16/04/2023 - BK outdoor voor damesteams - 1ste weekend

Op met de Wuven naar Gent voor het eerste BUWOC weekend. We spelen 5 poulematchen op 2 dagen en op zaterdag beginnen we tegen Xelles. We raakten onmiddellijk goed in de match, we konden al onze plays uitproberen en we maakten na veertig minuten de match af met 15-1.

In onze lange pauze tot aan de volgende match, kunnen we een glimps meepikken van het Belgian Open National Team. Eindelijk komt de zon tevoorschijn en we dansen ons warm voor de volgende match. We kunnen opnieuw ons vlotte spel uitspelen tegen Oufti-feyes en we winnen met 15-3.

Diezelfde avond nog krijgen we te horen dat onze eerste tegenstanders van zondag, Farfalles, de hele dag forfait geven. De eerste winst van zondag is dus al binnen en nog belangrijker, we moeten niet vroeg opstaan. De moeilijkste matchen moeten wel nog komen.

Tegen Mooncup duurt het lang voor we echt in ons eigen spel komen. Onze fouten worden onmiddellijk afgestraft en Moon gaat al snel met een voorsprong lopen. We missen een beetje peper in ons gat, maar sommige punten kunnen we echt mooie dingen laten zien. Onze zone defence houdt goed stand. Na een oppeppende cheer #zijderuitwijderin, kunnen we toch de tijd uitspelen en op het einde nog mooie punten laten zien. Mooncup won met 5-15.

De laatste match tegen Luv startte met een betere focus aan onze kant. Ondanks onze 0-3 achterstand in het begin van de wedstrijd, blijven we onze hoofdjes hoog houden en we kunnen goed mee met hun vlotte spel. Opnieuw kan onze zone turns forceren en laten we mooie dingen zien. Leuven blijft hun voorsprong behouden en van onze kant blijkt het niet zo makkelijk om de positiviteit erin te houden. Luv wint verdiend met 8-13.

We worden 3e in onze poule en komen hierdoor in de middle pool terecht. 10 weken de tijd hebben we nog om onze ploeg helemaal klaar te stomen voor de kwartfinale op zaterdag 1 juli. We werken aan ons teamgevoel, onze plays, de positiviteit en de yells.

#wateenwuf

Silke N

Alle info over het Belgisch outdoorkampioenschap vind je hier