20/11/2022 - BUYIC U14

De 2de speeldag van het BK indoor voor U14-teams

Divisie 2 - FBZ Orange & Blue

FBZ Orange - Gentle Aiko 5-7
Gentle Aiko - FBZ Blue 7-5
FBZ Orange - Rising Moon 4-7
Gentle Jelle - FBZ Blue 13-3
FBZ Orange - Gentle Jelle 2-7
Rising Moon - FBZ Blue 11-0
FBZ Orange - FBZ Blue 8-2

FBZ Orange wordt 4de en zakt naar D3, FBZ Blue wordt 5de en zakt eveneens naar D3

FBZ Orange & Blue samen:

Verslag van coach Stach van FBZ Orange:

We speelden de tweede speeldag in Brugge. Geen verplaatsing dus, joepie! We begonnen met een spannende wedstrijd tegen een van de vele teams van Gentle. Het ging goed op en neer, maar op het einde maakten zij toch dat puntje meer. We verloren met 5-7.

Onze tweede match was tegen de energieke jeugdploeg van Mooncatchers. Ze wouden absoluut winnen, de intensiteit op het veld lag dan ook heel hoog. Soms iets te hoog. Er was namelijk veel contact en de tegenstanders telden ook heel snel. Het ging opnieuw goed heen en weer, maar we verloren met 4-7.

Als derde speelden we opnieuw tegen een ploeg van Gentle. Zij waren net als ons vorige keer naar de tweede divisie gezakt, een te duchten tegenstander dus. Ze waren een heel stuk groter en speelden goed samen, wat ook te zien was op het veld. 2-7 was de eindstand.

Tot slot laadden we ons nog eens op voor een echte derby. Freezzzbeezzz tegen Freezzzbeezzz! Eerste jaar u15 tegen laatste jaar u13. Onder de goedkeurende blikken van een groot aantal enthousiaste ouders speelden beide ploegen een goede wedstrijd. Er werden enkele heel mooie puntjes gemaakt. Uiteindelijk gaf onze ervaring en leeftijd toch de doorslag. 8-3 in ons voordeel!

Verslag van coach Jan van FBZ Blue:

GEZOCHT : NIEUWE COACHES voor team BLUE

Dit klinkt verontrustend. Wat is er aan de hand?? Coaches Jan en Raf maakten op zondag 20 november moeilijke tijden mee in de Xaverianen.
Het goede thuisgevoel verdween match na match. In de eerste wedstrijd tegen Gentle ging het behoorlijk en werd nipt verloren. Fantastisch mooie punten van blue. Niet zomaar een afgedwaalde lange pass maar ronduit schitterend combinatiespel zorgde voor mooie punten. In de 2de match werd het een zware nederlaag en de coaches zagen nog wel een paar mooie aanvallen maar het vuur in de verdediging doofde een beetje uit.

Moon duwde ons verder de put in met een droge 0-10 ... analyse na de match: onze spelers klaagden over een gebrek aan externe motivatie en een gebrek aan beloning in het vooruitzicht, over een gebrek aan energie en brandstof... ze waren de uitputting nabij want de tank leek leeg. En wij coaches waren de gebeten honden. Er waren namelijk geen cup cakes voorzien en we wilden ze zelfs niet voorzien… dat was ongehoord! Een vorige trainer had die wel voorzien en we kregen een motie van wantrouwen ;-)

Bij deze een vacature voor nieuwe coaches voor BLUE: frisbee ervaring niet zo belangrijk. Cup-cake deskundige zijn des te meer!!! Bij deze de garantie dat een jonge bende er volledig voor gaat en zich de ziel uit het lijf zal lopen op cup cake brandstof!

Maar wat ze nog niet weten over zichzelf : ze hebben die cup cakes eigenlijk niet nodig. Eigenlijk kunnen ze het allemaal zelf. In de laatste match herpakten ze zich zonder cupcakes. Geen winst maar team orange, die allemaal een jaar ouder zijn, wel waardig tegenstand bieden. En ze leerden wat het is om een tandje bij te steken in defence. Ze leerden om zich niet meer in te houden en te blijven lopen om een disc te onderscheppen. Ze leerden net niet in het frans discussiëren maar toch op hun standpunt te blijven. Ze leerden net iets anders inlopen zodat de verdediger er niet meer bij kan!

En de ouders: in grote getale aanwezig en fantastisch ondersteunend maar, maar misschien is dat de oplossing..? Wij blijven coachen en de ouders zorgen voor cupcakes! 

Divisie 6 - FBZ Pink & Purple

FBZ Purple - Red Nuts U11 2-3
FBZ Pink - Lil' Foxes 3-7
FBZ Purple - Flying Penguins U14 3-5
Gentle Marie - FBZ Pink 5-3
FBZ Purple - Gentle Marie 2-6
Red Nuts U11 - FBZ Pink 1-9
Lil' Foxes - FBZ Pink 8-4
FBZ Purple - Red Nuts U11 4-2
Flying Penguins U14 - FBZ Pink 2-4

FBZ Pink wordt 3de en blijft in 6de. FBZ Purple wordt 5de en blijft eveneens in D6.

FBZ Purple

Verslag van coach Annemie:

Met heel veel goesting, na de eerste competitiedag, begonnen we in eigen stad aan de tweede competitiedag. Velen hielpen mee om de zaal klaar te zetten inclusief de tribunes voor al onze supporters. Ik werd ook bijgestaan voor de scorekeeping en de time-schedule door verschillende top-mama's. Waarvoor dank! Seppe kon deze keer niet van de partij zijn maar Hasse en Gabriel waren er nu wel bij!

Onze eerste wedstrijd was tegen Red Nuts U11. We begonnen zelfzeker aan de wedstrijd nadat we dit ploegje op de eerste competitiedag versloegen met 11-1. Maar we ervaarden al erg snel dat een wedstrijd helemaal anders kan uitdraaien dan verwacht. Wij slaagden er moeilijker in om in ons spel te komen en het was een uitdaging om de rust te bewaren. Aan de andere kant draaide het ploegje Red Nuts u11 beter dan de vorige keer en zij wonnen met 3-2. Dat was voor ons wel even slikken maar we lieten onze kop niet hangen. We leerden een belangrijke les voor de toekomst nl. er nooit van uitgaan dat je al gewonnen hebt voor de wedstrijd start!

De tweede wedstrijd was tegen Flying Penguins u14. We probeerden rekening te houden met wat moeilijk liep in de eerste wedstrijd maar iedereen bleef wat gejaagd spelen en jammer genoeg verloren we opnieuw met 3-5. De derde wedstrijd was tegen Team Marie van Gentle. Dit team toonde mooie verre passen en mooi samenspel. Ze wonnen met 6-2.

De laatste wedstrijd van de dag was opnieuw tegen Red Nuts u11 voor de 5e of 6e plaats. We waren uiteraard zeer gedreven om deze keer wel te winnen en dat deden we! Een tactiekverandering (ingefluisterd door een u15 coach - merci Jan!) hielp ons om de winst binnen te halen.

Ik ben wederom trots op jullie voor jullie enorme inzet! Jullie hebben bijzonder goed verdedigd, zeer mooie cuts gemaakt en passen gevangen, zeer enthousiast gebleven, ook als dat met momenten moeilijk was! Dank Hasse voor je mooie catches, dank Freya voor je machtige cuts, dank Wiebe voor het strakke verdedigen, dank Titus voor de mooie verre passen, dank Gabriel voor de spectaculaire catches, dank Olivia om te blijven lopen, dank Rémi voor het goede handlen. Dankbaar dat ik jullie coach mag zijn!

Ikzelf heb ook een werkpuntje voor mezelf opgemerkt voor de komende tijd. Ook de coach kan dus nog steeds bijleren! 🙂

FBZ Pink

Verslag en foto volgt

Info

Alle info over BUYIC U14 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier