag mogen we naar tweede divisie!

Divisie 6 - FBZ Lemon

FBZ Lemon - Blue Moon 1-10
FBZ Lemon - Gentle Louisa 4-8
Thunderbirds - FBZ Lemon 1-7
FBZ Lemon - Flying Penguins U17 8-3

FBZ Lemon wordt 3de en blijft in D6

Verslag van coach Frank: 

Een paar dagen voor de competitiedag moeten Viktor en Obe helaas afzeggen omdat ze geblesseerd zijn. Beterschap, hopelijk volgende dag er wel bij. We zijn in totaal met 7 spelers: Diene, Hannah, Renee, Lisa, Zita, Madeleine en August, een heel toffe bende! Voor Lisa, Zita en Madeleine is dit hun allereerste competitiedag. De eerste wedstrijd tegen Mooncatchers is moeilijk. Het is een goede ploeg, wèl op het randje van te fysiek, en verliezen met 10 tegen 1. We moesten er nog een beetje inkomen, maar onze verdediging stond heel goed. Achteraf kregen we hierover ook een compliment van de tegenstander., leuk om te horen. Dat is iets waar we op verder konden bouwen.

Volgende wedstrijd tegen Gentle. We komen snel voor met 2-0 door snel spel met hele mooie worpen en goede catches. Gentle moest alle zeilen bij zetten om ons bij te benen, wat uiteindelijk ook lukte. Zij wonen de wedstrijd, maar wij hebben heel goed gespeeld en enorm gegroeid als team. Wat fijn om te zien als coach!

Dan tegen Thunderbirds uit Waarschoot. Best een goede ploeg hadden we gezien. We gingen voort waar we gebleven waren: goede worpen en catches, goed en snel samenspel, sterke verdediging en heel veel enthousiasme en inzet. Wat fantastisch om te zien. We winnen met 7-1!

Laatste match tegen Flying Penguins. Ons spel wordt steeds beter, onze verdediging blijft strak, het plezier straalt er van af. We winnen met 8-3 en sluiten de dag af als 3e.

Dan snel terug naar Brugge waar ik tijdens de rit alle nieuwste roddels heb gehoord, hoewel August niet alles wilde vertellen en de dames wèl heel nieuwsgierig waren ... Het zal voor de volgende keer zijn vermoed ik. Wat een dag. Wat een team. Een plezier om van deze spelers coach te zijn. Ik kijk al uit naar de volgende competitiedag op 29 januari!

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier