BK Outdoor U14

26/05/2022 - BK Outdoor voor U14 teams in Gent

FBZ White

Op donderdag 26 mei trokken we met drie u-14 teams naar het Belgisch Kampioenschap voor de Jeugd in de Blaarmeersen in Gent.

Ikzelf was coach van het fantastische Freezzz Beezzz White met Arthur, Diene, Felix, Ella, Marie, Marthe en Stella .

We begonnen onze eerste wedstrijd wat aarzelend. Het was wat zoeken op het veld en we verloren met 2-5 tegen Team Emily.

Onze tweede wedstrijd tegen team Livia was pittig. We slaagden er niet in om een punt te scoren en verloren met 0-5 alhoewel we al mooier spel lieten zien.

De derde wedstrijd tegen Lil Foxes was een héél spannende. Het kon beide kanten uitgaan wat betreft wie zou winnen maar we trokken net aan het kortste eind en verloren met 1 punt. Eindscore 4-5.

Ons spel bleef echter verbeteren, we slaagden er steeds beter in om mooie flows te creëren én onze verdediging was zeer goed. We wonnen onze vierde wedstrijd tegen team Elodie met 5-4.

Ook in de laatste wedstrijd konden we ons niveau behouden én zelfs verbeteren. We eindigden de dag met een overwinning: 7-3 tegen Flying Penguins 2.

Wat een ongelooflijke topdag! Ik heb er enorm van genoten om iedereen te zien groeien op het veld gedurende deze dag. Ik ben echt trots dat ik hun coach mocht zijn!

Coach Annemie A

FBZ Red

FBZ RED speelde als gemengd team binnen de U14 divisie in de ‘intermediate’-klasse. Het enthousiaste team bestond uit acht spelers waaronder vijf meisjes zijnde Biebe, Hannah, Hélène, Renee en Sena en drie jongens Tiemen, Tieben en Joren. Bij hun aankomst in de Blaarmeersen kwamen ze erachter dat niet enkel coach Charles (trainer U14 en speler U20) maar ook stand-in coach Nele (speelster Wuf.) hen kwam bijstaan door dik en dun. Vele ouders en sympathisanten vervoegden FBZ RED doorheen de dag om te komen supporteren en te genieten van de frisbeefun- en sfeer.

De zon schitterde vanaf de eerste match. De aanwakkerende wind maakte het spelen ietwat uitdagender. We kenden een moeilijke start aangezien we beide poulematchen verloren. Onze tegenstanders moesten echter wél hard blijven vechten tegen het gedreven team FBZ RED. De eerste match tegen Team Olav eindigde op 2-6 en de tweede match tegen Red Nuts verloren we 2-7. Hierdoor raakten we in de onderste poule terecht. We namen het positief op aangezien we in deze poule wellicht evenwaardige tegenstanders zouden tegenkomen. We keken uit naar spannende matchen en veel spelplezier.

Tijdens de middagpauze genoten de meesten onder ons van het gezellig samenzijn, bijtanken van energie en nog meer frisbee.

Helaas ontdekten we dat we het met een speelster minder zouden moeten doen. Hannah was geveld door een zonneslag. We bouwden een schaduwplekje rond Hannah en besloten de eerstvolgende match te winnen voor haar. Zo gezegd, zo gedaan! We speelden een thriller van een match tegen Firebirds. We wonnen op universe met 3-2 als eindscore. FBZ RED joelde uitbundig. Hannah keerde ondertussen huiswaarts. We namen haar voor de rest van de dag mee in onze gedachten.

Gelukkig hadden we ondertussen de smaak van de overwinning te pakken. Samen met de steeds harder opkomende wind steeg ook de animo en geestdrift binnen de ploeg. Onze Kortrijkse vrienden KUFC maakten geen schijn van kans. We liepen heel snel uit tijdens deze match en konden het verschil aanhouden. We behaalden onze tweede overwinning met een glasheldere 6-2 eindstand.

De ondertussen hevig beukende windstoten maakten het voor iedereen moeilijk tijdens de laatste match van de dag tegen Team Stella uit Gent. De coaches van beide ploegen kwamen overeen om na 10 minuten speeltijd en een tussenstand van 0-0, het veld wat te verkleinen. Tijdens deze laatste match volgden tientallen turnovers mekaar op. We haalden met wat geluk de overwinning opnieuw binnen; 1-0.

FBZ RED haalde eruit wat mogelijk was. Starten in een zware poule was een moeilijke opgave. We vochten samen strijdlustig onze weg tot de top na de poulematchen. Twee fiere coaches zagen dat het goed was en beseften dat de toekomst er verdomd veelbelovend uitziet.

Coach Nele M

FBZ Black

Verslagje volgt

Alle resultaten vind je hier

Alle info over het BK vind je hier