BUYIC U20

BUYIC U20

19/02/2023 - BK indoor voor U20-teams

FBZ U20 - White

Op zondagochtend stonden we allemaal paraat om op de BUYIC een plaatsje in de play-offs te bemachtigen. De één stond er al wat frisser bij dan de andere. We waren met twee teams en er was al heel wat gewed om de derby die middag.

Onze eerste match was tegen JetSet. We gingen in het begin gelijk aan elkaar en ze stonden zelf even voor op ons, maar uiteindelijk hebben we de overhand genomen en wonnen we met 11-6.

De tweede match was al direct tegen onze collega’s. We zagen veel intensiteit van beide kanten en de match eindigde in 9-5. Na de rivaliteit kwam weer vrede en was onze connectie nog beter. Deze broederliefde namen we mooi mee naar de volgende match.

De derde match moesten we tegen Gentle team Pita. We zagen onze andere ploeg verliezen van Gentle en we begonnen ons al vroeger voor te bereiden. We toonden meer energie en liepen hun uit. De eindscore was 10-5.

De vierde match was tegen Gentle team Lotte. We zagen dat onze tegenstand heel wat jonger was. Maar we wisten dat we hen niet moesten onderschatten. We wonnen uiteindelijk wel met 13-1.

De laatste match was tegen Flywin die we dankzij de streak van al onze overwinningen ook binnenhaalden. 13-0

We eindigden de dag met een positieve noot want beide teams gaan mee naar de play-offs op 12 maart!

coaches Lucca, Thomas B. en Raven

FBZ U20 - Red

We waren ingeschreven met 2 teams: Freezzzbeezzz Red en Freezzzbeezzz White. Ons doel was om met beide teams in de play-offs te geraken. Met veel enthousiasme stond iedereen in Xaverianen en we begonnen de dag met supporteren voor Freezzzbeezzz White.

Na een korte, goeie opwarming was het ook aan ons om onze eerste match te spelen. We begonnen tegen Jetset, een team dat we niet zo goed kenden. We begonnen heel goed, al snel konden we een aantal punten maken. Jetset kon niet meer terugkomen, en we wonnen met 10-3!

Na een kleine pauze was het tijd voor de match tegen het andere team van de beezzz. Een match die niemand wou verliezen. Jammer genoeg begonnen we minder goed dan in onze eerste match. We konden onze achterstand niet meer goed maken en verloren met 5-9.

10 minuten later was het alweer aan ons. De derde match van de dag was tegen het eerste team van Gentle. Weer begonnen we super sterk, we namen een voorsprong van 5-1. Maar Gentle bleef vechten en kon uiteindelijk op universe winnen met 8-9.

De volgende match was tegen Flywin, een team met veel onbekende gezichten. Na de vorige match tegen Gentle waren we helemaal klaar om deze match te winnen. En dat deden we ook, we wonnen met 13-1!

De laatste match van de dag speelden we ook tegen Gentle, een iets minder ervaren team. Toch mochten we ze niet onderschatten, ze waren misschien klein, maar wel snel! We zetten nog voor de laatste keer alles op alles en wonnen met 13-4!

We eindigen derde en zijn zo verzekerd van een plekje in de play-offs!

Noola S.

Info

Alle info over het BK voor de U20 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

Het wedstrijdschema voor de play-offs staat hier