FBZ U14 wint de winterleague

FBZ U14 wint de winterleague

12/02/2023 - Winterleague in Gent

Freezzz Beezzz Brown

De Blaarmeersen vormden deze zondag het decor voor een middag vol frisbee. Geen wind en niet te warm, het was ideaal weer. Samen met 3 ploegen van Gentle streden we voor de overwinning in de divisie 'advanced'.

We startten onze eerste match goed en kwamen snel 2-0 voor. Daarna slopen er echter wat foutjes in ons spel. Gentle scoorde 6 punten op een rij. Met nog 2 minuten op de klok wisten we dat de overwinning weg was, maar we gaven niet op en milderden nog tot 4-6.

Match 2 trokken we de goede flow van de laatste 2 punten door. De foutjes verdwenen uit het spel en iedereen speelde vol enthousiasme en met veel plezier. We wonnen met 9-1!

Onze laatste poulematch zou beslissen of we de finale speelden of niet. Bij 2-2 plaatsten we een tussensprint en we kwamen 6-2 voor met nog 4 minuten over. Gentle begon op moment echter vlot te scoren. Opeens stond het 6-5 en moesten we nog vol aan de bak. We maakten dan toch de verlossende 7-5. Op naar de finale!

In die finale kwamen we onze tegenstanders van de eerste match terug tegen. We hadden al eens verloren, dus we waren op onze hoede. Het spel ging goed op en neer. Elk punt werd behouden door de aanvallende ploeg tot 5-4 in ons voordeel. Dit laatste punt was ongelooflijk spannend. Keer op keer lieten de teams de frisbee vallen, zowel de spelers als de toeschouwers waren duidelijk zenuwachtig. Uiteindelijk maakten wij er toch 6-4 van en wonnen zo onze divisie!

Een heel aangename middag werd nog afgesloten met heel wat foto's en de prijsuitreiking. Daarna keerde iedereen terug naar huis voor een welverdiende rust!

Coach Stach

Freezzz Beezzz Grey

De winterleague op de blaarmeersen verliep in prachtig frisbeeweer. Geen wind en zowat 10 graden. Ideaal dus!

Team grey speelde in de medium divisie. 10 Ploegen, 2 poules van 5 en een finalewedstrijd. 5 wedstrijden met slechts 1 pauzemoment. Grey startte meteen schitterende overwinning tegen Kortrijk. Mooi spel en af en toe een fantastische lange pass.

Dan 2 wedstrijden tegen Gentse ploegen. Een van hen overklaste ons op alle gebied. De andere speelde zowaar een zone verdediging met een reuzegrote speler achterin die iedere langere pass in de kiem smoorde. We pasten ons aan. We speelden veel met een-twees en we konden regelmatig de “reus” omzeilen. super hoe ons ploegje zich aanpaste aan dit nieuwe gegeven. Helaas niet voldoende om te winnen.

De vierde wedstrijd was tegen de U17 van Lievegem zei Alix. Dit zal wel niet waar geweest zijn maar ze waren allemaal wat groter waardoor ze inderdaad U17 leken... Het in de vorige match geleerde recept van sneller spelen en veel give and go hielp ons maar helaas weer niet voldoende voor een overwinning.

We eindigden 4de op 5 en speelden de laatste match tegen de 4de van de andere poule voor de 7de plaats. Dit was de andere ploeg uit Kortrijk. we waren elkaar waard en het eerst punt duurde zeker 15 minuten. We staan 2-1 voor en 10sec voor het einde scoren ze 2-2. Universe duurde weer heeeeeel lang maar helaas moeten we toch het onderspit delven. Echt net niet. 8ste dus

We leerden weer zeer veel. Het belang van uitstappen, het belang van snel te kunnen gooien, het belang van hardere passen te gooien die niet te lang onderweg zijn, het belang van laag gooien en zeker het aanpassen van onze offence aan een andere verdediging.

Ik kan niet anders dan bijzonder trots zijn op deze bende! Het was een eer hen te coachen. De groep is zo leergierig en dat is fantastisch. Daarnaast waren heel veel supporters aanwezig waarvoor ook heel veel dank!

Coach Jan

Freezzz Beezzz Green

De Winter League U14 wedstrijden waren spannend en intens. FB Green heeft in totaal vier wedstrijden gespeeld, waarvan ze er drie hebben gewonnen en eentje verloren. Tijdens de wedstrijd tegen FBirds RED was het spel zeer competitief en uiteindelijk won FB Green met 4-3. Tegen team Gentle Livia speelden ze een dominant spel en wonnen met 5-1, maar tegen team Gentle Lola kwamen ze moeilijk op gang en verloren met 6-2.

In de wedstrijd tegen KUFC2 kwamen ze goed terug na een achterstand en wonnen uiteindelijk met 3-1. Over het algemeen was het een spannende competitie met veel talentvolle jonge spelers. FB green werd uiteindelijk 5de.

Coach Raf