4de plaats op Yes-but-Nau 2022

4de plaats op Yes-but-Nau 2022

28/05/2022 - Freezzz Beezzz wordt 4de in Le Pouliguen

Belangrijkste weekend van het jaar, Yes But Nau in Nantes. Alléz dat is toch wat er altijd gezegd werd, maar eigenlijk speelden we in Le Pouliguen, een gezellig dorpje op 80km van Nantes. Het eerste busje vertrok met Glenn, Fien, Raven, Jonas, Jan en Guido om 8u al richting Le Pouliguen. Het andere busje met de scholieren (Lars, Noola, Stach, Elias, Aaron en Frank) vertrok iets later. We wouden om 12:30 vertrekken, maar doordat Lars 15 minuten te laat was is dat dus niet gelukt. We hadden onderweg een beetje file, maar over het algemeen ging het heel vlot. Het eerste busje was er uiteraard al iets eerder en zij aten in een restaurantje in Le Pouliguen. De tweede bus moest het met McDonald’s doen.

Toen ook de tweede bus aankwam in Le Pouliguen werd er nog iets gedronken en daarna vertrokken we naar de mansion. Iedereen installeerde zich, er werd nog een beetje getafeltennist en iets gedronken en uiteindelijk kroop iedereen in bed.

Om 9u werd iedereen verwacht aan het ontbijt. We kregen elk 1 boterkoek en vers brood. Na een stevig ontbijt was iedereen klaar om te spelen. Op het gemak vertrokken we naar het strand, de volle 2 minuten wandelen. We liepen een rondje rond het veld, smeten een beetje en deden nog een end-zone play. We waren klaar om aan de eerste match tegen Frisbeurs te beginnen. Zij speelden ook met een aantal meisjes dus Fien en ik zagen het volledig zitten. We begonnen heel goed. We hadden een strakke defence en na een turn konden we telkens vlot scoren. We wonnen met 15-3.

We waren een beetje bang voor de tweede match van de dag. We moesten namelijk tegen Ultimate Vibration spelen. Tijdens de opwarming zagen we al dat er veel lange passen werden gesmeten en dat maakte onze nog een beetje extra bang. We wisten dat we sterk aan de match moesten beginnen, direct een paar punten scoren en dan op die manier verder spelen. We begonnen aan de match en Vibration maakte veel kleine foutjes, waardoor wij al snel 10-0 voor stonden. We bleven ons spel spelen en wonnen met 15-4.

De laatste match van de dag was tegen RFO, een team met veel jonge spelers. We begonnen goed en kwamen zelfs 4-1 voor, maar dit konden we jammer genoeg niet zo houden. RFO kwam beter in het spel en scoorde snel een paar puntjes. We konden goed bijblijven tot 6-6, maar daarna scoorde RFO snel een paar puntjes na elkaar. We verloren ons spel een beetje en verloren uiteindelijk ook de match met 7-11.

Een beetje teleurgesteld keerden we terug naar de mansion, maar toen de paella op tafel kwam waren er alleen maar blije gezichten. Het was muisstil toen we aan het eten waren, het smaakte!

Nadat iedereen gedoucht was en de paella (bijna) op was maakten we nog een kleine wandeling door het dorpje en aten we nog een ijsje aan het water. De jeugd dronk nog een mojito op een terrasje en de oudjes kropen in bed.

De derde dag van de reis moesten we iets vroeger spelen. Om 8u30 zat (bijna) iedereen aan het ontbijt. We ontbeten in het zonnetje en vertrokken daarna naar het strand. De eerste match van de dag was tegen Magic Be-Beach. Een sterk team met veel jonge spelers. We speelden goed, maar Magic Be-Beach was sterker. Ze smeten veel diepe passen en konden zo gemakkelijk scoren. We verloren met 15-6.

De tweede match van de dag was tegen Ouf, een team die ook twee vrouwtjes had. We speelden vlot en konden al snel de voorsprong verzekeren. Naar het einde van de match toe lieten we het een beetje hangen, waardoor Ouf plots snel dichterbij kwam. Maar wij trokken nog steeds aan het langste eind. We wonnen met 12-8.

We keerden even terug naar de mansion om iets te eten, maar het was al snel weer tijd om nog een match te spelen. We speelden tegen BOUC. We begonnen weer sterk en kwamen een aantal punten voor, maar BOUC vocht snel terug en zo kwamen ze zelfs een puntje voor. De tactische team-out van Jonas deed ons deugd en we speelden weer ons mooie vlotte spel. Toen de tijd over was, was het 11-10 voor ons. Bij 1 punt verschil was er cap plus 2, dus we moesten nog tot 13 spelen. We waren vastberaden om te winnen en konden zo vlot 2 puntjes scoren, we wonnen met 13-10.

De laatste match van de dag was tegen Pen15. We hadden er zin in! Het was een Duits team die speelde in T-shirts met een tekening van een pak op. We wisten dat het geen gemakkelijke match ging worden, maar we speelden heel goed. Jammer genoeg speelden de Duitsers net iets beter, we verloren met 8-10.

We dronken nog een pintje op het strand en vertrokken daarna naar de mansion om te douchen en te vertrekken naar het feestje. De oudjes gingen op restaurant en de jeugd at lasagne op het feestje. Op het feestje was de muziek heel slecht, maar gelukkig was de busrit terug naar het dorp wel leuk. We dronken nog iets in de mansion, aten nog een broodje met kaas uit de oven en gingen daarna slapen.

De laatste dag moesten we nog twee matchen spelen. Onze halve finale moesten we tegen Magic Be-Beach spelen. Wederom wisten we dat het geen gemakkelijke match ging worden. We konden goed bijblijven tot 3-3, maar daarna bleef Magic Be-Beach scoren. We verloren met 3-15.

We hoopten dat we de match voor de derde plaats tegen Pen15 mochten spelen, maar dat was jammer genoeg niet zo. We moesten opnieuw tegen RFO spelen. We vochten hard, maar konden jammer genoeg niet aan het langste eind trekken. We verloren met 8-12.

Na onze laatste match keken we de mixed en open finale, we aten en dronken nog iets en een paar mensen zwommen nog eens in de zee. Dan was het al tijd voor de prijsuitreiking.

We kregen een kader met een ploegfoto en we dachten dat we kans maakten om de spirit te winnen (dat hoopten we toch, want dan moest Raven te voet naar huis), maar ondanks onze score van 11,56 werden we laatste in de spirit.

Na de prijsuitreiking gingen we terug naar de mansion en aten we weer een heerlijk avondmaal van onze Guido. We keken naar de finale van de Champions League en speelden nog het WK pingpong, waar Glenn kon winnen (finale is te zien in de Facebook groep van de FreezzzBeezzz).

De volgende ochtend werd alles opgeruimd, de valiezen werden gemaakt en we vertrokken terug naar Brugge. Na een lange rit terug naar huis kwam iedereen veilig thuis.

Bedankt Guido voor het overheerlijke eten, bedankt Aaron om ons zo goed te coachen, bedankt Glenn voor de mooie lay-outs, bedankt Elias voor het vangen van de vele diepe passen, bedankt Frank om ons veilig naar Le Pouliguen en terug te brengen, bedankt Stach voor de goeie cuts, bedankt Jonas voor de mooie diepe passen, bedankt Jan voor de positiviteit, Bedankt Lars voor de goeie defence, bedankt Raven om Glenn een nieuwe BFF te geven, bedankt Merlijn om onze goeie handler te zijn, bedankt Fien om zo sneaky te spelen!

Ik hoop dat we volgend jaar opnieuw samen kunnen gaan!

Noola S