BUYIC U14 dag 1

12/11/2023 - BK indoor voor U14-teams

Eerste speeldag van het BK indoor voor U14-teams

Divisie 2 - FBZ valken

Gentle 5 - FBZ valken 0-13
FBZ valken - Gentle 6 13-1
FBZ valken - De spirits 13-1
Rising Moon - FBZ valken 2-12

Felix, Tieben, Wiebe, Matisse, Louis, Ward & Harry starten hun eerste indoor competitiedag in Divisie 2. De ambitie was om te stijgen naar divisie 1. Wel dat is gelukt, en hoe!

Een heel strakke defence en een offence alsof ze al 20 jaar frisbee spelen. Wat een genot om naar te kijken. 13-0 & 13-1 tegen twee Gentle teams, 13-1 tegen KUFC Kortrijk en tenslotte 12-2 tegen Moon!

Divisie 3 - FBZ haviken

FBZ haviken - Jetset U14 red 3-6
FBZ haviken - Gentle 7 10-0
Diabolic U14 - FBZ haviken 5-3
FBZ haviken - Soucoupes U14 2-7

Het begon allemaal op een mooie dag. Jammer dat we zo vroeg weg moesten, namelijk om 7u15 aan het KTA. Door het goede idee van 1 van de ouders konden we in een klein busje naar het verre Diepenbeek vertrekken. Met 6 enthousiaste jongelingen en 1 vermoeide trainer begon de dag.

We kwamen mooi op tijd aan, deden een vlugge, maar goeie opwarming en begonnen aan de eerste match. Direct tegen het eerste team van Jetset. Een spannende match, die beide kanten uit kon gaan, maar jammer genoeg niet de onze. We verloren met 3-6. Niet getreurd.

Na een lange rust en een goeie opwarming begonnen we aan onze tweede match. Nu tegen onze eeuwige rivaal, Gentle. Ondanks het scoreverschil bleven ze positief en een goeie spirit hebben. We wonnen met 10-0.

Hierna kwam de thuisploeg, ze speelden op een manier waar we allemaal nog nooit tegen gespeeld hadden. Toen we goed en wel door hadden hoe we er het best tegen konden verdedigen was het al te laat. We verloren met 3-5.

Nu nog de laatste match. Tegen Namen, een ploegje dat vooral speelde met 2 grote jongens. Hierdoor werd het ook al snel duidelijk wie er zou winnen. We verloren onze laatste match ook. Al bij al een leuke dag en op naar de volgende!

Divisie 5 - FBZ raven & FBZ zwaluwen

Lil' Foxes - FBZ raven 4-6
FBZ zwaluwen - FBZ raven 3-6
Lil' Foxes - FBZ zwaluwen 8-3
Firebirds - FBZ zwaluwen 8-3
FBZ raven - Firebirds 6-5
Gentle 10 - FBZ zwaluwen 1-5
New Kids Helgtre - FBZ raven 8-1

FBZ raven

Verslag volgt

FBZ zwaluwen

De eerste match was tegen het andere team van de Freezzbeezzz, de raven. Na een voorsprong voor ons van 2-0 eindigde de match toch nog 3-6 voor de anderen.

Daarna speelden we tegen de vossen. Zij waren een stuk groter en ouder dan ons. Ook hier was het eerst 2-0 voor ons maar dan eindigde de match toch 3-8.

De spelers van Lift leken ook een stuk ouder dan ons. De eindscore was 3-8 voor hen. Onze verdediging was telkens heel goed en we konden zorgen voor veel turns.

De laatste match was tegen Gentle. We vonden het een heel leuke match. De punten duurden lang omdat het gelijk op ging. Wij konden winnen met 5-1. Het was leuk om de dag te eindigen met een overwinning.

Met drie verloren matchen en een overwinning gaan we naar de zesde divisie. We hebben veel bijgeleerd en kijken uit naar de volgende speeldag!

Olivia, Mats en Marie

Divisie 6 - FBZ kraaien & FBZ buizerds

Blackbirds U14 - FBZ kraaien 5-0
Jetset U14 white - FBZ buizerds 1-8
Schijnies U14 - FBZ kraaien 8-2
Blackbirds U14 - FBZ buizerds 5-2
Jetset U14 white - FBZ kraaien 2-4
FBZ kraaien - FBZ buizerds 2-6
Schijnies U14 - FBZ buizerds 6-5

FBZ kraaien

Verslag en foto volgt

FBZ buizerds

Afgelopen zondag gingen we met de Buizerds naar Antwerpen om er de eerste dag van de Belgische competitie te spelen. Voor Myrthe, Alexander, Maurice, Leon, Oscar en Titus waren het hun allereerste wedstrijden ooit. Ze hebben alles gegeven en wonnen twee van de vier wedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen Jet Set White (waar Leon warempel een Calahan scoorde!) wonnen we met 8-1. De tweede wedstrijd tegen Blackbirds Starlings, waar er een paar ervaren spelers meededen, verloren we met 2-5.

De derde wedstrijd was tegen ons vrienden van de Freezzz Beezzz Kraaien. We wonnen met 6-2. De laatste wedstrijd tegen de Schijnies uit Antwerpen, die dus thuis speelden met een groot publiek, werd een ware thriller. We kwamen al snel 3 punten achter tot 0-3 maar konden terugkomen tot 5-5 door een heel goede defence. Helaas konden we de wedstrijd niet winnen en verloren met 5-6.

We kijken op een heel fijne dag! Ik ben als coach alvast bijzonder trots op deze 6 kanjers! Op naar de tweede speeldag op 14 januari!

Coach Annemie

Info

Alle info over BUYIC U14 vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link

De rangschikking vind je op deze link