22/04/2023 - BK outdoor voor U14-teams

FBZ vuur

FBZ vuur - Jetset ULM white 8-2
FBZ vuur - Gentle Florian 5-6
FBZ vuur - Gentle Stella 4-6
FBZ vuur - Gentle Joren 3-7

Verslag van coach Stach: op een wisselvallige zaterdag begonnen we aan onze eerste match van het Belgisch kampioenschap. Jet Set was een enthousiaste ploeg van vijf man. Ze slaagden er direct in om het eerste punt te scoren, maar daarna maakten ze iets te veel foutjes bij het gooien. Wij straften die af met vlotte combinaties. We wonnen zo met 8-2.

De tweede match speelden we tegen een van de drie Gentse ploegen in onze reeks. Het niveau lag heel dicht bij elkaar, wat te zien was aan het spel. Snelle en accurate passen volgden elkaar op, ondanks de verdediging, die ook heel goed was langs beide kanten. Bij 6-5 in het voordeel van Gentle ontstond er discussie over of de wedstrijd al gedaan was of niet. De twee coaches beslisten dan foutief om toch door te laten spelen en te stoppen aan 6-6. Uiteindelijk bleek dat de match toch al gedaan was bij 6-5, dus behielden we deze score. Er ontstond discussie onder de spelers, maar het resultaat bleef zo.

De derde match startten we met enkele slordigheden. We kwamen echter snel terug. Opnieuw was het heel spannend, maar Gentle maakte net dat puntje meer. 4-6, weer een nipte nederlaag.

Voor onze laatste match van de dag speelden we opnieuw tegen Gentle. We waren al vermoeid van de snelle opeenvolging aan matchen, wat wel te zien was. We bleven vlot combineren in aanval, maar in verdediging zagen we af. Opnieuw was het echter heel spannend, ook al was dat niet te zien aan de score. Na enkele lange punten verloren we met 3-7.

Zo beëindigen we de dag met 3 nederlagen en 1 overwinning. Het niveau lag echter heel dicht bij elkaar, met een beetje meer geluk en rust tussen de matchen door hadden we een goede kans gemaakt op zelfs de finale. Ons vlotte spel met veel resets nemen we mee naar het volgende Belgisch kampioenschap!

FBZ zon

FBZ zon - Pixl 1-8
FBZ zon - Gentle Jef 2-10
FBZ zon - Jetset ULM red 3-11
ZBF zon - Soucoupes U14 2-8

Verslag en teamfoto volgt

FBZ aarde

FBZ aarde - Firebirds 3-5
FBZ aarde - Gentle Bent 2-8
FBZ aarde - Jetset ULM black 7-6
FBZ aarde - FBZ wind 6-5

Verslag en teamfoto volgt

FBZ wind

FBZ wind - Gentle Edem 3-6
FBZ wind - Gentle Georges 2-12
FBZ wind - FBZ water 7-2
FBZ wind - XL pink 7-2
FBZ wind - FBZ aarde 5-6

Verslag en teamfoto volgt

FBZ water

FBZ water - Gentle Georges 0-11
FBZ water - Gentle Edem 2-7
FBZ water - FBZ wind 2-7
FBZ water - Lil'foxes 10-1

Verslag en teamfoto volgt

Info

Alle info over het BK outdoor vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link