29/01/2023 - BUYIC U14

De 3de en laatste speeldag van het BK indoor voor U14-teams

Divisie 3 - FBZ Orange & Blue

KUFC U14 - FBZ Blue 6-4
FBZ Orange - High Moon 8-2
FBZ Blue - Gentle Ella 9-7
FBZ Orange - Gentle Ella 8-3
FBZ Blue - High Moon 7-3
KUFC U14 - FBZ Orange 3-5
FBZ Orange - FBZ Blue 8-4

FBZ Orange wordt 9de in het eindklassement en mist de play-offs op 1 puntje!
FBZ Blue wordt 12de

FBZ Orange: verslag en foto volgt

FBZ Blue:

Verslagje volgt

Divisie 6 - FBZ Pink & Purple

Red Nuts U11 - FBZ Purple 3-5
FBZ Pink - FBZ Purple 6-2
Red Nuts U11 - FBZ Pink 2-10
FBZ Purple - Flying Penguins U14 5-4
FBZ Pink - Gentle Renée 5-4
New Kids Helgtre - FBZ Purple 7-4
Gentle Renée - FBZ Purple 8-3
FBZ Pink - New Kids Helgtre 6-8

FBZ Pink eindigt 24ste in het eindklassement en FBZ Purple 26ste

FBZ Purple

Verslag van coach Annemie:

We zakten- net zoals op de eerste competitiedag - af naar Braine-le-Comte ('s Gravenbrakel dus). We waren met 8 spelers. Wiebe kon helaas niet meespelen wegens ziekte. Rosalie speelde voor het eerst met ons mee. 4 meisjes en 4 jongens en we speelden elke wedstrijd met 2 lijnen (twee meisjes en twee jongens) die elkaar telkens afwisselden. Dit werkte goed!

We startten de eerste wedstrijd tegen Red Nuts U11. We speelden al een paar maal tegen dit team met wisselend succes. We waren er dus op gebrand om te winnen. Vanaf de start zetten we een heel goede verdediging op en dit bleek te werken. Er waren vrij veel turns en we hadden soms wat moeite om onze aanval mooi af te werken maar we trokken uiteindelijk aan het langste eind: 5-3 voor ons.

De tweede wedstrijd was tegen onze eigen spelers van Freezzz Beezzz Pink. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op maar uiteindelijk draaide hun aanval net iets beter en ze wonnen met 6-2.

We werden tweede in onze poule en moesten dus een pre-semi spelen tegen Flying Penguins. Opnieuw zaten we heel dicht op onze man en zo dwongen we hen om de foutjes te maken. We wonnen deze spannende wedstrijd met 1 punt verschil: 5-4.

De halve finale vatten we wat zenuwachtig aan. Onze tegenstander, New Kids Helgtre, zagen we gedurende de dag al spelen en we waren onder de indruk. Ook tijdens onze wedstrijd toonden ze strakke, verre passen en heel mooie catches. We boden desalniettemin goed tegenstand (die verdediging van ons hé!) en de eindstand was 4-7 voor hen. De meeste van hun spelers speelden al 3 jaar frisbee dus we konden trots zijn aangezien wij allemaal startten met spelen in september '22.

De laatste wedstrijd was die voor plaats 3 of 4 tegen team Renée van Gentle. We wilden het erg graag maar helaas bleken zij te sterk, maakten wij net een foutje teveel en de eindscore was 3-8 voor hen.

Als coach vond ik het heel leuk om te zien hoe iedereen sinds de eerste competitiedag gegroeid is! Ook de teamsfeer zit erg goed! We blijven de komende maanden verder werken aan onze offence, defence, gooien, spirit... alles wat onze sport zo geweldig maakt!

Dank ook aan de chauffeurs en supporters!

FBZ Pink

Verslag van coach Tiebe: samen met FBZ purple vertrokken we vroeg in de ochtend richting Braine-le-compte. Na een aangename autorit waarbij sommige (zeker niet de trainers) een dutje deden kwamen we aan op onze bestemming.

Eerst mochten we supporteren voor onze mede beezzz waarna we direct de strijd tegen hun mochten aangaan. We speelde een fantastische match. Het ging gelijk op tot we toch de leiding namen en purple achter ons lieten. We wonnen 6-2. Het was een leuke en spannend match, een goede opwarmer voor de dag.

Onze tweede match was tegen de Red Nuts. We kenden hun al van de vorige speeldagen en wisten dat we dit konden winnen. Pink kwam zijn verwachtingen na en won met een mooie score van 10-2.

De volgende match was direct één van de moeilijkste. We stonden voor team Renée van Gentle (a.k.a onze aartsrivaal). De vorige match hadden we verloren, maar deze zouden we winnen. En ja dat deden we ook. We wonnen op universe met 5-4. We riepen onze kreet (pink pink pink een deur heeft een klink) en vierden uitbundig onze overwinning.

Na eventjes wachten mochten we beginnen met de finale. Zouden we eerste worden in onze divisie? Dat was ons plan. Jammer genoeg kon het voor ons niet zijn. We verloren een spannende wedstrijd met 6-8. Volgende keer is de overwinning voor ons. Toch hebben we gepresteerd wat we moesten en mogen we volgend jaar overgaan naar divisie 5.

Dankjewel aan de spelers van team pink voor een leuke dag. Jullie hebben elk fantastisch gespeeld en zijn al veel gegroeid dit seizoen. Volgende keer is de overwinning voor ons!!

(Coole handshake) coach Broes en Tiebe

Info

Alle info over BUYIC U14 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier

De eindstand in de spirit vind je hier. Orange is eindwinnaar!