wuf. 7e op regionals

wuf. 7e op regionals

27/08/2023 - Regionals in Gent

Nadat we eerder deze zomer derde werden op BUWOC kregen we de kans om deel te nemen aan EUCR. Met nog 2 trainingen om ons toch een beetje voor te bereiden waren we klaar om er volledig voor te gaan. We hadden het geluk dat er 4 enthousiaste pick-ups met ons wouden meespelen! Nog eens een dikke merci aan Spekkies Lore, Annabel, Delphine en Nora!

Zaterdagochtend begonnen we direct met een bekend team, LUV. We wisten dat het niet gemakkelijk ging zijn om te winnen, maar iedereen had er zin in! In het begin ging het heel goed op. We bleven vechten maar LUV kon net iets meer breaks nemen. We eindigden op een mooie score van 12-14.

Match 2 was tegen Lilipuc, een team dat we totaal niet kenden. Het was een zeer spannende match, wij namen een kleine voorsprong, zij maakten een comeback en kwamen voor, wij maakten terug een comeback… en zo eindigde de match op een universe. Lilipuc raakte tot aan de eindzone, maar we konden een turn veroorzaken en maakten het punt af. We wonnen met 11-10.

De derde en laatste match van de dag was tegen Seagulls, wederom een team dat we niet kenden. Met enthousiasme begonnen we aan de match, maar deze verliep minder goed dan we gehoopt hadden. We verloren met 5-15.

Zondag een nieuwe dag met nieuwe kansen. We begonnen de dag vroeg met een match tegen FABulous. We begonnen goed en konden even een voorsprong nemen, maar FAB kwam snel terug. We bleven vechten maar verloren uiteindelijk met 12-15.

Onze laatste match van EUCR was voor de 7de of 8ste plaats. We speelden voor de 2de keer dit weekend tegen Lilipuc, waar we de eerste keer nipt van gewonnen hadden. De match ging net zoals de vorige keer gelijk op, lilipuc stond 8-9 voor met nog 2 minuten op de klok. Plots brak er onweer uit en de matchen werden stil gelegd. Doordat er nog maar 2 minuten gespeeld moesten worden besloot de federatie om de match niet meer opnieuw te laten beginnen. Dit betekende concreet dat de laatste score die op het bord stond de eindscore was en dat we dus verloren.

Ondanks een beetje teleurstelling rond de laatste match zijn we als team wel heel tevreden over ons spel dit weekend. We hebben veel geleerd en kijken al uit naar BBC!

Bedankt aan Corneel om ons het hele weekend coachen! Tot in Zeebrugge!

Noola S