BUL ONE tegen Jetset

BUL ONE tegen Jetset

02/03/2023 - FBZ ONE verliest tegen Jetset

Op een pointillistisch kunstgrasveld in het jeugdopleidingscentrum van OH Leuven stond Jetset Open ons op te wachten. De onfortuinlijke vice-indoorkampioen - applaus voor onze vrouwen die wel goud pakten! - had een numeriek overwicht, maar 'wij waren niet voor niets helemaal naar Leuven gekomen', aldus Tuur.

Dinsdag werkten we in een mentale groepssessie onderliggende oneffenheden weg en voerden we een mindset reset in. Toch waren we in de openingsminuten nog niet bij de pinken. Zoals de NMBS ook eens voor heeft, kwam de trein met enige vertraging op gang. We haakten ons wagonnetje evenwel aan en secure offense bracht ons tot 5-6, in de achtervolging.

Onze defense schoot net die tweede stap tekort, wat Jetset de halftime bezorgde: 6-8. Strijdvaardig en met verschillende scenario's voor ons, besproken we hoe het beter moest. De Leuvenaars begonnen wel in aanval en hoewel wij ervoor werkten, slaagden we er niet direct in de kloof te dichten. De 'ketten' van Kessel-Lo neutraliseerden onze diepe dreiging en deden ons omgekeerd daar wel pijn.

Onder de lichtpunten in de tweede helft Raven Prootje die de disc boven het pak plukt en oude Raven die de kogel van dezelfde aangever T. Geernaert converteert. Tuur toverde ook nog een footblock uit zijn been. Gehavend maar explosief cuttend vechten we voor wat we waard zijn. Toch is de spanningsboog eigenlijk al gebroken.

De mature studenten en oud-studenten van de KU Leuven, en anderen, zetten de constante controle uiteindelijk zonder zware problemen om in een 11-15 overwinning.

Wij weten dat we het nieuwe elan zelf gaan moeten uitbouwen en bestendigen. Gelukkig zijn we nog jong en is het vat met goesting ook na deze nederlaag nog ruim vol. Dinsdag staat Mooncatchers op ons BUL-programma en als je dan komt kijken, zetten we samen een stap richting een ideale One.

Robbe W