ONE op BUOC

ONE op BUOC

28/05/2023 - ONE plaatst zich voor de play-offs op het BK outdoor

Twee haalbare matchen spelen en zo tweede worden in poule B was het programma die in de hoofden zat van de meesten spelers op zaterdagochtend.

Zo begon de eerste match ook, allemaal nog wat slaperig in het begin en de focus was nog wat te zoeken tegen Dark side of the moon. We winnen deze match uiteindelijk toch zoals verwacht met een mooie 17 - 7 score.

We zouden enkel nog tegen de flying penguins moeten winnen en de dag zou er alweer opzitten, maar na de onverwachte winst van diezelfde pinguins tegen Jetset lag alles weer open. Om een makkelijker parcours te krijgen richting de top 4 zouden we volgens Arne’s berekeningen met minstens 6 punten verschil winnen tegen de mannen uit Rixensart. Toch meer stress dan verwacht dus want ook een uitnodiging voor regionals eind augustus stond op het spel. We pakten de match aan zoals elke andere, we willen gewoon ons spel spelen en trekken ons niks aan van de score. De match in de felle zon verloopt soepel, iedereen staat er met massa's goesting, de offence is feilloos en de breaks volgen elkaar vlot op. Het staat zowaar 16-11 wanneer wij in defence starten voor het punt van de laatste kans. Een powerline op het veld en zeker ook als sideline zorgen we ervoor dat ze geen 2 worpen kunnen gooien. Met nog een klein oponthoud maken we uiteindelijk de 17-11 en springen elkaar in de armen. De pinguins kijken verbaasd naar de vierende bende, later werd duidelijk waarom, zij hadden namelijk wat minder goed gerekend en dachten bij 6 punten verschil wél nog genoeg marge te hebben.

Na deze winst nog wat nagenieten op het strand en in de glijbaan van de blaarmeersen, kan het leven nog beter? Ja dat kan, want zondag stonden de Beezzz met nog wat vreugde van de dag ervoor en met meer, want de studenten hadden begrepen dat je een dag frisbeeën eigenlijk veel leuker is dan studeren, in diezelfde hitte op de blaarmeersen om onze missie af te werken. Winnen tegen Armada was de opdracht. Het loopt opnieuw wat stroef in het begin, echter hebben wij snel door dat een plaats in de top 4 voor ons weggelegd is en steken nog enkele tandjes bij. De tweede helft is voor ons en we winnen met 17-13. We maken ons klaar voor de BUOC finals en regionals!

Tuur G

Alle resultaten van de BUOC vind je hier