BUOC weekend 1

03/04/2022 - BK Outdoor weekend 1 in Gent

FBZ ONE

Het eerste weekend van de BUOC. We konden al onze kennis die we in de trainingen opdeden eindelijk eens toepassen om hard te gaan op het veld.

De BUOC was in de Blaarmeersen dit weekend dus carpoolden we om er te geraken. Iedereen stond om 8u45 fris en monter aan het station. We waren klaar voor een eerste speeldag!

We voerden een bekende opwarming uit om de beentjes los te maken. Onze focus zat goed en we roken de overwinning al. We trokken onze mindset door naar de match tegen XL. We speelden vol vertrouwen en maakten de eerste punten. Er was wat tegenstand maar ons goed gemoed zorgde voor een overwinning 15-5

We kregen tussen de matchen een korte pauze van 3u waarin we opt gemak een kaffie konden drinken in Le Beachhouse.
Na een welverdiend intermezzo kwamen we met 100% het veld op klaar om te spelen tegen skywalkers. We kregen voor onze opwarming wat problemen met een vervlogen knokkenaar die de verkeerde schoenen aanhad maar het conflict liep niet uit de hand en bleef op een volwassen akkoord. In het begin gingen de punten gelijk op en we voelden de spanning. We lieten het niet naar ons hoofd stijgen en gingen erop en erover. We pakten break na break. Onze tweede overwinning van het weekend 15-3

Allemaal met een fris kopje naar huis om uit te rusten voor dag en ook level 2.

Zelfde routine zoals dag 1. Iedereen was klaar om erin te vliegen.

We hadden zin in een brunchje en begonnen de dag tegen Jetset. Perfect. We wisten dat het een harde match ging worden maar bleven positief ingesteld. We gingen door hun defense en straften hun hucks af. Door een goede samenwerking van O en D line kwamen we in de eerste helft 12-8 voor te staan. Jetset was nu full focus om de score aan te passen. We streden keihard maar verloren de oorlog nipt met 13-15

Onze routine zette zich voort. Tijd voor een troost kaffietje in Le Beachhouse met franse chansons om ons op te vrolijken. We voelden dat de muziek niet voldoende was om onze gemoederen op te krikken. Gelukkig was er een psychiater ter plaatse voor de nodige mentale steun.

Volgende match was tegen Gentle. We konden ze pakken als we hard op hard speelden. Onze mentaliteit zat goed vanaf minuut één en de eerste helft ging gelijk op. Gentle voelde bij de halftime dat we een tegenstand boden die ze niet hadden verwacht. Maar toen toonde Gentle ons waarom ze het beste team van België zijn (naast Brugge natuurlijk). We streden tot het bittere eind maar het werd 6-15 ... De wedstrijd was een mooie afsluiter van het eerste weekend.

Al bij al een bewogen weekend met veel ups en downs maar vooral een weekend waar we niet enkel op persoonlijk vlak maar ook als team gegroeid zijn. Niet getreurd door onze verliezen, ons verhaal is nog niet voorbij. We hebben veel potentieel en dat weten we. Dat betekent volgend weekend dubbel zo hard gaan!

Raven P.

FBZ HIVE

Met een aantal enthousiaste spelers namen we dit weekend de uitdaging aan om een mooie prestatie neer te zetten in de Blaarmeersen in Gent. We hadden ons al goed voorbereid met twee oefenmatchen. Eén oefenmatch tegen onze eerste ploeg en de andere tegen Kortrijk. Dus we waren er klaar voor.

Deze zaterdag was onze eerste wedstrijd een vroege met een aantal slaapkopjes onder ons, want we werden al om 9 uur op het veld verwacht om alles te geven. De wedstrijd was tegen Ostend Sea Freeze, een ploeg die nog niet veel op ons pad was gekomen, we wisten dus niet echt wat we moesten verwachten. Het was dan ook een wedstrijd die in het begin een nek-aan-nekrace was maar uiteindelijk liepen we uit tot een 15-7 winst.

Onze tweede wedstrijd op zaterdag waren we al wat wakkerder en alerter. We hadden namelijk ook 4 uur om te rusten dus we waren klaar om alles te geven voor de wedstrijd. Onze tegenstander was Propellors Black, een ervaren team van Jetset. En daarmee hadden we ook last in het begin van de wedstrijd. Hun grote spelers en hun goede techniek was zeker lastig voor ons. Maar met goeie defence kom je overal. En dit gebeurde ook want net zoals tegen Oostende lukte het ook om te eindigen met een mooie voorsprong op de Leuvenaars. We wonnen met een 15-10.

Conclusie van de eerste dag: een top team en een goeie presentatie om een 2/2 record neer te zetten!

De volgende dag werden we weeral om 9 uur verwacht voor de eerste match tegen de Karolingers. Wij hadden geluk omdat we wat inside info van Charles kregen over hun techniek en dat we met het dubbele van hun spelers aanwezig waren. Ook al waren de mannen van Knokke kapot gaven ze toch alles, maar de wedstrijd eindigde op een 15 - 1 winst voor de Beezzz. En door deze overwinning waren we ook winnaars van de pool. Dit betekende dat we tegen de tweede van de andere pool moesten aantreden.

We hadden weeral geluk dat we 4 uurtjes konden rusten om de laatste match van het weekend aan te vatten en te eindigen met een 4/4. De laatste match was tegen AdréNalinnes. Het was een fysieke en intense match omdat we alle twee even graag wouden winnen. In het begin moesten we wennen aan de manier waarop ze speelden. Maar eenmaal dat we dat onder de knie hadden, was er geen stoppen aan. We eindigden dan ook met een 15 -10 winst.

Dit betekende een 4/4 en een Hive vol blije Beezzz. Ik denk dat iedereen alles heeft gegeven en heel veel heeft bijgeleerd. Wat een perfect weekend!

Senne K

Alle resultaten vind je hier

Alle info over het BK vind je hier