Nieuwe bestuursleden gezocht voor de BFDF

Nieuwe bestuursleden gezocht voor de BFDF

12/09/2024 - Oproep van de Belgische frisbeefederatie

Beste frisbee-liefhebbers,

De Belgische Frisbee Federatie (BFDF) staat op een belangrijk kruispunt, en we hebben jullie hulp nodig! Eind september loopt het mandaat af van enkel van onze Vlaamse bestuursleden, en tot op heden hebben we helaas geen vervangers gevonden. Dit is een dringende situatie, want zonder nieuwe bestuursleden komt de toekomst van de BFDF in gevaar. Zonder een voltallig bestuur kunnen we de werking van de federatie niet garanderen, wat grote gevolgen kan hebben voor de frisbee community in België.

Na de geweldige resultaten van onze nationale (jeugd)ploegen zou het zeer jammer zijn als we onze sport en zijn spelers niet verder kunnen laten ontwikkelen en groeien!

Wat betekent bestuurslid zijn bij de BFDF?

Als bestuurslid krijg je de kans om mee te bouwen aan de groei en toekomst van frisbee in België. De taken zijn divers en je kunt zelf kiezen waar jouw sterktes liggen of welke rol je het meest aanspreekt.

Mogelijke taken zijn bijvoorbeeld:

  • De dagelijkse werking van het bestuur ondersteunen
  • Het beheren van de financiën
  • Het ondersteunen van nationale teams
  • Het organiseren van wedstrijden en evenementen
  • Communicatie met de Europese en Wereldfederatie
  • De sport promoten en nieuwe leden aantrekken
  • Het zoeken van sponsors om frisbee in België verder te laten groeien

Wie zoeken we?

Het huidige bestuur bestaat uit zes leden, drie vanuit Vlaanderen en drie vanuit Wallonië. We zoeken specifiek nieuwe leden uit Vlaanderen.

Er is geen specifieke ervaring vereist, enkel een passie voor sport en een bereidheid om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van onze frisbee community. En belangrijk: je hoeft geen frisbee te spelen om een waardevolle bijdrage te leveren als bestuurslid! We verwelkomen ook ouders, grootouders, vrienden of andere betrokkenen die de frisbee community een warm hart toedragen.

Waarom is dit zo urgent?

Als we er niet in slagen om nieuwe vrijwilligers te vinden, zal de werking van de BFDF ernstig onder druk komen te staan. Dit kan gevolgen hebben voor de organisatie van competities, nationale teams en andere initiatieven die onze frisbee community draaiende houden. Jouw hulp kan het verschil maken!

Hoe stel je je kandidaat?

Ben jij gepassioneerd door frisbee of wil je iets terugdoen voor de community? Of ken je iemand die dit zou kunnen doen? Neem dan contact op met ons via deze link voor meer informatie of om je kandidaat te stellen. Iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen, ongeacht ervaring, is van harte welkom.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat frisbee in België blijft groeien en bloeien!

Met sportieve groeten,
Amélie Werckx, ontslagnemend bestuurslid