BUWOC Weekend 1

BUWOC Weekend 1

17/04/2022 - BK Outdoor voor dames - weekend 1

Na een beetje te laat vertrokken te zijn komen we om 11u aan in Sint-Niklaas. Nog net genoeg tijd om ons in te smeren met zonnecrème en een korte opwarming.

Met toch wat stress beginnen we aan de eerste match van de dag tegen de Paillettes. Een mix van de Flying Penguins en de Skyettes. Door de goede voorbereiding van onze coach Robin, kunnen we heel snel een paar punten scoren. De Paillettes blijven terugvechten en we hebben het soms wat lastig om tegen hun zone te spelen, maar we kunnen onze goeie flow behouden en winnen met 13-5!

Na de match hebben we een korte teambespreking en een kleine pauze van 2 matchen. Toen we begonnen aan de opwarming merkte ik al direct dat iedereen klaar was voor de tweede match en zin had om weer te knallen. En dat deden we ook.

We speelden tegen de Oufti-Feyes. Weer begonnen we goed aan de match. Ze hadden het moeilijk om tegen onze sterke zone te spelen en maakten zo veel foutjes waarna wij snel scoorden. We wonnen met 13-3!

De laatste match van de dag was tegen Gentleladies. Dit was de match waar we het meeste stress voor hadden, maar iedereen had tijdens de opwarming weer super veel zin om te winnen. We starten goed en ook Gentleladies heeft het niet gemakkelijk tegen onze zone. We blijven vechten, maar verliezen uiteindelijk met 9-13. Het was een heel leuke match met een goeie spirit waarin iedereen zich volop heeft gesmeten.

Eerste dag zit erop, iedereen vertrekt naar huis en kruipt zo vroeg mogelijk in bed, want de volgende ochtend moesten we alweer om 7:15 aan het station staan.

Bijna iedereen was mooi op tijd aan het station en zo hadden we nog genoeg tijd voor een goeie opwarming. Een beetje overmoedig beginnen we aan de eerste match tegen de Spekkies. Ze waren maar met 8 dus wij dachten dat het gemakkelijk ging worden, maar dat was het zeker niet. De Spekkies beginnen heel sterk en staan plots met 2-6 voor. Maar de match is zeker nog niet gedaan voor ons. We beginnen beter te spelen en de Spekkies worden moe. Zo kunnen we toch nog winnen met 9-7!

Vol goesting warmen we op voor de laatste match van dit weekend. Deze match spelen we tegen de White Foxettes. Onze flow zit weer zeer goed en zo kunnen we snel veel puntjes scoren. We winnen met 13-2.


Met een goed gevoel gaat iedereen weer naar huis. We hebben fantastisch gespeeld en hebben zin om weer te knallen het tweede weekend!

(c) Noola S

Alle info over het BK outdoor vind je hier

Alle resultaten vind je hier