wuf. op de finales van het EK
Featured

wuf. op de finales van het EK

Een eerste EUCF voor Wuf ooit en dan nog op een boogscheut van Brugge: De Schorre in Oostende

We zijn als laatste gerangschikt en ons doel is om niet als 16e te eindigen.

Op vrijdag zijn we nog niet voltallig, maar we vliegen er keihard in met onze drie poulematchen. Het regent en waait de hele dag lang.

Als eerste komt East Block uit Tsjechië aan de beurt. We komen best vlot op voorsprong tot 5-2, maar ze laten het hier niet bij en kunnen terugkomen op 6-6. Het gaat de hele match nog gelijk op, maar de Tsjechen kunnen aan het langste eind trekken en ze winnen met 9-11. Jinx Midnight uit Berlijn zijn de volgende op ons pad. Een dodelijk efficiënte ploeg die het snel kan afmaken. We verliezen met 4-15. Als laatste komen de Polen Troubles aan de beurt wat op papier een haalbare kaart zou moeten zijn. De regen bereikt ondertussen een hoogtepunt, wij jammer genoeg niet. We verliezen met 7-15.

We worden laatste in onze poule, maar hierdoor spelen we pas in de namiddag de volgende dag en slechts 2 matchen. We zijn dan al zeker dat we voor plaats 9-16 gaan.

Box Vienna verliest hun crossovermatch dus komen ze tegen ons uit. Onze supportersclub is ondertussen gearriveerd en schreeuwt ons toe. We komen op een ferme achterstand 4-10, maar de comebacktrain schiet in gang en we komen terug tot 10-11. Uiteindelijk bleek het vat af en Box kan winnen met 11-15.

De laatste match op zaterdag is tegen Bristol. Het gaat gelijk op tot 8-8, maar voor de eerste keer op dit toernooi kunnen wij met de winst lopen. 15-11 en we zijn niet de laatste van het toernooi! Op zondagochtend spelen we onze laatste match tegen LUV, een gekende tegenstander. Leuven is duidelijk de betere ploeg en zij winnen met 9-15.

We eindigen op de 14e plaats, wat mooi is voor een eerste deelname! Trots op ons parcours, trots op dit team, trots op de coaches.

Wuf nu even out, maar we’ll be back…

Silke N

Alle resultaten vind je hier

Beeldverslagen van het tornooi vind je hier (jammer genoeg niet gratis)

Foto's van het tornooi vind je hier