U14 tornooi in Gent

10/10/2020 - De U14 spelers trokken naar Gent voor het eerste tornooi van het seizoen

We namen deel met twee ploegen, één ploeg in de ervaren divisie (zwart) en één ploeg in de licht ervaren divisie (groen).

Ploeg zwart bestaande uit Jona, Warre, Bavo, Sofie, Leon, Jarne en Stan G. stond er vanaf het eerste moment. Tegen een sterke tegenstander wonnen we onze eerste match met 4-2. De tweede wedstrijd, tegen de latere winnaar, kwamen we al vlug 2-0 achter en we kregen de kloof niet meer dicht. We speelden opnieuw goed maar verloren met 6-3. De derde match bleven we mooie combinaties op de kunstgrasmat toveren en wonnen we vlot met 5-2. We eindigden het tornooi met een vlotte 9-1 overwinning en behaalden zo een tweede plaats.

Nog meer dan met de tweede plaats zijn we als trainers trots op de manier waarop : prachtige combinaties, iedereen wordt in het spel betrokken en topspirit!

Ploegje groen in de tweede divisie van de U14 competitie bestond uit Theo, Theo, Lars, Noor, Andreas, Simon en Joren. Een bijzonder gemotiveerd ploegje dat elkaar perfect aanvulde. In het begin was het wat zoeken om steeds in de juiste richting te verdedigen maar eens dit in orde was werden er nauwelijks tegenpunten gemaakt. Na 2 matchen hadden we een 14-1 doelsaldo in ons voordeel. Nauwelijks punten op lange passen maar steeds over verschillende stations waarbij veelal alle 4 de spelers de frisbee in handen hadden. Gent viel op door zijn steriel aanvalsspel waarbij systematisch de lange pass werd gezocht. Onze jeugd had dit door en de meeste van die passen werden vlot onderschept. Match 3 was spannend. Een bijzonder goede handler bij Gent en ze bleven steeds een puntje voor. Bij 4-4 universe en Gent mocht de aanval starten. Een paar turns maar we schoven steeds dichter bij hun zone en konden het uiteindelijk afmaken.

We waren eerste in de poule en speelden nu de finale tegen de eerste van de andere poule. Gezien de laatste match kantje boordje was verwachtten we ons aan flink wat tegenstand. Echter niets van dat. We liepen vlot uit tot 5-0 met weer zeer mooie en vlotte combinaties en zeer veel druk in defence. Alle lange passen werden vlot onderschept. Een prachtprestatie die eindigde in een 7-1 overwinning!!

Een bijzonder trotse coach die merkte dat de extra training op woensdag enorm zijn vruchten afwerpt. Alle spelers waren bijzonder gemotiveerd en er was een super team spirit. Vervangingen liepen vlot, iedereen werkte voor iedereen en iedereen paste naar iedereen. Een super tof ploegje.

PROFICIAT

(c) Steven & Jan L

Freezzz Beezzz zwart

Freezzz Beezzz groen