BUYIC U17 dag 1

BUYIC U17 dag 1

12/11/2023 - BK indoor voor U17-teams

Eerste speeldag

Divisie 1 - FBZ hommel

Antwerp pineapple - FBZ hommel 8-11
FBZ hommel - Gentle 3 6-5
FBZ hommel - Gentle 2 5-10
Gentle 1 - FBZ hommel 8-5

Als eerste: we hebben ons enorm hard geamuseerd. Onze eerste competitie was tussen de 2 auto’s om de beste kreet te winnen (wij zijn gewonnen).

Om te beginnen: vreugde, blijdschap, gemotiveerd. Zo waren we na onze eerste match tegen de AUP want we hadden gewonnen met 11-8. Even rusten en dan vlogen we er weer in. Letterlijk en figuurlijk. Spannende universe 6-5 gewonnen tegen gentle 3. Lange pauze dus dat betekende veel toffe, originele spelen van trainer Tuur.

Hierna een kleine tegenslag maar nog altijd blij 5-10 voor gentle 2. Nog een pauze dus nog meer leuke recreatie van Tuur en dan helemaal klaar voor de allerlaatste match van de dag tegen gentle raar maar waar 1. Jammergenoeg verloren maar we blijven wel in divisie 1.

Veel groetjes team Hommel bzzzzz!

Divisie 2 - FBZ bij, FBZ vlinder & FBZ wesp

FBZ bij - Gentle 4 12-4
Jetset AJ red - FBZ vlinder 10-3
Gentle 4 - FBZ wesp 10-5
FBZ bij - FBZ vlinder 11-1
Jetset AJ red - FBZ wesp 10-3
Gentle 4 - FBZ vlinder 7-5
FBZ bij - Jetset AJ red 11-6
FBZ vlinder - FBZ wesp 9-3
FBZ bij - FBZ wesp 12-1

FBZ bij

Verslagje volgt

FBZ vlinder

Verslagje volgt

FBZ wesp

Met goede moed ging team freezzz beezzz wesp op 12 november naar de xaverianen om daar BUYIC te spelen voor de U17, de eerste match verliep minder goed dan verwacht en was verloren met 5 tegen 10, voor de tweede match hadden we opnieuw hoop omdat we wel iets moesten winnen, jammer genoeg was dit ook een verliezende match voor team wesp met 3-10, de andere matches waren ook niet zo vlot als we wilden en eindigen met 1-12 en 3-9, in het algemeen was het wel een toffe dag en hebben we, belangrijkst van al, veel plezier gemaakt.

Kobe Verstraete

Divisie 3 - FBZ vlieg

Red Nuts U17 - FBZ vlieg 12-1
FBZ vlieg - Jetset AJ black 5-10
FBZ vlieg - Gentle 6 5-6
Gentle 5 - FBZ vlieg 10-2

Met vier vertrokken we richting Henegouwen. Een klein maar gemotiveerd team, klaar om de eerste speeldag van de BUYIC te spelen. We begonnen de dag tegen de Red Nuts. In het begin vonden we elkaar niet meteen waardoor we al snel enkele punten achter kwamen. Na een korte time-out verbeterden we ons spel waardoor het andere team het moeilijker kreeg om te scoren.

De tweede match tegen Jetset begon niet goed maar we vonden ons spel wel sneller en zette een stevigere defence. Waardoor we het hen toch moeilijker konden maken.

Na twee verloren matchen stonden we voor de match tegen Gentle Kiki dubbel zo gefocust aan de start. Het werd een nek aan nek race, waarbij we jammergenoeg aan het kortste eind trokken op universe. Na de spannende match die op universe eindigde, waren de benen wat moe en kregen we ons spel niet zo als we het wilden tegen een frisse ploeg van Gentle. Met 2-10 eindigden we de eerste speeldag van de BUYIC.

Verslag van Daan, Boris, Febe en Joren

Divisie 4 - FBZ mug

Soucoupes U17 - FBZ mug 12-0
Red rebels - FBZ mug 12-0
Lil' Foxes - FBZ mug 10-3
FBZ mug - Jetset AJ white 1-8

De dag voor de nieuwe u17 spelers begon aan het station, met wel wat zenuwen die door ons heen gingen. De eerste wedstrijd verliep niet zo vlotjes, de zenuwen waren te groot. We speelden ook wel tegen een moeilijke ploeg uit Namen die al een stuk meer ervaring hadden dan ons.

Vanaf de tweede match tegen Kortrijk begonnen we onze zenuwen onder controle te krijgen, we kregen hierdoor meer vertrouwen in elkaar. De derde match was de match waar bij we ons fysiek meer moesten tonen dat we er stonden. Dit deden we zeker en gaven het team uit Sint-Niklaas wat tegendruk. We kregen nog meer vertrouwen in elkaar en maakten hier dan onze allereerste punten van de competitie!

De laatste match was heel pittig, we moeten ons opnieuw fysiek laten zien. Wat we hier ook goed deden en de ploeg uit Leuven veel weerstand konden bieden.

Jammer genoeg alle matchen verloren. Maar wel een heel leuke leerzame eerste speeldag gehad.

coach Lotte

Divisie 6 - FBZ kever

Gentle 8 - FBZ kever 10-3
Gentle 10 - FBZ kever 3-8
FBZ kever - White rebels 6-5
Gentle 9 - FBZ kever 6-7
Gentle 8 - FBZ kever 6-5

Voor de eerste speeldag moesten we naar Gent, wat gelukkig niet al te ver was. We moesten wel vroeg opstaan aangezien onze eerste match al om 9u20 was. Bij aankomst had iedereen wat stress, het waren voor alle spelers immers de eerste wedstrijden ooit.

Dit konden we een beetje zien tijdens de eerste match, waar nog niet iedereen zelfzeker was. We verloren deze match met 3-10 van het meer ervaren Gentle 8. Onze volgende poulematch tegen Gentle 10 dachten we wel te kunnen winnen. Bij het begin maakten we direct een paar punten waardoor we op een mooie voorsprong kwamen die we niet meer uit handen kregen. We wonnen met 8-3.

We werden zo tweede van onze poule en kwamen uit tegen Kortrijk. We wisten niet goed wat we moesten verwachten van hen, maar gingen er helemaal voor. Na een paar moeizame puntjes werd het uiteindelijk universe en na een snelle turn maakten we een mooi punt: we gingen met 6-5 winst naar de halve finale. Die was tegen Gentle 9 en ging redelijk gelijk op, maar door een aantal breaks van onze kant hadden we de hele tijd een kleine voorsprong. We wonnen de match met 7-6!

Door deze overwinning gingen we naar de finale van de divisie en waren we al zeker van de promotie naar een divisie hoger voor de volgende speeldag. In die finale speelden we opnieuw tegen Gentle 8. We wouden dan ook bewijzen hoeveel we gegroeid waren door de matchen heen en slaagden erin om het hen knap lastig te maken. Uiteindelijk verloren we met 5-6, maar we hebben ons echt bewezen als volledig nieuw team en zijn gegroeid bij elke match!

Coaches Stach & Warre

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link

De rangschikking vind je op deze link