26/01/2023 - Gentle U20 & U17 tegen wuf.

We trokken met 10 spelers naar de Blaarmeersen in Gent. Daar stond ons een groep van ongeveer 30 meisjes van de u17 en u20 van Gentle te wachten. We trokken onze tenues en schoenen aan en warmden daarna samen met de Gentle op. Nadat iedereen goed opgewarmd was werden de meisjes van Gentle in 3 groepen verdeeld, elk team ging 1 keer tegen ons spelen.

Onze eerste match was tegen een volledig u20 team. We spraken op voorhand al een paar zaken af die we wilden uitproberen en dat werkte goed. We stonden 2-0 voor. Maar de u20 liet zich niet kennen, ze konden terugkomen tot 4-4. Universe. We begonnen in defence en gingen er vol voor, maar de u20 speelde een mooi, vlot punt en kon zo gemakkelijk scoren.

We namen een korte pauze en dan was het alweer tijd om aan de volgende match te beginnen. Een aantal meisjes van de u20 bleven staan, aangesloten met een groep u17 speelsters. Ook deze keer speelden we goed. We dachten dat het iets makkelijker ging zijn tegen de u17, maar dat was zeker niet zo. Hun defence zat super strak waardoor het voor ons soms moeilijk was om erdoor te geraken. Uiteindelijk konden we toch iets meer scoren en we wonnen met 6-2.

Nog een korte pauze voor de laatste match begon. Wederom speelden we tegen een ploeg u17 aangesloten met 3 u20 speelsters. Deze keer spraken we af om onze zone-defence uit te proberen. Dit was de eerste keer dat we dit uitprobeerden en dat ging direct super goed. Al snel kwamen we 3-0 voor. Maar dan waren daar de jongens van de u17 en u20 van Gentle, een indrukwekkende groep die allemaal samen supporterden voor de meisjes van Gentle. Dit deed hen goed en we merkten dat hun defence en offence beter werd. We blijven vechten en wonnen ook deze match met 6-2!

Bedankt aan Glenn en Frank om ons veilig naar de Blaarmeersen en terug te brengen en ook om ons een beetje te coachen!

Noola S