ONE 8e op regionals

ONE 8e op regionals

27/08/2023 - Regionals in Gent

Tijdens een spannende ontknoping van het Belgische kampioenschap wisten we ons op de voorlaatste dag te selecteren om Europees regionaal te gaan spelen! Een weekend waar alle topploegen van onze ‘buurlanden’ aan deelnemen. Vol enthousiasme spraken we af op de Blaarmeersen waar trainer Tom direct duidelijk maakte wat het plan was voor dit weekend.

Met de woorden ‘niets moet en alles kan’ begonnen we aan onze eerste match tegen Bad Skid. Direct een match op het livestreamveld. We begonnen de match zeer goed, onze O-line kon een clean offence neerzetten waarbij we weinig turnden. In de tweede helft hielden we nog goed stand, tot we wat foutjes maakten die de ervaren Duitsers genadeloos afstraften. De match eindigde 11-15.

Na een korte pauze stonden de Denen van Aarhaus op het menu. Een gekende ploeg die we eerder dit seizoen al hadden verslaan tijdens de Spring Invite. Na een korte opwarming begonnen we aan de match met als gameplan: extra pit in D-line en zo consistent mogelijk spelen om turns te beperken in de O-line. De D-line deed wat van hen gevraagd werd en al snel konden we enkele breaks pakken, deze hielden we vol tot het einde van de match. We wonnen met 15-8.

Wat uiteindelijk onze laatste tegenstander van de dag bleek te zijn was een mix van UFO en Amsterdamspelers. Na ons verlies tegen Utrecht eerder dit seizoen waren we gebrand om de Hollanders ditmaal op hun plek te zetten. Net voor het begin van de match begon het gigantisch te regenen. Met regendruppels die aanvoelden als waterbalonnen verloor de O-line hun vertrouwen wat tijdens de eerste helft. Na enkele breaks in het voordeel van de tegenstander gaven we de moed niet op, tot bij 5-7 de alarmtoeter van de officials afging. Iedereen moest de velden verlaten door onweergevaar. Wat voor sommige spelers een lachertje leek aangezien de zon er alweer doorkwam waren andere spelers blij dat hun team in veiligheid werd gebracht van de angstaanjagende dondergeluiden. Na de delay kregen we een nieuwe start die we met beide handen grepen. De sideline schreeuwde de werkende bijen toe en het harde werk begon te lonen. We konden ons nog herpakken tot op universe. Waarbij de gebundelde kracht van de twee Nederlandse ploegen de laatste disc in de eindzone kregen. Eindstand 11-12.

Na een koolhydraatvol avondmaal en een goede nachtrust was de missie van de dag klaar en duidelijk: Enkel als we de 2 matchen van die dag konden winnen maakten we nog kans op een ticket naar Polen. Die eerste match speelden we tegen de Frizzly Bears, een ploeg met een sterke fysiek. Toch zoemden de discs langs de Aachense beren in de handen van onze bijen terecht! We streden tot het einde en konden zo de match eindigen met een mooie overwinning! 14-11.

De enige ploeg die nu nog tussen ons en het finaleavontuur in Polen stond waren de spelers van M.U.C. na een verlies tegen Wall City waren de Duitsers gebrand om direct hierna met het laatste ticket te gaan lopen. Ze zaten duidelijk nog in de flow van hun vorige battle tegen Wall City, hier hadden we niet direct een antwoord op. We hoopten dat onze benen het langer gingen uithouden maar de Munichers bleven strijden tot het bittere eind. De vermoeidheidsfouten gepaard met concentratiefouten werden onverbiddelijk afgestraft. Eindscore 8-15.

Ons Outdoor seizoen 2022 – 2023 loopt hier ten einde, na een seizoen vol ups-and-downs veel nieuwe gezichten maar jammer genoeg ook enkele gezichten minder gaat onze bijenkolonie in een korte winterslaap. We laden de fysieke en mentale batterijen terug op en verzorgen onze pijntjes zodat we volgend seizoen met deze jonge bende nog extra stappen kunnen zetten. Jullie horen nog van ons!

Stan V