05/02/2023 - BK Indoor voor open teams, laatste speeldag

Nationale divisie 1B - Freezzz Beezzz ONE 1.1

FBZ ONE 1.1 - Gentle open A 8-13
FBZ ONE 1.1 - Flywin survive 5-9
FBZ ONE 1.1 - Oufti-Tchanchès 10-13
FBZ ONE 1.1 - Helgtre Open 8-12

FBZ ONE 1.1 wordt jammer genoeg laatste in de poule en mist hierdoor de play-offs. Ze eindigen 11de in de eindstand en komen 1 puntje tekort

Verslag volgt 

Nationale divisie 2A - Freezzz Beezzz ONE 1.2

FBZ ONE 1.2 - Flying Rabbits Stoeffers 9-10
FBZ ONE 1.2 - Ostend Sea Freeze 12-9
DH Open 1 - FBZ ONE 1.2 10-9
FBZ ONE 1.2 - Adrénalinnes Open 1 9-8

FBZ ONE 1.2 wordt 3de in de poule en blijft in 2de divisie. Ze eindigen 13de in de eindstand en missen ook net de play-offs

Verslag van Merlijn: vandaag missen we 3 spelers van ons vast decor. Met de come back Raven en ondersteuning van u17'ers Ewoud en Oskar trokken we naar Hasselt in de hoop daar ons play-off ticket te verzilveren.

Eerste match starten we sterk en we komen een aantal breaks voor. Een moeilijke spirit met heel wat discutabele calls kruipt in ons hoofd waardoor de Rabbits in het universepunt aan het langste eind trekken.

Tweede match is tegen de buren uit Oostende. We schieten opnieuw sterk uit de startblokken en bouwen een voorsprong op van 5 punten. Oostende maakt een mooie remonte maar kan ons niet meer van de winst houden.

Daarna staat de thuisploeg diabolic op het menu. Wij starten deze keer moeizaam en Hasselt komt een paar punten voor. Na een goeie time out herstellen we onze achterstand en komen een puntje voor. Na een spannend slot wint Diabolic op universe.

De laatste match is tegen Adrénalines. In het begin is de spirit opnieuw aan de zwakke kant. Lange discussies zorgen ervoor dat we niet optimaal in de match komen. Maar beide teams maken een klik waarna we ultimate spelen zoals het hoort. Dit is de derde match met een nagelbijtend slot waar Raven zijn comeback in de verf met het universepunt op de buzzer!

En of we die play-offs haalden? Nee dus.

Nationale divisie 2B - Freezzz Beezzz Hive

FBZ Hive - Antwerp Ultimate 1 9-11
FBZ Hive - XL Open 1 7-9
FBZ Hive - Skywalkers 1 5-7
FBZ Hive - Flywin Batnam 12-5

FBZ Hive wordt 4de in de poule en blijft in 2de divisie. Ze eindigen 14de in de eindstand

Verslag van Berber L: we spraken om 12u af aan het dichte KTA, we moesten de zaal nog op punt zetten om aan speeldag 3 van de buic te beginnen.

Een lichte opwarming en een half uur later beginnen we onze eerste match tegen antwerp open 1, we hebben elkaar al eens eerder tegen gekomen en wisten dus wat ons te wachten stond. Jammer genoeg startten we met 2 breaks tegen en kunnen we die niet terug pakken, en verliezen we met 9-11. Een super leuke match met top spirit!

Onze tweede match is tegen XL, een ploeg die we nog nooit eerder tegenkwamen. We werden direct wakker geschud want ook hier krijgen we direct een break tegen. We doen er alles aan om die recht te zetten en strandden op een zucht van winst. 7-9 verlies.

Skywalkers zijn de volgende op het programma. We zagen hun spelen en dit was het sterkste team aanwezig. We haalden onze vechtersmentaliteit nog eens boven en we gingen allemaal 110%. Maar tevergeefs, we dwingen turn-overs af en kunnen die dan niet over de streep trekken, 7-5 verlies na een harde wedstrijd met gelijke kansen.

Dan toch vandaag eens winnen? Dat was de basis om het restje energie er uit te persen. Ondertussen kennen we Flywin Batnam en hun zone. En dus kunnen we direct ons aanpassen op hun spel. We pakken 3 breaks achter elkaar. En even denken we al gewonnen te hebben. Flywin komt terug tot 4-3, maar we draaien de gaspedaal nu volledig open en we geven Flywin geen duimbreed meer toe. We zetten ze bijna volledig vast en trekken de overwinning naar onze kant toe. 12-5 winst!

We hebben de afgelopen weken veel geleerd van onze trainers en die extra kennis gebruikten we vandaag! We waren de draad even kwijt maar vandaag hebben we elkaar terug gevonden! One mind, one HIVE!

Regionale divisie 2B - Freezzz Beezzz Wuk

Flying Spartans 2 - FBZ Wuk 2-9
Lievegem Frisbee Team - FBZ Wuk 0-10
FBZ Wuk - Disco duro legacy 4-9
FBZ Wuk - Disco duro Prodigy 7-5

FBZ Wuk wordt 3de in de poule en blijft in de regionale divisie. Ze eindigen 8ste in de regionale eindstand

Verslag van Elmo G: relatief vroeg in de ochtend spraken we af aan de achterkant van het station om in team te kunnen vertrekken naar Kortrijk.

Onze eerste match was om 9u20 tegen Flying Spartans 2. Na een goede opwarming begonnen we sterk aan de match. We konden meteen 3 breaks pakken woordoor we 4-0 voor stonden. Behalve hier en daar een paar kleine foutjes speelden we goed ons eigen spel. We wonnen deze match dan ook met 9-2.

Na een iets mindere maar toch goede opwarming begonnen we met veel zelfvertrouwen aan onze 2de match tegen Lievegem Frisbee Team. Net als het eerste punt begonnen we terug sterk. De kleine foutjes konden we minimaliseren. Hierdoor wonnen we de match met 10-0!

Na een korte maar krachtige opwarming begonnen we aan onze 3de match tegen Disco Duro legacy. Zij speelden met een wall waar wij veel moeite mee hadden. Toch bleven we doorzetten en konden we een paar keer hun wall doorbreken ondanks deze inzet verloren we met 4-9

Nu moesten we spelen voor 4de of 3de plaats. Dit moesten we doen tegenDisco Duro prodigy. Zij gebruikten dezelfde wall als de vorige match. Hier hadden we nog steeds moeite mee. Daardoor stonden we 4-1 achter, maar na nieuwe motivatie gevonden te hebben en onze foutjes te minimaliseren konden we nog winnen met 7-5! Zo eindigden we op de 3de plaats in de 2de divisie

Links

Alle informatie over het BK indoor vind je hier

Alle resultaten van de speeldag vind je hier

De eindstand (voor de play-offs) vind je hier

De spiritscores vind je hier