wuf. is Belgisch indoorkampioen!
Featured

wuf. is Belgisch indoorkampioen!

26/02/2023 - Play-offs van de Belgische indoorcompetitie

Vandaag organiseerden we in Brugge de play-offs van de Belgische indoorcompetitie. In de open divisie hadden we uitzonderlijk geen Brugs team. Maar ter compensatie presteerde ons damesteam wuf. subliem!

Kwartfinale wuf. - LUV 12-4
Halve finale wuf. - Flying Rabbits 9-6
Finale wuf. - mooncup 9-6

Alle resultaten van de play-offs vind je hier

Alle informatie over het BK indoor vind je hier

Verslagje van Noola: eindelijk was het zo ver, play-offs van BUWIC. Al een week zat iedereen vol stress, vooral voor de eerste match van de dag. Als we die verloren was de top-4 weg. Deze match werd dus de belangrijkste van de dag genoemd.

We spraken om 11u af zodat we voldoende tijd hadden voor een teambespreking en ons mentaal en fysiek volledig klaar te maken. Na een stevige opwarming en met een gezonde hoeveelheid stress waren we klaar voor de eerste match.

LUV, een team waar we de afgelopen speeldagen 2 keer nipt van gewonnen waren. We waren er ons van bewust dat het alle kanten kon opgaan. We begonnen goed en kwamen direct 5-1 voor. We speelden sterk, weinig individuele fouten en goeie defense! We wonnen met 12-4!

Onze halve finale was tegen Flying Rabbits. Tegen hen speelden we al elke speeldag en elke speeldag konden we ook van hen nipt winnen. Weer waren we klaar om alles te geven! We begonnen iets minder sterk dan de vorige match, maar lieten ons niet kennen. We kwamen terug en konden zelfs een aantal breaks nemen. We bleven vechten en konden winnen met 9-6!

We konden het niet geloven, finale… Wel tegen Mooncup, waar we al 2 keer van verloren waren. Een sterk team dat vlot speelde en weinig fouten maakte. Maar we gaven ons niet gewonnen, we begonnen de match direct met een break! Voilà, de toon was gezet! Het was niet gemakkelijk, maar toch konden we de volledige match onze voorsprong houden. 8-6, laatste punt, als we scoorden. Powerline defense stond klaar. We gaven onze vrouw geen meter en het lukte: we konden een D doen, jammer genoeg kon Moon snel daarna ook een D doen op ons. Maar we bleven gaan en het lukte, we scoorden en we wonnen met 9-6!

We zijn eerste van de Belgische indoor vrouwencompetitie, iets waar we de afgelopen maanden alleen maar van konden dromen!

Bedankt Axelle voor de dikke layouts, bedankt Fien voor de mooie catches, bedankt Liesbeth voor de harde defense, bedankt Loes voor de sideline, bedankt Lotte voor de harde mark, bedankt Marthe om de flow in het spel te houden, bedankt Myrthe voor de rust aan de disc, bedankt Naomi voor de goeie pulls, bedankt Silke voor de perfecte diepe passen, bedankt Robin om ons te coachen en bedankt aan alle supporters om ons de hele dag te steunen!

 

Bekijk hier de 3 wedstrijden van onze kampioenen:

 

Kwartfinale: wuf. - LUV 12-4

https://youtu.be/vMROsxhBJ5Q

 

Halve finale: wuf. - Flying Rabbits 9-6

https://youtu.be/9pZGSP9tyNs

 

Fnale: wuf. - Mooncup 9-6

https://youtu.be/M5jEN8RUgZA