FBZ1 Belgisch indoorkampioen!

FBZ1 Belgisch indoorkampioen!

12/03/2017 - Vandaag gingen de play-offs van de indoorcompetitie door in Louvain-La-Neuve. Onze eerste ploeg startte als favoriet maar alles moet natuurlijk gespeeld worden, zeker met de onberekenbare teams als Moon en Fusion.

De kwartfinale was tegen Fusion uit Namur, de 8e uit de reguliere competitie. Slechts 8e omdat ze maar in 4de divisie gestart waren wegens een zwak seizoen vorig jaar met veel afvallers en blessures. Dit jaar waren ze terug op volle kracht en ze haalden de play-offs met 1 puntje voorsprong op Jetset die zo net uit de boot viel. Onze ploeg had verloren van Fusion op de laatste speeldag, ze waren dus gewaarschuwd! We kwamen vrij snel op voorsprong en slaagden er in om steeds 2-3 punten voor te blijven. Zonder kleerscheuren wonnen we met 8-6

Halve finale tegen Schijnwerpers. Een kleine (toch van gestalte) maar zeer snelle ploeg. Ze begonnen verschroeiend en in no-time was het 0-2. Via 1-2 en 1-3 kwamen we terug gelijk bij 3-3 en zelfs een puntje voor bij 4-3. Met nog 10 minuten te spelen was het 5-5. Na de 6-5 was er langs beide kanten zeer veer afval in het spel, maar we scoorden toch en kwamen 7-5 voor met nog 4 minuten op de klok. Tim scoorde de 8-5 al duikend maar hierbij ging z'n arm jammer genoeg uit de kom en was het over voor hem. Ook bij het laatste punt konden we de disc afpakken en scoren. 9-5 en finale!

In de andere halve finale speelde Mooncatchers tegen Full Moon, of de oudjes tegen de jeugd. De jeugd haalde het nipt met 1 puntje en stond enigszins verrassend in de finale.

De finale begonnen we zeer geconcentreerd en we konden zowaar 3-0 uitlopen. Bij 3-1 werd Corneel veel te laat besprongen door een iets te ontstuimige tegenstander, eigenlijk een zeer vuile fout die in het voetbal een rode kaart verdient. Corneel moest geblesseerd het veld verlaten. Via 4-1 en 5-1 werd het 5-2 en zelfs 6-2 met nog 10 minuten te gaan. Vanaf nu konden we rustig beginnen controleren, risico's waren niet meer nodig en via 6-3 liepen we zelfs uit tot 8-3 met nog 5 minuten te spelen. Bij 8-4 werd het wat slordig langs 2 kanten maar dit maakte voor ons niet uit. Pas een minuut voor tijd scoorden ze de 8-5. Na de makkelijke 9-5 maakte Moon het laatste punt, 9-6. Terug kampioen na 3 jaar!

Speelden voor Freezzz Beezzz 1: Corneel, Tim, Tom, Aaron, Lukas, Boris, Jonas, Pieterjan, Mathijs & Sebastiaan