wuf. 4de van België

03/07/2022 - BK Outdoor voor damesteams

Na het eerste BUWOC weekend mogen we het tweede beginnen in de power pool.

Onze eerste match is tegen een ferm LUV. We zitten goed in de match en kunnen tegenstand bieden, maar Leuven is te sterk voor ons en we verliezen met 7-13. Flying Rabbits is onze volgende tegenstander. We kunnen goed mee en het gaat gelijk op, maar de Rabbits maken het iets beter af dan ons en we eindigen met een 7-9 nederlaag. Tegen Gentleladies kunnen wij dan eindelijk aan het langste eind trekken. We winnen onze eerste match van het weekend met 11-9.

Uiteindelijk kan geen enkele ploeg in de power pool alle matchen winnen. We zijn duidelijk aan elkaar gewaagd!

We eindigen derde en spelen dus nog een match tegen de Paillettes. Vorig weekend konden we hier vlot van winnen, maar dat was vandaag alles behalve het geval. Het wordt een zware wedstrijd en beide teams maken mooie punten. Wij gaan uiteindelijk met de winst lopen: 12-10. Deze vierde match was best zwaar en zorgt ervoor dat we echt in het rood zijn moeten gaan.

Veel water en een goede nachtrust zijn de boodschap! En dat werkt blijkbaar.

We spelen de halve finale tegen de Flying Rabbits. En wat voor één. We kunnen tot 3 punten uitlopen en nemen uiteindelijk de halftime op 8-6. We maken mooie punten, doen beestige D's, maar dat doen ook de Rabbits. Het gaat uiteindelijk heel gelijk op en we komen tot een 14-14 universe. De finale ligt binnen handbereik, maar nadat we in het laatste punt alsnog een turn kunnen afdwingen, maken we het jammer genoeg niet af en we verliezen met 14-15. Een zuur verlies, maar het was een ongelooflijk faire en respectvolle match.

Het vat blijkt af te zijn en we kunnen de Gentleladies geen tweede keer verslaan. We verliezen met 9-15 en moeten blij zijn met een vierde plaats. En dat zijn we ook! Voor een eerste keer BUWOC is een vierde plaats lang zo slecht nog niet. De toekomst lacht ons toe en we komen sterker dan ooit terug!

WAT EEN WUF!

Silke N

Halve finales:

Flying Rabbits - wuf. 15-14
LUV - Gentleladies 15-9

3de plaats:

Gentleladies - wuf. 15-9

Finale: 

LUV - Flying Rabbits 15-7

Alle resultaten vind je hier

Verslagje in sportweekend vind je hier