BUIC 2017-2018 Dag 2

17/12/2017 - Reeds de 2de indoorspeeldag en opnieuw blije en zeer droevige gezichten: de mixed ploeg blijft goed meedraaien in de hoogste gemengde divisie, in de open divisie hebben we 1 team dat promoveert maar wel 2 die nog een reeks lager zakken.

Regerend kampioen FBZ1 was vorige speeldag een reeks gezakt en had vandaag in 2de divisie opnieuw een off-day ondanks het thuisvoordeel in Sport Vlaanderen Brugge; je kan natuurlijk ook stellen dat ook in 2de het niveau een pak gestegen is. We waren op volle sterkte maar toch beten we 3x in het zand en dit tegen Freespect, Helchteren en Moon3; alleen tegen Schijnwerpers werd gewonnen. Rampzalige degradatie naar derde divisie en een 6de plaats in de tussenstand is het gevolg en de play-offs halen wordt nu een pak lastiger. Even in de archieven gedoken en niet meer terug te vinden wanneer onze beste ploeg nog in derde indoordivisie speelde, het is dus redelijk uitzonderlijk ...

Onze tweede ploeg FBZ2 speelde thuis in het KTA in 7de divisie maar we slaagden er niet in om een match te winnen, wel 2 zeer nipt verloren. Veel fighting-spirit wel dus volgende keer meer succes!

Onze derde ploeg speelde ook thuis in het KTA maar had wat selectieproblemen wegens de examens van onze U17 studenten. Daarom tijdelijk de gemiddelde leeftijd opgetrokken door wat hulp van de Masterzzz in te roepen en met succes: 2 matchen zeer overtuigend en eentje nipt gewonnen, en de laatste match tegen Gentle verloren op universe maar ervoor waren we al zeker van de promotie. Nu wacht er ons een derby tegen FBZ2!

Ook de mixed ploeg was onvolledig door examens, en hierdoor werd beroep gedaan op de reservebank. Met groot succes want de eerste 3 matchen werden mooi gewonnen. Vlot tegen Skywalkers en Flying Rabbits en nipt tegen Jetset. De laatste match voor de winst op de speeldag werd op universe verloren tegen thuisploeg Diabolic Heaven. Tweede in het klassement en de play-offs zijn nu reeds zo goed als binnen.

Alle resultaten en de rangschikking vind je op www.belgianultimate.be/schedules-results